Onko tässä paras Amazon-myyjän työkaluohjelmisto?

Onko tässä paras Amazon-myyjän työkaluohjelmisto?

Amazon-myynti on poikinut ympärilleen suuren ohjelmistoliiketoiminnan.  Eräänä syynä tähän on, että Amazonin omat myyjille tarjoamat työkalut voivat olla hankalia käyttää ja niistä puuttuu ominaisuuksia, joita myyjät kipeästi tarvitsevat.

Tähän huutoon ovat monet ohjelmistoyrittäjät yrittäneet vastata. Markkinoille on syntynyt ohjelmistoja joka lähtöön, joiden tarkoitus on helpottaa Amazon-myyjän elämää. Lopputuloksena ohjelmistoja on erittäin kirjava ja lukuisa joukko, joista toiset ovat hyviä ja toiset pelkkää kuraa ja rahastusta.

Ongelma tässä onkin, miten löytää suuresta massasta ne parhaat kultajyvät, joista on oikeasti hyötyä ja ne tuovat viivan alle rahaa tai toisaalta voivat säästää kustannuksissa tai johonkin toimintoon kuluvassa ajassa.

Oletko koskaan kuullut Sellersuite nimisestä Amazon-myyjän työkaluohjelmistosta?

Harva on, sillä ohjelmisto on melko uusi ja monet eivät tiedä siitä vielä mitään. Olen tutkinut lukuisia eri Amazon-myyjän työkaluohjelmia ja Sellersuite on yksi parhaista mitä olen koskaan käyttänyt – joissain asioissa parempi esimerkiksi kuin Helium10. Sellersuite on avainsanatutkimuksessa omaa luokkaansa!

Sellersuitessa on lähes kaikki mitä tarvitaan koko Amazon bisneksessä. Voit korvata sillä useamman käytössä olevan työkalun ja säästää reilusti kustannuksissa.

Minulla on ilo tuntea Sellersuiten isä ja pääkehittäjä Brandon Snider. Hän on todella omistautunut tälle tuotteelle ja työskentelee intensiivisesti tuodakseen jatkuvasti lisää uusia ominaisuuksia ja kehittääkseen ohjelmistoa entistä paremmaksi. Brandon on lisäksi huipputyyppi ja paras koodari, jonka tiedän.

Ohjelmiston käyttöliittymä on erittäin nykyaikainen ja hyvin toimiva. Lisäksi koska ohjelmisto on uusi ja tehty puhtaalta pöydältä sillä ei ole historian painolastia, joka voisi vaikeuttaa sen kehitystä.

Sellersuite kertoo hakumäärät

Sellersuite tarjoaa myös avainsanojen hakumäärät eli hakuvolyymitiedot. Yksikään ohjelmisto ei saa enää reaaliaikaista hakuvolyymitietoa, koska Amazon sulki vuoden 2018 joulukuussa aukon, joka mahdollisti tietojen hakemisen Amazonista. Tämän takia missään ohjelmassa ei ole enää ajantasaisia hakuvolyymitietoja.

Ne, jotka ehtivät imeä hakuvolyymidatan aikanaan Amazonista ovat tällä hetkellä paremmassa asemassa kuin kilpailijat. Tiedän varmasti kaksi muuta ohjelmistoa kuin Sellersuite, jossa data on siirretty Amazonista ohjelmiston omille palvelimille, ne ovat Helium10 ja Viral Launch.

Sellersuite tarjoaa lisäksi erittäin houkuttelevan ominaisuuden, jota ei muista ohjelmista löydy. Sellersuitessa voi antaa avainsanalistan ja ohjelma palauttaa jokaisen avainsanan hakuvolyymin! Esimerkiksi Helium10:ssa voi nähdä hakuvolyymitiedon vain yhdestä avainsanasta kerrallaan.

Sellersuiten volyymidata on kuitenkin niin uutta kuin tässä tilanteessa voi olla eli joulukuulta 2018. Lisäksi Brandon kehittää algoritmia, joka simuloi volyymidatan käyttäytymistä vuositasolla, jolloin tiedot ovat mahdollisimman paikkaansa pitäviä myös tulevaisuudessa.

Mihin tätä hakuvolyymitietoa sitten käytetään ja mikä se edes on?

Hakuvolyymitieto kertoo kuinka monta kertaa jotakin tuotetta etsitään aina kullakin hakusanalla Amazonista kuukausitasolla. Esimerkkinä jos hakusanalla ”dog leash” on 25.000 hakua kuussa, se tarkoittaa että jos sinun tuotteesi on kyseisellä hakusanalla kärkipaikoilla ja tuotteesi konversioprosentti on 10% niin keskimäärin tuote myy pelkästään tällä yhdellä hakusanalla 1500 kappaletta kuussa.

Lisäksi hakuvolyymitieto on ensiarvoisen tärkeä kun tehdään etsitään myytävää tuotetta Amazoniin eli tehdään tuotehakua. Hakuvolyymitieto kertoo yksiselitteisesti sen, onko tuotteella kysyntää Amazonissa eli ylipäänsä menestymisen edellytyksiä. Jos kysyntää ei ole, niin sellaista tuotetta ei tietenkään kannata laittaa myyntiin.

