Tuotekuvat kotikonstein

tuotekuvat kotikonstein

Last Updated on June 7, 2022 by Jussi Hyvarinen

Verkkokauppias tarvitsee tuotekuvia myymistään tuotteista verkkokauppaansa. Varsinkin Amazonissa tuotekuvien tulee olla korkealaatuisia, sillä kuvien merkitys on suuri, kun asiakas tekee ostopäätöstä. Kuviin voi mennä myös paljon rahaa, jos tuotekuvat hankitaan aina ammattivalokuvaajalta. Yhden tuotteen kuvat voivat maksaa jopa satoja euroja.

On olemassa kuitenkin vaihtoehtoja, joita käyttämällä voidaan säästää kustannuksissa merkittävästi. Käytän itse tässä blogissa esittelemiäni tuotteita Amazon-tuotekuvissa ja lopputuloksen laatu kestää vertailun hyvin kilpailijoiden tuotekuviin.

Käsittelen tuotekuvat niiden ottamisen jälkeen Photoshop-ohjelmalla. Lifestyle kuvien osalta käytän Photoshoppia esimerkiksi Stock-kuvan ja kotilaitteistollani otetun tuotekuvan yhdistämiseen.

Valokuvastudio Amazon Basics

Tuotekuvien ottamiseen voidaan käyttää apuna kotikäyttöön tarkoitettua valokuvastudiota. Käytän itse Saksan Amazonista hankittua Amazon Basics merkkistä valokuvastudiota. Amazon Basics on Amazonin oma private label brändi. Tuotteet ovat laadukkaita mutta kuitenkin edullisia ja ne ovat saaneet yleensä varsin hyvät arvostelut tuotteiden ostajilta.

Olen hankkinut studion Saksan Amazonista siitä syystä, että sieltä ostetuilla tuotteilla virtapistokkeet ovat samanlaiset kuin Suomessa. 

Valokuvastudio tarvikkeet

Virtalähde menee kätevästi piiloon sille varattuun taskuun

Käyttöönotto

Kotistudio on kokoontaitettava malli, jonka käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Avattuna tämä malli on melko suuri (63.5 x 76.2 x 63.5 cm) niin, että sillä voidaan kuvata hieman isompaakin tuotetta. Studiossa on oma integroitu led-valo, jolla studion sisäosa valaistaan kuvattaessa. Edessä on avattava luukku, jonka aukkoa voidaan muuttaa helposti kuvaustilanteeseen sopivaksi. Luukku pysyy kiinni magneettien avulla.

kotistudio käyttökunnossa

Valokuvastudio käyttövalmiina

Säilytystilassa se taittuu kokoon niin, että sen voi sujauttaa esimerkiksi sängyn alle.

valokuvastudio säilytys

Valokuvastudio taittuu kokoon säilytystä tai kuljetusta varten

Ainakaan tämän kotistudion avulla ei saa täysin valkotaustaisia kuvia, joten kuvat pitää vielä käsitellä Photoshopilla tai muulla kuvankäsittelyohjelmalla. Itse en ole tätä kuitenkaan kokenut mitenkään ongelmallisena, koska vain kuvankäsittelyn avulla kuvista saadaan joka tapauksessa vasta tarkalleen sellaisia kuin halutaan.

Varmasti on olemassa sellaisia kotistudioita, joiden valaistus on tehokkaampi ja niillä saadaan kuvia, joita ei välttämättä tarvitse käsitellä jälkikäteen. Tämän kotistudion hinta on kuitenkin varsin huokea ja kuvista tulee riittävän laadukkaita joten olen ollut tyytyväinen hankintaan.

Kolmijalka Amazon Basics

Jotta kuvista saadaan tarkkoja niin kamera ei luonnollisesti saa liikkua yhtään kuvauksen aikana. Tätä varten tarvitaan kameraan jalusta eli kolmijalka. Käytän itse niin ikään Amazon Basics merkkistä kamerajalustaa, joka on erittäin edullinen mutta olen todennut sen laadukkaaksi ja säädöiltään riittäväksi. Kamerajalustan mukana tulee säilytyspussi.

kolmijalka kamerajalusta statiivi

Amazon Basics kolmijalka kamerajalusta

Mitä kameralta vaaditaan?

Itse kuvaamiseen käytän Olympus PEN-EPL1 kameraa, jolla tulee varsin kelvollisia kuvia, vaikka kameralla on jo ikää ja sitä ei ole saatavilla. Uudemmilla kameroilla saadaan tietysti aikaiseksi vielä laadukkaampia kuvia. Yleensä jo valmiiksi kotoa löytyvällä kameralla saadaan riittävän hyviä kuvia ja kameraan harvemmin tarvitsee investoida. Uusien älypuhelimien kameroillakin voidaan saada varsin kelvollisia kuvia aikaiseksi. Kameroissa pikselit tänä päivänä kyllä riittävät, tärkeämpää on saada valaistus kohdalleen, joka siis tehdään tuotekuvauksessa valokuvastudion avulla.

Esimerkkikuvat

PS4 controller

Alkuperäinen kuva ilman käsittelyä, F4.0, 1/60s, ISO200

PS4 controller amazon pääkuva

Käsitelty lopullinen kuva, varjot poistettu ja tausta tehty täysin valkoiseksi (1500x1500px)

Yhteenveto

Tuotekuvat voidaan tehdä myös kotistudion avulla ja valokuvien lopputulos voi silti olla varsin laadukas. Aivan huippulaatua hakevien täytyy kuitenkin otattaa kuvat edelleen ammattilaisella, mutta tässä esitetyllä kokoonpanolla olen tehnyt tuotekuvat monelle omalle tuotteelleni ja olen ollut lopputulokseen tyytyväinen.


Arvostellut tuotteet:

Valokuvausstudio Amazon Basics, hinta n. 100-130€ (Amazon Saksa)

Kamerajalusta Amazon Basics, hinta n. 22€ (Amazon Saksa)

Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

11 Best Guest Posting Services

11 Best Guest Posting Services
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download FREE ebook

Would you like to..?

  • Make money online
  • Generate passive income from home
  • Have more freedom
  • Quit your 9-to-5 job
  • Make money while you sleep