November 19

Amazon-myynti

0  comments

amazon myynti

Amazon myynti – näin pääset alkuun

Kerron tässä blogissa, mitä on Amazon-myynti ja miten se toimii. Lukuisat suomalaiset yrittäjät ja yritykset tekevät tänä päivänä omaa kannattavaa liiketoimintaa Amazon-verkkokaupassa.

Mitä on Amazon myynti?

Amazon on maailman suurin kuluttajille suunnattu verkkokauppa. Amazonin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 180 miljardia dollaria ja lisäksi Amazon jatkaa vuosi vuodelta hurjaa kasvuaan. Amazon toimii yli kymmenellä markkinalla, joista Yhdysvaltojen markkinapaikka on vanhin ja suurin. Amazon toimii Euroopassa Iso-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa. Uusimpana markkinapaikkana on tänä vuonna avattu Australia.

Yleinen harhakäsitys on, että Amazon itse myy kaikki siellä myynnissä olevat tuotteet. Todellisuudessa asia ei ole ollenkaan näin, vaan suurimman osan Amazonissa olevista tuotteista myyvät aivan tavalliset ihmiset, kuten sinä ja minä.

Jokainen voi siis alkaa myymään tuotteita Amazonissa ja luoda siitä itselleen tai yritykselleen oman päätoimisen liiketoiminnan tai lisätulojen lähteen.

amazon myynti markkinapaikat

Kenelle Amazon myynti sopii?

Kuka tahansa suomalainen voi alkaa myymään Amazonissa, omaa yritystä ei tarvitse olla. Monet työssä käyvät ihmiset aloittavatkin Amazon myynnin sivubisneksenä sillä ajatuksella, että siitä voisi kasvaa tulonlähde, joka tuottaa lähes passiivista tuloa omistajalleen.

FBA – Fullfilment By Amazon

Amazon-myyntiä voidaan harjoittaa Amazonissa kahdella eri tavalla, joka FBA- tai FBM-myyntinä. FBA eli Fullfilment By Amazon on tapa, jota suosittelen aloittavalle myyjälle. FBA tarkoittaa sitä, että Amazon hoitaa suurimman osan myyntiprosessista kuten tuotteiden lähetykset asiakkaille, tuotepalautukset ja osittain asiakaspalvelun. Amazonin toimitukset asiakkaalle ovat erittäin nopeita, Prime-asiakkaat saavat tuotteen yleensä kahdessa päivässä.

Toinen tapa on FBM eli Fullfilment By Merchant eli myyjä vastaa tällöin itse tuotteiden toimituksista asiakkaille. Tähän ei yleensä kannata lähteä vaan on annetaan Amazonin hoitaa tämä osa-alue, koska he ovat siinä erityisen hyviä.

Miten Amazon myynti toimii?

Periaatetasolla kyseessä on varsin yksinkertainen asia, hankitaan tuote halvalla, jota sitten myydään kalliimmalla hinnalla Amazonissa ja kääritään myynneistä syntyvät voitot. Amazon tekee myynnin varsin vaivattomaksi, koska se hoitaa myyntiprosessin suurelta osin.

Myyjän tehtäväksi jää tuotteiden hankkiminen Amazonin varastolle ja myyntilistauksen tekeminen Amazonin verkkokauppaan ja tuotteiden mainostaminen.

Ensimmäisenä toimenpiteenä on avata Amazoniin myyjätili, jonka jälkeen voidaan harjoittaa myyntitoimintaa. Myyjätili maksaa kuukaudessa noin 40 euroa, jos se on professional-tyyppinen. Individual-tyyppinen myyjätili on ilmainen, mutta tällöin Amazon ottaa osuuden jokaisesta myynnistä.

Yleensä tuotteet hankitaan ainakin aluksi Kiinasta, koska Kiina on maailman tuotetehdas ja sieltä löytyy joka lähtöön tuotteita, joita voi hankkia kohtuullisen helposti. Kiinalaiset ovat hyvin perillä Amazonista ja he tietävät miten shippaukset ja logistiikka Amazonille toimii.

