Seller Central tilin avaaminen

Seller Central tilin avaaminen

Seller Central eli Amazon-myyntitilin avaaminen on ensimmäinen asia, joka pitää tehdä, jotta Amazonissa voi alkaa myymään.

Joskus homma voi tyssätä heti alkumetreillä, sillä joillakin uusilla myyjillä on ollut vaikeuksia saada myyntilupaa Amazoniin eli Seller Central tiliä auki.

Periaatteessa kyse ei ole hankalasta asiasta, mutta joskus tässä prosessissa voi mennä yllättävän pitkään, jos ei tiedä miten tulee toimia.

Amazonilla on muutama vaatimus, joita tulee noudattaa pilkuntarkasti, että dokumentit menevät läpi heidän tarkastusprosessista.

Dokumentit, joita Amazon vaatii Seller Central tilin avaamiseksi

1. Henkilötodistus

Ensimmäinen vaadittava dokumentti on henkilötodistus. Suosittelen vahvasti ottamaan kopion passista ja unohtamaan muut henkilötodistukset. Voit ottaa kopion passista yksinkertaisesti ottamalla siitä kuvan kameralla tai kännykällä.

Huomaa, että kuvan pitää olla hyvälaatuinen, eikä siinä saa olla mitään heijastumia. Myös kaikki reunukset, joissa näkyy esim. pöytää tms. pitää rajata pois niin että kopio passista täyttää koko kuva-alan.

2. Tiliote

Toinen dokumentti, mitä Amazon vaatii on pankkitilisi tiliote. Tiliotteen tulee olla luonnollisesti samasta pankkitilistä kun mitä olet määritellyt pankkitilitiedoksi Seller Centraliin. Tällä tavalla Amazon varmistaa, että omistat sen tilin, jolle myyntituotot maksetaan.

Pankkitilitodistus on aiheuttanut eniten ongelmia myyjien keskuudessa. Varmista, että tiliotteessa ovat seuraavat tiedot oikein:

  1. Tiliotteen nimi- ja osoitetiedot pitää olla täsmälleen samalla tavalla kuin ne on määritelty Seller Centraliin.
  2. Amazon ei hyväksy kuvakaappauksia tiliotteesta vaan tiliotteen tulee olla alkuperäinen. Tiliote pitää tulostaa suoraan verkkopankistasi PDF-muodossa (jotta verkkopankeista saa tulostettua suoraan englanninkielisen tiliotteen niin pankkitilin tulee yleensä olla myös avattu englanninkielisenä). 

Suomenkielistä PDF-tiedostoa tiliotteesta pitää muokata hieman, jotta vaatimus englanninkielestä täyttyy. Muuttamalla PDF-editorilla otsikko "Tiliote" -> "Statement" (ja lisäksi tarvittaessa muut otsikoissa olevat suomenkieliset sanat). Pelkän otsikon muuttaminen "Tiliote" -> "Statement" yleensä kuitenkin riittää Amazonille.

Editointiin soveltuu esimerkiksi netistä löytyvä ilmainen PDF2GO-niminen PDF-tiedostojen muokkausohjelmisto.

Amazonin tuki ei ole tunnettu tasalaatuisuudestaan, tämä tarkoittaa sitä, että mikä toisella onnistuu, niin saattaa olla, että jollain toisella sama ei onnistu.

On myös tapauksia, että Amazon ei ole hyväksynyt tiliotetta ennen kuin se on käännetty ja käännös on todistettu virallisesti oikeaksi notaarilla. Tätä voi koettaa jos muut keinot eivät toimi.

Älä missään nimessä yritä avata uutta Seller Central tiliä toisella sähköpostiosoitteella. Tästä voi seurata vielä pahempia ongelmia. Prosessi tulee vielä loppuun alkuperäisellä sähköpostiosoitteella.

Edellä mainituilla ohjeilla saat kuitenkin vähimmällä vaivalla dokumentit hyväksyttyä ja pääset keskittymään tärkeimpiin asioihin.

Amazon-myyjä tarvitsee avukseen myös kunnolliset ohjelmistot heti kättelyssä. Helium10 on ohjelmistopaketti, joka sisältää kaiken tarvittavan Amazon-myyjälle.

Jos olet avaamassa myyntitiliä ilman Amazon-myynnin koulutusta, niin suosittelen tutustumaan Amazon Masteryyn.

Leave a Reply