SALES TAX VERKKOKURSSI

Kaikki mitä tarvitset tietää Yhdysvaltojen myyntiverosta eli sales taxista

Tuntuuko Yhdysvaltojen sales tax verotus heprealta?

Veroasiat voivat aiheuttaa monille online-myyjille päänvaivaa ja suoranaista ahdistusta. Niin myös meille, ennen kuin selvitimme sales taxin kiemurat ja otimme sen itse käyttöön.


Tietoa sales taxista, joka palvelisi erityisesti suomalaista Amazon- ja online-myyjää ei ole ollut aikaisemmin olemassa missään yksissä kansissa. 


Tieto sales taxista on kuitenkin tärkeää, koska Amazon- ja online-myyjien tulee huolehtia sen hoitamisesta.

Suomalaiset veroasiantuntijatkaan eivät tunnu olevan perillä Yhdysvaltojen sales taxista. Kysyimme asiasta monesta eri paikasta mutta emme saaneet koskaan riittäviä vastauksia ja päätimme selvittää asian perinpohjaisesti itse.

Miksi sales taxista pitäisi välittää?

Yhdysvaltojen sales tax toimii samalla periaatteella kuin suomalainen alv-verotus eli se on läpimenovero, jonka tuotteen myyjä kerää kuluttajilta ja tilittää osavaltioille. Jos myydään Yhdysvalloissa esimerkiksi Amazonissa, syntyy silloin läsnäolo eli nexus tuotteiden varastoinnista Amazonin varastoissa niissä osavaltoissa, joissa tuotteita on. Tämä tarkoittaa, että myyjän tulee lain mukaan kerätä sales tax kuluttajilta ja tilittää se kullekin osavaltioille niissä osavaltioissa, joissa nexus eli läsnäolo on olemassa.


Jos myyntiä on tehty jo pidempään esimerkiksi US Amazonissa, on voinut syntyä tilittämättä jäänyttä verovelkaa, joka voi johtaa seuraamuksiin jos tilannetta ei hoideta asianmukaisesti.

 Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden uusin päätös tuo jopa tiukennuksia sales taxiin 

Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden uusi päätös sales taxista tuo osavaltioille mahdollisuuden periä sales taxia myös niiltä myyjiltä, joilla ei ole fyysistä läsnäoloa eli nexusta kyseisessä osavaltiossa. Lisäksi päätös voi johtaa yhtenäisempään käytäntöön osavaltoiden kesken sales taxin hoitamisessa. Tämän päätöksen johdosta onlinen myyjien tulee vielä suuremmalla syyllä hoitaa sales tax asia kuntoon.

Faktatietoa sales taxista

 • Yhdysvalloissa ei ole federal tasoista myyntiveroa (sales tax).
 • 45 osavaltiota + Washington D.C. keräävät myyntiveroa. Näissä osavaltioissa toimivat elinkeinonharjoittajat ovat velvollisia keräämään veroa ostajilta ja tilittämään sen osavaltioille (collect & remit).
 • Myyntivero toimii niin sanottuna läpikulku-verona eli samalla tavalla kuin Suomessa kerättävä ALV, joka tilitetään valtiolle, veron maksavat siis kuluttajat - ei myyjä.
 • Yhdysvaltojen osavaltioissa verolait vaihtelevat osavaltioiden ja paikallisten kaupunkien mukaan.
 • Ennen kuin voi hoitaa verotusta niin pitää olla hankittuna ”sales tax permit” –lupa.

Amazon- ja muiden Online-myyjien täytyy kerätä myyntivero eli sales tax niissä osavaltioissa, joissa heillä on merkittävä yhteys/läsnäolo eli nexus.

Mitä sales taxista tulee tietää ?

 • Ovatko tuotteet sales taxin alaisia
  Suurin osa aineellisista tavaroista on veronalaisia tuotteita, kuitenkin joillakin tuotekategorioilla on alhaisempi verotaso tai niitä ei veroteta lainkaan.
 • Missä osavaltioissa nexus on muodostunut
  Ennen kuin voi alkaa kerätä veroja tai rekisteröityä veronkerääjäksi tulee selvittää, missä osavaltioissa nexus on eli velvollisuus kerätä veroa. 
 • Mahdollinen verovelka
  Jos myyntihistoriaa on jo olemassa, niin silloin on voinut kertyä eri osavaltoihin eriasteista verovelkaa. Riippuen verovelan määrästä on olemassa erilaisia vaihtoehtoja miten tulee ja kannattaa toimia.
 • star-o
  Miten rekisteröidytään
  Kun on selvillä, missä osavaltioissa myyntiveroa pitää kerätä, tulee rekisteröityä niissä osavaltiossa, jossa nexus on ja hankkia verotuslupa.
 • star-o
  Miten veroilmoitus ja tilitys tehdään 
  Kun verotuslupaa haetaan, eri osavaltiot määrittävät kuinka usein verot täytyy ilmoittaa ja tilittää osavaltiolle – kuukausittain, kvartaaleittain tai vuosittain. Frekvenssi riippuu myyntivolyymista eli siitä, kuinka paljon veroja kerätään.
 • star-o
  Miten sales tax otetaan käyttöön Amazon-myyjänä
  Jotta veroja voi kerätä Amazon-myyjänä, tulee määritellä oikeat veroasetukset käyttöön Seller Centralissa osavaltiokohtaisesti.