Kun tuote on saatu Amazonin varastolle ja tuotelistaus on tehtynä niin kaikki on valmista myynnin aloittamiselle. Ostajat etsivät tuotteita Amazonista hakusanoilla ja tällä tavalla he löytävät tuotelistaukselle. Tässä vaiheessa omaa tuotetta pitää alkaa myös mainostamaan Amazonissa, jotta ostavat löytävät paremmin tuotelistaukselle. Mikäli tuotelistaus on kunnossa niin usein kävijät myös ostavat kyseisen tuotteen. 

Tuotteiden myyntiin tarvitaan kahta asiaa, liikennettä ja konversiota. Liikenne tarkoittaa sitä, että ostoaikeissa olevat ihmiset avaavat tietokoneillaan tai mobiililaitteillaan tuotelistauksen ja konversio tarkoittaa sitä, että tuotelistauksen avaamisen jälkeen he ostavat tuotteen. Kaikki verkkokauppa perustuu liikenteeseen ja konversioon.

Amazonin tekee erittäin houkuttelevaksi alustaksi se tosiasia, että siellä on valtava määrä liikennettä eli käyttäjiä jo valmiina. Amazon on itse asiassa maailman suurin tuotehakukone, ihmiset käyvät Amazonissa pelkästään sen takia, että he haluavat ostaa jonkin tuotteen.

Käyttäjät myös luottavat Amazoniin erittäin paljon, tämä taas johtaa siihen, että Amazonissa olevien tuotteiden konversio on poikkeuksellisen suuri verrattuna muihin verkkokauppoihin. Amazonissa konversioprosentit voivat olla jopa kymmeniä prosentteja. Amazonissa on siis paljon liikennettä (warm traffic) ja korkea konversioprosentti, joka tekee siitä valtavan rahantekokoneen.

Minustako Amazon-myyjä?

On hieno asia, että Amazonin perustaja Jezz Bezos tarjoaa ulkopuolisille myyjille mahdollisuuden ottaa oma siivunsa Amazonin alati kasvavasta kakusta. Näin ei tietenkään tarvitsisi olla, mutta onneksi meillä kaikilla on ainakin toistaiseksi mahdollisuus alkaa myymään Amazonissa.

Amazon jatkaa vahvaa kasvuaan ja se tarjoaa ulkopuolisille myyjille houkuttelevan mahdollisuuden tulla mukaan juuri tällä hetkellä. Näin ei ehkä jatku ikuisesti, mutta oman arvioni mukaan Amazon myynti on ainakin seuraavat viisi vuotta loistava bisnesmahdollisuus, joka kannattaa hyödyntää.

Kuinka paljon rahaa tarvitaan alkuun pääsemiseksi?

Aloittaminen Amazon myyjänä ei ole ilmaista, mutta jo varsin pienellä alkupääomalla voi lähteä mukaan. Rahaa tarvitaan tuotteiden hankkimiseen ja shippaamiseen sekä myös tuotteiden mainostamiseen Amazonissa.

Ensimmäisen hankittavan tuote-erän määräksi kannattaa yleensä valita muutama sata kappaletta, tämä riippuu kuitenkin tuotteesta ja sen hinnasta.

Jos ajatellaan, että tuotteen hankintahinta on vaikkapa 3 dollaria ja sitä hankitaan 300 kappaletta niin kustannukset muodostuvat arvoilta seuraavasti:

  • Tuotteiden hankintahinta: $3 x 300 = $900
  • Lentorahti tuote-erälle $450
  • Tuotteiden laaduntarkastus $150
  • Tuotelistaus: copy + valokuvat $200 (ei välttämätön jos tekee itse)
  • Tuotteen mainontaan $200-$500 / kk

Hyvänä nyrkkisääntönä on varata rahaa 2.5 kertaa ensimmäisen tuotehankinta erän arvo, jolloin rahaa riittää edellämainittuihin asioihin ja kaikkeen muuhunkin eteen tulevaan.

Hyvän tuotelistauksen tekemiseen menee jonkin verran rahaa, jos et omaa lainkaan copywriting ja valokuvien käsittely taitoja. Tuotelistaukseen tarvitaan kohtuullisen hyvät valokuvat, mutta tähän kyllä yleensä riittää kännykkäkuvatkin, kunhan puhelimen kamera on riittävän laadukas.