Sellersuiten päätoiminnot

Sellersuitessa on tällä hetkellä seuraavat toiminnallisuudet.

Annetaan Brandonin itsensä kertoa tarkemmin alla olevilla videoilla ohjelmistonsa toiminnallisuuksista.

Eclipse Opportunity Research

Eclipse on tarkoitettu tuotteiden etsimiseen ja tuoteideoiden hakemiseen. Vastineita muissa ohjelmissa tälle ovat Helium10:n Black Box ja Jungle Scoutin web app.

Sellersuite Keyword Findr

Keyword Findr on nimensä mukaisesti työkalu avainsanojen etsimiseen. 

Sellersuite Page Buildr

Page Buildr on työkalu, jolla voi tehdä omia laskeutumissivuja (landing page) joiden avulla voi tehdä Amazon giveaway-kampanjoita ja jakaa alennuskuponkeja. Tällöin et tarvitse maksaa esimerkiksi erillisestä Leadpages tai Clickfunnels lisenssistä.

Keyword Halo

Keyword Halo on työkalu, jonka avulla voi kierrättää giveaway-kampanjoiden avainsanoja eli voit kohdistaa kampanjasi useampaan avainsanaan, mikä näyttää Amazonin silmissä luonnollisemmalta. 

Tämän toiminnon avulla et tarvitse maksaa erillisestä ranking-palvelusta tai erillisestä ohjelmistosta.

Listing Editor

Listing Editor on samantapainen työkalu kuin Helium10:n Scribbles, jolla voidaan helpottaa listauksen tekemistä. Työkalu näyttää reaaliajassa listaukseen käytetyt avainsanat ja vielä siitä puuttuvat avainsanat.

Keyword Processor

Keyword Processor on vastaavanlainen työkalu kuin Helium10:n Frankestein eli sen avulla voidaan prosessoida pitkiä avainsanalistoja yksinkertaisempaan muotoon ja muokata niistä kaikki uniikit avainsanat.

Profit Calculator

Profit Calculator on työkalu, jolla voidaan arvioida tuotteen kannattavuutta ennen sen hankintaa.

Index Checker

Index Checkerin avulla nähdään, mitkä listauksen avainsanat ovat indeksoituneet Amazonin toimesta ja mitkä eivät. Tämä on elintärkeä tieto tuotteen löydettävyyden kannalta.

Misspelling Wizard

Ihmiset tekevät jatkuvasti kirjoitusvirheitä kun he hakevat tuotteita Amazonista.

Misspelling Wizard näyttää mitä kirjoitusvirheitä Amazon ei korjaa. Työkalun näyttämät kirjoitusvirheelliset avainsanat voidaan sijoittaa Amazonin backendiin, jolloin tuotelistauksesi löytyy myös näissä hauissa. 

Sellersuite Rankspy

Rankspy on työkalu, joka näyttää avainsanojen ranking-sijoituksen Amazonissa. Amazon myynti perustuu pitkälti hyviin ranking-sijoituksiin ja myyjän tulee tietää mikä on oman tuotteen tilanne. 

Sellersuite on uusi tulokas Amazon työkalupakkien rintamalla ja erittäin hyvä sellainen. Brandon tuo lisäksi ohjelmistoon jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja työkaluja. Siitä puuttuu tällä hetkellä vielä joitakin asioita, jotka löytyvät esimerkiksi Helium10:stä mutta tilanne tulee muuttumaan nopealla aikataululla.

Tuleeko sinulle mieleen jotain toiminnallisuuksia, joita haluaisit nähdä Sellersuitessa? Voin välittää Brandonille kaikki ohjelmiston kehitystoiveet. En usko, että mihinkään muuhun Amazon-myyjän työkaluohjelmistoon voimme yhdessä vaikuttaa samalla tavalla.

Sellersuitessa ei ole olemassa kokeilujaksoa (trial) mutta ohjelmaa voi kokeilla kuukauden ajan. Jos Sellersuite ei jostain syystä miellytä, niin Brandon on luvannut palauttaa ensimmäisen kuukauden maksun niiltä, kuka hankkii Sellersuiten kauttani.

Tässä suosittelemani Amazon-myyjän työkaluohjelmistot tällä hetkellä:

  1. Sellersuite – yleinen työkalupakki (paras työkalu erityisesti avainsanatutkimukseen)
  2. Helium10 - Amazon myyjän Sveitsiläinen linkkuveitsi
  3. Sellerboard – talousseuranta ja follow-up mailit (jos ei käytä Helium10:ä)
  4. Jungle Scout Chrome Extension – tuotetutkimus ja myyntimäärät (lähes pakollinen kaikille)

Markkinoilta löytyy erillinen työkalu joka tarpeeseen (erilliseen hintaan) mutta nämä ohjelmistot vastaavat 99% Amazon-myyjän tarpeista ja näillä pärjää erittäin pitkälle ja saat säästöä samalla kustannuksista.

Leave a Reply