Sponsored Products uudet ominaisuudet

sponsored products

Last Updated on June 7, 2022 by Jussi Hyvarinen

Amazon mainonnan uudet ominaisuudet

Amazon on jatkuvassa muutoksen ja uudistuksen tilassa ja tuntuu että niiden vauhti vain kiihtyy. Amazon on tuonut muun muassa roppakaupalla uusia ominaisuuksia Sponsored Products mainontaan viime aikoina. Mainonta on Amazonille valtava rahantekokone ja sen liikevaihto lasketaan jo miljardeissa.

Vuoden 2018 aikana ensin muutettiin koko mainosten hallinnan käyttöliittymä Seller Centralissa. Kaikkien myyjien mielestä uudistus ei ollut onnistuneimmasta päästä, mutta nyt sen käyttämiseen on jo opittu ja näyttää myös siltä, että käyttöliittymäuudistus avasi latua myös muille sen jälkeen tulleille uusille ominaisuuksille.

Uudet kohdentamisominaisuudet

Seuraavana olivat vuorossa syksyllä 2018 mainosten uudet kohdentamisominaisuudet. Uudistus toi tullessaan kokonaan uuden tavan kohdentaa mainoksia. Nyt mainoksia voidaan kohdentaa avainsanojen lisäksi tuotekohtaisesti. Tuotekohdennuksella voidaan määritellä, että mainos näytetään vain yksilöidyillä tuotelistauksilla tai tiettyjen brändien tuotelistauksilla. Kohdennusta voidaan vielä tarkentaa erilaisilla tavoilla kuten hinnan ja tuotearvostelujen tähtiluokituksen perusteella.

Dynamic bidding

Muutokset eivät kuitenkaan jääneet tähän, Amazon julkisti 8.1.2019 kokonaan uuden tavan, miten Sponsored Products mainosten bid-hinnat voidaan asettaa mainoskampanjoissa.

Uusi tapa on nimeltään ”dynamic bidding” ja se tarkoittaa nimensä mukaisesti sitä, että Amazonin oma järjestelmä nostaa tai laskee kampanjan oletus bid-hintaa sen perusteella, miten todennäköisenä se pitää, että mainoksen klikkaus konvertoi myynnin. Tämä ei ollut ainoa muutos vaan Amazon lanseerasi myös ” Placement bid adjustments” nimisen toiminnon, jonka avulla voidaan säätää bid-hintoja mainospaikoittain.

Lisää liikkuvia osia

Uudistukset tuovat lisää mahdollisuuksia Amazon-myyjille, joka käyttävät Sponsored Products mainontaa omassa liiketoiminnassaan. Uudet toiminnot mahdollistavat mainosten tarkemman kohdentamisen ja mihin mainoskampanjoiden mainosdollarit laitetaan. Toisaalta uudet toiminnot tuovat myös lisää monimutkaisuutta mainontaan, koska käytettävissä olevien valintojen määrä ja mahdollisuudet lisääntyvät.

On hyvä pitää mielessä, että uusia ominaisuuksia kannattaa alkaa hyödyntämään heti, sillä olemalla nopeampi kuin kilpailijat voi saavuttaa hyviä tuloksia koska he eivät vielä ole ehtineet ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön.

Päivitetty Sponsored Products opas

Olen kirjoittanut Amazon Sponsored Products oppaan, jossa esittelen Amazon mainonnan parhaita käytäntöjä sekä vinkkejä ja niksejä, jotka ovat vain harvojen tiedossa. Olen päivittänyt opasta niin, että siinä on nyt myös kerrottu kaikki uudet ominaisuudet ja miten ne tarkalleen toimivat. Oppaan avulla on helppo omaksua Sponsored Products mainonnan kaikki uudet ominaisuudet ja säästää paljon aikaa. Ei pidä myöskään unohtaa, että olen kerännyt oppaaseen kaiken mahdollisen tiedon, mitä Amazon mainonnasta on vastaani tullut. Jenkeissä myydään Amazon Sponsored Products kursseja, jotka maksavat satoja dollareita ja niissä ei ole käytännössä mitään, mitä oppaasta ei löytyisi.

Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

Quillbot Review (Free & Premium)

Quillbot Review (Free & Premium)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}