Olemme koostaneet kaiken tarvittavan tiedon USA:n sales taxista yhteen pakettiin

Yhdysvaltojen sales taxista ei ole ollut olemassa tietoa ennen tätä, joka auttaisi suomalaista online-myyjää. Edes suomalaiset veroasiantuntijat eivät tiedä Yhdysvaltojen sales taxista. Youtube on myös täynnä erilaisia videoita sales taxista. Niille on kuitenkin yhteistä, etteivät ne kerro asiaa suomalaisen online-myyjän näkökulmasta vaan ne on suunnattu Yhdysvaltojen kansalaisille. Me päätimme tarttua haasteeseen ja selvittää asian itse perinpohjaisesti ja ottaa sales taxin käyttöön omassa liiketoiminnassamme. Meiltä saat varmasti oikeaa tietoa asiasta koska sales tax on meillä käytössä.


Meille syntyi ajatus, miksemme voisi jakaa tätä keräämäämme tietoa myös muille tarvitsijoille ja asiasta kiinnostuneille. Sen vuoksi päätimme tehdä asiasta tiiviin tietopaketin, jossa tämä monitahoinen asia on selitetty perusteellisesti ja helppotajuisesti niin, että kokonaisuus on helppo ymmärtää ja omaksua, vaikkei asiasta olisi edes mitään pohjatietoja. 

Hanki kaikki tarvittava tieto sales taxin käyttöönottoon 

Kurssilla opetetaan kaikki se tieto, mitä tarvitaan sales taxin käyttöönottoon. Miksi käyttää enempää aikaa etsimällä tietoa, kun me olemme tehneet sen valmiiksi. Olemme käyttäneet paljon aikaa tämän tiedon etsimiseen ja koostamiseen ja nyt se on valmiina käyttöön. Tämä kurssi säästää paljon aikaa ja vaivaa!

Kerromme myös, miten on mahdollista säästää merkittävästi rahaa sales taxin käyttöönotossa  

Sales taxin pystyy hoitamaan kohtuullisen helposti ja minimikustannuksin, kun tietää miten asia on mahdollista organisoida. Kurssin tietojen avulla voi säästää rahaa vuositasolla satoja dollareita sales taxin hallintokuluissa.


Kurssilla kerromme myös kaikki eri vaihtoehdot, jotka on käytettävissä sales taxin käyttöönoton suhteen. Tämän jälkeen voi itse päättää, mikä on oikea vaihtoehto omalla kohdalla, jonka jälkeen ei tarvitse enää kantaa huolta sales taxista. 

Nyt se on SAATAVILLA:

SALES TAX VERKKOKURSSI

Kerromme kurssilla kaiken, mitä tarvitaan sales taxin käyttöönottoon online-liiketoiminnassa. Olemme paketoineet Yhdysvaltojen sales taxin helposti ymmärrettävään muotoon. Käymme kurssilla tarkalleen läpi, miten sales taxin käyttöönotto etenee vaihe vaiheelta.

Lopputuloksena on tieto, miten USA:n sales tax toimii ja miten se otetaan käyttöön. Kurssilla opetetaan lisäksi miten rekisteröidytään eri osavaltoihin sekä miten sales taxin kerääminen ja tilitys tapahtuu. Bonuksena olemme keränneet jokaisen osavaltion erityispiirteet ja miten sales tax verotus toimii kussakin osavaltoissa. Tätä tietoa ei saa mistään muualta ja vieläpä suomenkielellä!


Kurssilla opit nämä tärkeät asiat:

 • 1
  Amazon- ja online-myynnin verotus Yhdysvalloissa
 • 2
  Liiketoiminnan rekisteröityminen ja verojen kerääminen sekä tilitys
 • 3
  Step-by-step ohjeet, miten sales tax otetaan käyttöön
 • 4
  BONUS: Osavaltioiden väliset erot sales tax verotuksessa
sales tax verkkokurssi

Lue mitä muut sanovat kurssista

“Sain kaikki tähän mennessä tarvitsemani vastaukset”

 "Asia on ollut erittäin kattavaa ja asiat on mielestäni kerrottu hyvin selkokielisesti. Itselläni ei ole aikaisempaa kokemusta yritystoiminnasta tai siihen liittyvästä verotuksesta, mutta selkeästi kerrotun esityksen avulla todella ymmärrän mistä monimutkaisessa Sales Taxissa on kyse! "

Markus Herranen
- Amazon myyjä

“Ohjeet olivat selkeät"

"Aluksi kovin monimutkaiselta vaikuttavasta sales taxista sain selkokielellä ymmärrettävän ohjeistuksen, kokonaiskuvan ja vielä yksityiskohtaisen opastuksen, kuinka asetukset tehdään seller centeriin. Lisäksi mukana on useita hyödyllisiä linkkejä, joiden kautta saan tarvittaessa helpottavia välineitä. Minulle erittäin hyödyllinen kurssi ja säästi aikaani todella paljon."

