September 9

Miksi WordPress kotisivut?


 • 0 COMMENTS


 • minute READ

 • Wordpress kotisivut

  WordPress on maailman käytetyin kotisivujen julkaisujärjestelmä. WordPressin avulla on siis tehty suurin osa maailman kotisivuista. Listaan tässä eri syitä WordPress kotisivujen suosioon. Lue tästä miksi ehkä sinunkin kannattaisi valita juuri WordPress omien kotisivujen alustaksi.

  Mistä on siis WordPress kotisivut tehty?

  1. WordPress on ilmainen

  Ensimmäisenä hyvänä puolena on, että WordPress on täysin ilmainen, sinun ei siis tarvitse maksaa siitä mitään kuukausimaksua millekään taholle vaan voit ladata sen ja käyttää sitä omiin tarkoituksiisi veloituksetta.

  Monet niin sanotut valmiit kotisivujen alustat ovat maksullisia, ja niistä joutuu maksamaan kuukausi- tai vuosimaksua.

  2. WordPress on monikäyttöinen

  Tämä on eräs WordPressin parhaista puolista, se taipuu käytännössä vaikka minkä sivuston alustaksi. WordPressin ominaisuuksia voidaan lisäksi laajentaa lisäosilla eli plugineilla. Lisäosia tehty WordPressille jo kymmeniätuhansia ja niistä löytyy toiminnallisuuksia joka lähtöön.

  WordPressillä voit toteuttaa muun muassa seuraavan tyyppisiä nettisivustoja:

  • Blogisivustot
  • Yrityksen kotisivut
  • Verkkokaupat
  • Henkilökohtaiset kotisivut
  • Jäsensivustot
  • Verkkokurssi sivustot
  • Portfolio sivustot
  • Kuvagalleriat
  • Foorumit

  Applella on sanonta, että ”There is an app for that”. Yhtä hyvin WordPressistä voisi sanoa, että ”There is a plugin for that” eli oli tarpeesi sitten lähes mikä tahansa niin valtavasta valikoimasta löytyy lisäosa, joka toteuttaa haluamasi toiminnallisuuden.

  3. WordPress antaa täyden kontrollin sivuillesi

  Eräs WordPressin parhaimmista puolista on se, että sillä tehdyt kotisivut ovat täysin sinun omassa kontrollissasi ja voit tehdä sivuille mitä ikinä haluat.

  Tämä ei ole mahdollista niin sanotuilla valmiilla alustoilla kuten Squarespace, Wix, Shopify jne. Olet sidottu alustan tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä rajoituksiin. Jos alusta ei mahdollista jotakin tarvitsemaasi asiaa niin sitä ei saa välttämättä hankittua edes isolla rahalla.

  Lisäksi edellä mainittujen alustojen ongelmana on, että jos maksut loppuvat alustan tarjoajalle niin samalla kotisivut lakkaavat olemasta, niitä ei voi siirtää toiselle palveluntarjoajalle niin kuin WordPressin tapauksessa. Omistat WordPress kotisivut ja niidet tiedot ja datat ja ne säilyvät sinulla toisin kuin valmiiden alustojen kohdalla.

  hakukoneoptimointi seo

  4. WordPress on SEO ystävällinen

  Googlen oma algoritmi on erittäin monimutkainen ja siinä sanotaan olevan noin kaksisataa eri tekijää, jotka vaikuttavat sivun hakutuloksiin.

  WordPressiin on sisäänrakennettu monia asioita, jotka vaikuttavat suotuisasti Google näkyvyyteen. Uusimmissa WordPressin versioissa on hakukoneoptimointiin kiinnitetty yhä enemmän huomiota.

  WordPress kotisivut mahdollistavat hakukoneoptimointi-lisäosan asentamisen, kuten Yoast SEO, jonka avulla on helppo parantaa esimerkiksi blogikirjoitusten hakukoneoptimointia.

  5. WordPress on helppokäyttöinen

  Sinun ei tarvitse olla nörttikoodari osataksesi käyttää tai ylläpitää WordPressiä. WordPressiin on kehitetty useita niin sanottua page builder-työkaluja kuten Elementor, joiden avulla sivujen päivittäminen on tehty erittäin helpoksi.

  6. WordPress on helppo muokata

  WordPressillä tehtyjä kotisivuja on helppo muokata tarpeiden mukaisesti. WordPressissä ulkoasun muuttamiseen voidaan käyttää erilaisia teemoja, joiden avulla sivujen ulkoasua voidaan muuttaa helposti.

  Wordpress kotisivut

  7. WordPress tarjoaa laajan verkoston

  Koska WordPress kotisivut perustuvat Opensource-koodiin, niin kuka tahansa voi sitä käyttää. Tämä tosiseikka on johtanut siihe, että WordPressillä on myös erittäin laaja verkosto, jonka kautta voit saada apua mihin tahansa WordPressin käyttöön liittyvään asiaan. Netti on pullollaan tietoa WordPressistä.

  8. WordPress on tietoturvallinen

  WordPress kotisivut on kehitetty tietoturvasta huolehtien ja oikein käytettynä se on hyvinkin tietoturvallinen alusta nettisivuille.

  9. WordPress tulee multimediaa

  WordPress tarjoaa laajan multimediatuen, jonka avulla voit rikastaa kuvilla, äänellä ja videoilla tekemääsi sisältöä. WordPressiin voi upottaa Youtube-videoita, Instagam-kuvia, Tweettejä jne.

  10. WordPress paranee koko ajan

   Wordpressiä päivitetään ja siihen tuodaan myös uusia ominaisuuksia jatkuvasti. Uudessa 5.5 versiossa on nyt muun muassa lisäosien automaattinen päivitys, mikä on iso parannus aikaisempaan. Myös XML sitemap on tuotu uudessa versiossa vakio-ominaisuudeksi, mikä parantaa WordPressin SEO-ominaisuuksia entisestään.

  Yhteenveto

  WordPress on maailman käytetyin kotisivujen alustajärjestelmä, eikä syyttä. Sen etuja on helppokäyttöisyys, joustavuus ja muokattavuus.


  WordPressillä tehdyt kotisivut ovat sinun omaisuuttasi ja sinulla on niihin täydellinen kontrolli.


  Tags


  You may also like

  How to Change Region on TikTok?

  What is High Ticket Affiliate Marketing?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}