Miksi WordPress kotisivut?

Wordpress kotisivut

Last Updated on June 27, 2022 by Jussi Hyvarinen

WordPress on maailman käytetyin kotisivujen julkaisujärjestelmä. WordPressin avulla on siis tehty suurin osa maailman kotisivuista. Listaan tässä eri syitä WordPress kotisivujen suosioon. Lue tästä miksi ehkä sinunkin kannattaisi valita juuri WordPress omien kotisivujen alustaksi.

Mistä on siis WorPress kotisivut tehty?

1. WordPress on ilmainen

Ensimmäisenä hyvänä puolena on, että WordPress on täysin ilmainen, sinun ei siis tarvitse maksaa siitä mitään kuukausimaksua millekään taholle vaan voit ladata sen ja käyttää sitä omiin tarkoituksiisi veloituksetta.

Monet niin sanotut valmiit kotisivujen alustat ovat maksullisia, ja niistä joutuu maksamaan kuukausi- tai vuosimaksua.

2. WordPress on monikäyttöinen

Tämä on eräs WordPressin parhaista puolista, se taipuu käytännössä vaikka minkä sivuston alustaksi. WordPressin ominaisuuksia voidaan lisäksi laajentaa lisäosilla eli plugineilla. Lisäosia tehty WordPressille jo kymmeniätuhansia ja niistä löytyy toiminnallisuuksia joka lähtöön.

WordPressillä voit toteuttaa muun muassa seuraavan tyyppisiä nettisivustoja:

 • Blogisivustot
 • Yrityksen kotisivut
 • Verkkokaupat
 • Henkilökohtaiset kotisivut
 • Jäsensivustot
 • Verkkokurssi sivustot
 • Portfolio sivustot
 • Kuvagalleriat
 • Foorumit

Applella on sanonta, että ”There is an app for that”. Yhtä hyvin WordPressistä voisi sanoa, että ”There is a plugin for that” eli oli tarpeesi sitten lähes mikä tahansa niin valtavasta valikoimasta löytyy lisäosa, joka toteuttaa haluamasi toiminnallisuuden.

3. WordPress antaa täyden kontrollin sivuillesi

Eräs WordPressin parhaimmista puolista on se, että sillä tehdyt kotisivut ovat täysin sinun omassa kontrollissasi ja voit tehdä sivuille mitä ikinä haluat.

Tämä ei ole mahdollista niin sanotuilla valmiilla alustoilla kuten Squarespace, Wix, Shopify jne. Olet sidottu alustan tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä rajoituksiin. Jos alusta ei mahdollista jotakin tarvitsemaasi asiaa niin sitä ei saa välttämättä hankittua edes isolla rahalla.

Lisäksi edellä mainittujen alustojen ongelmana on, että jos maksut loppuvat alustan tarjoajalle niin samalla kotisivut lakkaavat olemasta, niitä ei voi siirtää toiselle palveluntarjoajalle niin kuin WordPressin tapauksessa.

Omistat WordPress kotisivut ja niidet tiedot ja datat ja ne säilyvät sinulla toisin kuin valmiiden alustojen kohdalla.

4. WordPress on SEO ystävällinen

Googlen oma algoritmi on erittäin monimutkainen ja siinä sanotaan olevan noin kaksisataa eri tekijää, jotka vaikuttavat sivun hakutuloksiin.

WordPressiin on sisäänrakennettu monia asioita, jotka vaikuttavat suotuisasti Google näkyvyyteen. Uusimmissa WordPressin versioissa on hakukoneoptimointiin kiinnitetty yhä enemmän huomiota.

WordPress kotisivut mahdollistavat hakukoneoptimointi-lisäosan asentamisen, kuten Yoast SEO, jonka avulla on helppo parantaa esimerkiksi blogikirjoitusten hakukoneoptimointia.

5. WordPress on helppokäyttöinen

Sinun ei tarvitse olla nörttikoodari osataksesi käyttää tai ylläpitää WordPressiä. WordPressiin on kehitetty useita niin sanottua page builder-työkaluja kuten Elementor, joiden avulla sivujen päivittäminen on tehty erittäin helpoksi.

6. WordPress on helppo muokata

WordPressillä tehtyjä kotisivuja on helppo muokata tarpeiden mukaisesti. WordPressissä ulkoasun muuttamiseen voidaan käyttää erilaisia teemoja, joiden avulla sivujen ulkoasua voidaan muuttaa helposti.

Wordpress kotisivut

7. WordPress tarjoaa laajan verkoston

Koska WordPress kotisivut perustuvat Opensource-koodiin, niin kuka tahansa voi sitä käyttää. Tämä tosiseikka on johtanut siihe, että WordPressillä on myös erittäin laaja verkosto, jonka kautta voit saada apua mihin tahansa WordPressin käyttöön liittyvään asiaan. Netti on pullollaan tietoa WordPressistä.

8. WordPress on tietoturvallinen

WordPress kotisivut on kehitetty tietoturvasta huolehtien ja oikein käytettynä se on hyvinkin tietoturvallinen alusta nettisivuille.

9. WordPress tulee multimediaa

WordPress tarjoaa laajan multimediatuen, jonka avulla voit rikastaa kuvilla, äänellä ja videoilla tekemääsi sisältöä. WordPressiin voi upottaa Youtube-videoita, Instagam-kuvia, Tweettejä jne.

10. WordPress paranee koko ajan

 WordPressiä päivitetään ja siihen tuodaan myös uusia ominaisuuksia jatkuvasti. Uudessa 5.5 versiossa on nyt muun muassa lisäosien automaattinen päivitys, mikä on iso parannus aikaisempaan. Myös XML sitemap on tuotu uudessa versiossa vakio-ominaisuudeksi, mikä parantaa WordPressin SEO-ominaisuuksia entisestään.


Yhteenveto

WordPress on maailman käytetyin kotisivujen alustajärjestelmä, eikä syyttä. Sen etuja on helppokäyttöisyys, joustavuus ja muokattavuus.

WordPressillä tehdyt kotisivut ovat sinun omaisuuttasi ja sinulla on niihin täydellinen kontrolli.Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

11 Best Guest Posting Services

11 Best Guest Posting Services
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download FREE ebook

Would you like to..?

 • Make money online
 • Generate passive income from home
 • Have more freedom
 • Quit your 9-to-5 job
 • Make money while you sleep