Niina Koski
- Amazon myyjä

"Tämä kurssi säästää paljon aikaa"

"Asiat esitetty selkeästi ja vaikka onkin ilmoitettu vastuuvapaudesta, ei olla arasteltu kuitenkaan puhumaan vaihtoehdoista ja mitä se tarkoittaa. Selvisi paljon asioita, joita en ole ehtinyt selvittää. Jussi on kouluttajana vakuuttava."

Isil Gülmüs
- Amazon myyjä

Hanki kaikki tarvittava tieto sales taxista

Hanki nyt kattavat tiedot sales taxista ja sen käyttöönotosta. Kurssin hinta on vain 197€ (sis. alv). Kertamaksu luottokortilla ja elinikäinen käyttöoikeus. Kurssi on suomenkielinen.

Secure 
Payment

Jussi Hyvärinen
Jussi Hyvärinen

Founder

Margarita Hyvärinen
Margarita Hyvärinen

CEO, KTM

​Tekijöistä

Jussi on harjoittanut Amazon myyntiä vuodesta 2017 lähtien ja sitä kautta tutustunut Yhdysvaltojen sales taxiin.


Jussilla on 25-vuoden kokemus IT-alalta. Ennen yrittäjäksi siirtymistä hän on ollut tietohallintojohtajana Suomen top50-yrityksissä. 

Margarita on aikaisemmin työskennellyt pääosin taloushallinnon parissa ja toimii tällä hetkellä päätoimisena yrittäjänä. Amazon-myyntiä Margarita on tehnyt yli vuoden ajan. 


Hän on viime aikoina perehtynyt Yhdysvalloissa käytettävään myyntiveroon ja yritysverotukseen.

Mitä jos tulee kysyttävää kurssin aikana tai sen jälkeen?

Ei huolta, minulta voi suoraan esimerkiksi minun Messenger kanavani kautta kaikesta kurssin sisältöön liittyvistä asioista.

Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman nopeasti. Lisäksi päivitämme kurssia kysymysten perusteella niin, että kurssi vastaa tarpeita mahdollisimman hyvin.

Kurssin hyödyt 

Kurssin edut

 • angle-right
  Kurssin avulla säästää huomattavasti aikaa ja rahaa
 • angle-right
  Sales tax käyttöönotto kerrottu step-by-step
 • angle-right
  Mahdollisuus kysyä lisätietoja kurssin vetäjiltä
 • angle-right
  Kurssimateriaalia pidetään ajantasaisena. Kesäkuisen korkeimman oikeuden päätöksen tuomat asiat on myös huomioitu.

Ilman kurssia

 • angle-right
  Kallista aikaa kuluu tiedon etsimiseen
 • angle-right
  Suomalaista yrittäjää koskevaa tietoa ei löydä Amerikkalaista videoista tai Facebook-ryhmistä
 • angle-right
  Jos ei tiedä mitä veloitteita sales tax asettaa, saattaa kohdata merkittäviä taloudellisia seuraamuksia
 • angle-right
  Kurssin hinta nousee myöhemmin

Kurssilla oppii muun muassa nämä tärkeät asiat:

 • Miten sales tax toimii
 • Miten Amazon myynnin verotus toimii
 • Rekisteröityminen veron kerääjäksi
 • ​Verojen kerääminen ja tilitys
 • ​Step-by-step ohjeet käyttöönottoon
 • ​Osavaltioiden erot sales tax verotuksessa

Secure

Payment

Usein kysytyt kysymykset

Onko kurssilla tyytyväisyystakuu?

Onko kurssilla palautusoikeutta?

Eikö Amazon hoida tämän?

Milloin tulee alkaa kerätä sales taxia?

Häviääkö ongelma itsestään jos odotan?

Mitä materiaaleja kurssi sisältää?


P.S. Jos tekee online-myyntiä, ei pääse sales taxia pakoon. Hyvää asiassa on se, että myyjän ei tarvitse maksaa kyseistä veroa vaan sen tekee kuluttaja. Myyjänä tulee kuitenkin tietää mikä sales tax on ja miten se otetaan käyttöön sekä mitä siitä voi seurata, jos sales taxia ei hoideta asianmukaisesti. Me kerromme vaihtoehdot, jotka on käytettävissä sales taxin suhteen niin, ettei asiasta enää tarvitse kantaa huolta tulevaisuudessa.


Copyright - Finnzon Oy

Disclaimer

50
%

Off

Käytä hyväksesi
50% alennus sales tax verkkokurssista. Etu voimassa vain TÄNÄÄN!