quiz-results-digital-products.

Testin yksityiskohtaiset tulokseesi perustuvat tiedot ovat tässä:

Testissä antamiesi vastausten perusteella paras online-liiketoimintamalli sinulle nykytilanteesi huomioon ottaen näyttää olevan: informaatiotuotteet.

Tietoja informaatiotuotteet liiketoimintamallista

Vaikeusaste: pidemmälle ehtineille

Digitaalisten informaatiotuotteiden, kuten verkkokurssien ja e-kirjojen myynti soveltuu parhaiten jo nettibisneksessä pidemmälle ehtineille henkilöille. Tämä johtuu siitä, että digitaalisten tuotteiden tekemiseen tarvitaan paljon tietotaitoa ei pelkästään aiheesta itsestään vaan kaikesta muusta, jotta digituote saadaan tarjolle aiheesta kiinnostuneille ihmisille. Tähän kuuluu netti-ja myyntisivujen rakentamista, maksujärjestelmän pystyttämistä, myynticopyn kirjoittamista, myyntisuppilon kehittämistä ja rakentamista, digitaalista markkinointia, maksettua mainontaa jne. 

Jos olet aloittelija, voi kaikki edellämainuttu tuntua liian haastavalta asialta. Tämän takia aloittelijalle soveltuu paremmit muut online-liiketoimintamallit. Kannattaa ensin rakentaa omaa sähköpostilistaa ja sen jälkeen tuoda tarjolle digitaalisia tuotteita.

Aloituskustannus: 300€+

Aloituskustannukset riippuvat siitä, millaiselle alustalle oman digituotteen päätyy rakentamaan. Itse suosittelen oman nettisivuston perustamista, koska silloin sinulla on siihen totaalinen kontrolli ja hallinta. Voit myös laittaa digituotteen Udemyn kaltaiselle alustalle, mutta siellä voi olla vaikea erottautua massasta.

Aikajänne: 3-6 kuukautta

Aikaa tarvitaan luonnollisesti ensinnäkin tuotteen tekemiseen. Toisaalta tarvitset kuulijakuntaa kenelle markkinoit digitaalista tuotettasi. Jos sinulla ei ole sellaista ennestään tarvitset aikaa sen rakentamiseen. Toisaalta jos sinun tuote on hyvä niin myös maksettu mainonta voi toimia hyvin, jolloin aikaikkuna pienenee.

Potentiaali: iso

Tässä liiketoimintamallissa piilee valtava potentiaali. On kuitenkin mahdotonta sanoa sitä yksiselitteisesti, koska se riippuu niin monesta asiasta kuten kohdeyleisän koosta, aiheen kiinnostavuudesta, kuinka polttavan ongelman tuote ratkaisee jne. Kuitenkin esimerkiksi yhtä 200€ hintaista verkkokurssia myymällä pelkästään yhden kappaleen päivässä pääset 6.000€ kuukausiansioihin. 

Passiivinen: kyllä

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Miten tiedän mikä olisi paras digitaalinen informaatiotuote minulle jota voisin myydä?

Miten saan liikennettä informaatiotuotteelleni?

Miten pystytän kaiken tämän tarvittavan?

Mikä on paras tapa aloittaa tämä liiketoiminta?

Suositeltuja ohjelmistoja ja resursseja

Namecheap - hyvin toimiva ja edullinen palvelu domain-nimien hankintaan

Bluehost - hyvä ja edullinen nettisivuston hosting-palvelu

WordPress - maailman suosituin nettisivujen julkaisujärjestelmä

Thrive Themes - aivan loistava ohjelmistopaketti, jossa on kaikki, mitä tarvitset kurssisivuston rakentamiseen WordPressin päälle

SendOwl - palvelu, jonka avulla voidaan hoitaa maksutapahtumat jos digituotteet julkaistaan Thrive Apprenticen avulla

Woocommerce - WordPress ilmainen lisäosa, jonka avulla voit tehdä sivustollesi oman digituotteidesi verkkokaupan

Memberpress - WordPress lisäosa, jos tarvitse sivustollesi maksullista membership-osioita

Vimeo - turvallisempi tapa jaella verkkokurssisi videoita nettisivuillasi kuin Youtube

Camtasia - Suosituin ohjelmisto videoiden editointiin, tätä tarvitaan kun tehdään videomuotoista verkkokurssia

Course Craft - Paras tietämäni ja edullinen verkkokurssi, miten rakennetaan oma informaatiotuotteisiin perustuva liiketoiminta.