Tuotteen oikea valinta on Amazonissa onnistumisen kaikkein tärkein edellytys, jos tuote on hyvä ja sillä on imua Amazonissa, loppu sujuu melkein kuin itsestään mutta jos tuote taas on huono, niin sitä ei saa myymään vaikka mitä tekisi. Tätä asiaa ei voi olla korostamatta liikaa.

Tuotteen myyntihinnan Amazonissa on hyvä olla 4-5 kertainen hankintahintaan verrattuna, jotta liiketoiminta on aidosti kannattavaa.

Miten lähteä liikkeelle?

Kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö voi avata myyjätilin ja aloittaa Amazon-myynnin, mutta sinne ei kannata lähteä soitellen sotaan vaan myyjäksi aikovan on syytä panostaa omaan Amazon-myynnin koulutukseen. Ilman riittävää koulutusta ei Amazoniin kannata lähteä koettamaan onneaan. Vaikka periaatteessa Amazon myynti toimii kuten tässä on esitetty niin se sisältää erittäin suuren määrän opeteltavia asioita, jotta siellä voi pärjätä.

Niin kuin kaikkialla, myös Amazonissa on paljon muita myyjiä ja sitä kautta kilpailua, mutta oikealla koulutuksella voit hankkia paremmat tiedot Amazon-myynnistä kuin suurimmalla osalla myyjistä ja onnistua Amazonissa.

Tarvittava Amazon-peruskoulutus hankitaan yleensä verkkokursseilla

Suomenkielellä on olemassa yksi Amazon-koulutus ja loput ovat sitten englanninkielisiä. Hyvää on se, että suomenkielinen koulutus on eräs parhaimmista, mitä on ylipäänsä olemassa. Suurin osa suomalaisista Amazon-myyjistä onkin hankkinut tarvittavat lähtötiedot Toni Raehalmeen ja Viktor Villandin Amazon Mastery-kurssilta.

Toni ja Viktor ovat kansainvälisesti menestyneimmät suomalaiset Amazon myyjät ja he opettavat Amazon Mastery kurssilla step-by-step miten Amazon-myyntiä tehdään. Lue tästä kokemuksia Amazon Mastery-verkkokurssista. Verkkokurssi onkin kätevin ja kustannustehokkain tapa hankkia itselleen Amazon-myynnissä tarvittavat tiedot.

Tarjoan Amazon Mastery kurssiin oman bonuspakettini, joka lisää merkittävästi kurssin investoinnista saatavaa arvoa. Saat Amazon Mastery kurssin kauttani lisäksi 700€ normaalihintaa edullisemmin. 

Toinen erinomainen ja monien mielestä paras englanninkielinen Amazon-koulutus on Amazing Selling Machine. Olen itse käynyt Amazing Selling Machine-verkkokurssin ja voit lukea kokemuksiani kurssista

Kolmas erinomainen Amazon-myynnin koulutus on Ben Cummingsin Search Find Buy-kurssi, joka on selvästi halvempi kuin Amazing Selling Machine, mutta kuitenkin asiasisällöltään vastaava. Voit lukea lisää Search Find Buy-verkkokurssista arvostelustani

Suomalaiselle myyjälle suosittelen kuitenkin Amazon Mastery kurssia.

Amazon-myynnistä on olemassa myös paljon ilmaista sisältöä Youtubessa, mutta sen kautta ei voi opiskella koko Amazon-myynnin systeemiä, sillä koko myyntiprosessin kattavaa materiaalia ei ilmaisesta sisällöstä löydy. Asiasta saatavilla olevat Youtube-videot soveltuvat lähinnä jonkun tietyn yksittäisen asian opetteluun.

Tarjoan lisäksi Amazon-myyjille konsultointipalveluja, mikäli tarvitset kokeneen Amazon-myyjän opastusta.

PS. Amazon on ilmoittanut elokuussa 2020, että se aikoo perustaa uuden verkkokaupan Ruotsiin. On myös syytä olettaa, että Amazon rynnii myös muihin Pohjoismaihin. Tämä on erittäin hyvä uutinen niille, ketkä ovat odottaneet Amazonin rantautumista Pohjoismaiden ja Suomen markkinoille. Tämä avaa erityisesti suomalaisille myyjille täysin uusia mahdollisuuksia.


Tags


You may also like

Legendary Marketer 15 Day Challenge

Miksi WordPress kotisivut?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}