Rakenna oma brändisi

brändi

Last Updated on June 7, 2022 by Jussi Hyvarinen

Tänä päivänä brändin merkitystä ei voi korostaa liikaa. Otetaan esimerkki, jos tuot uutena myyjänä tuotteesi myyntiin vaikkapa Amazoniin, niin ketään ei välttämättä voisi vähempää kiinnostaa juuri sinun tuotemerkkisi, varsin todennäköisesti ostajat päätyvät jo pidempään markkinapaikalla myynnissä olleeseen samanlaisen tuotteeseen, jolla on vieläpä kahdeksansataakolmekymmentäviisi arvostelua.

Mitä sitten voit tehdä asialle? Kaikki lähtee brändin rakentamisesta tässä tapauksessa Amazonin ulkopuolella. Voit tehdä brändiäsi tunnetuksi mm. perustamalla brändillesi nettisivut, markkinoida brändiäsi sosiaalisessa mediassa erilaisin kampanjoin sekä mainostamalla esimerkiksi Facebookissa, ottamalla yhteyttä ihmisiin, joilla on olemassa ennestään nettinäkyvyyttä (influencer) ja markkinoimalla tuotettasi heidän kauttaan. Pikkuhiljaa, jos tuote on hyvä ja valittu markkinointistrategia osoittautuu toimivaksi, brändisi tunnettuus kasvaa ja se alkaa saamaan kannattajia, jotka haluavat ostaa tuotteesi.

Brändin rakentaminen ei siis tarkoita graafista desingia ja ytimekästä nimeä, ne ovat toki osa sitä, mutta brändin rakentaminen tarkoittaa oikeastaan ihmisten mieliin pääsemistä niin, että ihmiset ajatellessaan jotain tuotetta automaatisesti ajettelevat tiettyä brändiä – ne ovat ikään kuin synonyymejä toisilleen.

Kun saat rakennettua oman kuulijakuntasi, niin jatkossa uusien tuotteiden lanseeraus on helppoa, koska fanisi ovat valmiina ostamaan uuden tuotteesi välittömästi. Myös arvostelujen saaminen ei ole enää mikään ongelma, kun sinulla on oma brändiuskollinen joukko, joka fanittaa tuotteitasi. Lisäksi, jos Amazon päättäisi jonain kauniina päivänä peruuttaa myyntioikeutesi, niin se ei olisi sinulle mikään ongelma, sillä sinulla on oma brändi, jonka tuotteita voit myydä omassa verkkokaupassasi.

Tämä on se kaava, jolla voidaan menestyä isosti esimerkiksi fyysisten tuotteiden kaupassa tänä päivänä ja näin myös toimivat ne myyjät, jotka tekevät netissä isoa bisnestä. Brändiä voi rakentaa erilaisten tuotteiden ja palveluiden ympärille mutta voit rakentaa myös henkilöbrändiä, jos se sopii paremmin palvelutarjontaasi.

Onko brändin rakentaminen sitten helppoa? Ei varmasti ole, se vaatii panostusta (sekä aikaa että rahaa) ja peräänantamattomuutta sekä pitkäjänteisyyttä mutta palkinto voi ollakin sitten erityisen mehukas.

Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

Quillbot Review (Free & Premium)

Quillbot Review (Free & Premium)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}