quiz-results-amazon-fba.

Amazon-myynnin tietoisku

Katso tekemäni video Amazon FBA-myynnistä.

Tietoja Amazon FBA liiketoimintamallista

Vaikeusaste: sopii aloittelijalle

Sopii hyvin myös aloittelijalle tai sellaiselle henkilölle, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta internet-liiketoiminnasta. Amazon FBA vaatii kuitenkin asianmukaista koultusta tai ohjausta, ilman näitä ei kannata lähteä liikkeelle. Netistä löytyy aiheesta paljon ilmaista tietoa mutta näiden tietojen yhdistäminen toimivaksi systeemiksi on käytännössä mahdotonta.

Aloituskustannus: 2,5 x ensimmäisen tuote-erän arvo

Kustannukset Amazon-myynnin aloittamisesta muodostuvat koulutuksesta, joka hankitaan useimmiten verkkokurssin muodossa. Muita kustannuksia ovat luonnollisesti ensimmäinen myytävä tuote-erä, joka hankitaan useimmiten Kiinasta (Alibaba.com). Lisäksi kustannuksia tulee rahdeista, tuotteiden brändäyksestä, tuotelistuksen copywritingista ja valokuvista (mahdollista tehdä myös itse) sekä tuotteiden mainostamisesta. Hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää 2,5 x alkuinventaarion hintaa, jolloin rahaa riittää hyvin edellämainittuihin kustannuksiin.

Aikaikkuna: 3+ kuukautta

Keskimääräinen aikaikkuna, jonka jälkeen voi jo nähdä tuloksias Amazon-myynnistä on noin kolme kuukautta. Aikaa kuluu mm. tuote-etsintään, näytekappaleiden arvointiin, rahteihin sekä siihen, että tuotteesi alkaa saamaan näkyvyyttä Amazonissa.

Potentiaali: 1.000.000+ €

Amazon FBA on siitä erityisen hyvä liiketoimintamalli, että se skaalautuu helposti vaikka kuinka paljon. Voit lisätä tuotteita tuoteportfolioon rajattomasti sekä voit laajentua maantieteellisesti uusille Amazon markkinapaikoille. Potentiaali onkin Amazon myynnissä lähes rajaton.

Passiivinen: kyllä, pidemmällä aikavälillä

Alussa Amazon-myynti vie paljon aikaa ja energiaa. Pidemmällä aikavälillä on kuitenkin tarkoitus rakentaa liiketoiminta, jonka rutiiniluonteiset tehtävät on ulkoistettu. Näihin tehtäviin käytetään usein ns. virtuaalisia assistenetteja, jotka palkataan halvan työvoiman maista esimerkiksi Filippiineiltä. Näin ollen omaa aikaasi vapautuu toiminnan kehittämiseen ja tämä mahdollistaa liiketoiminnan pyörittämisen lähes passiivisesti niin, että unelma vapaudesta voi toteutua.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Voiko Amazonissa myydä yksityishenkilönä vai pitääkö olla yritys?

Onko Amazon jo liian kilpailtu alusta?

Mahdollistaako Amazon aika- ja paikkariippumattoman bisneksen ja taloudellisen vapauden?

Voiko Amazon-myynnin opetella ilmaiseksi Youtubesta?

Mikä on paras tapa aloittaa Amazon-myynti?

Miten koronavirus vaikuttaa Amazon-myyntiin ja verkkokauppaan?

Suosittelemiani resursseja Amazon-myyntiin liittyen

Koulutus

Alkuun pääsemiseksi tarvitaan Amazon-myynnin koulutusta. Parhaiten tarvittavat tiedot ja taidot voi hankkia tähän tarkoitukseen tehdyiltä verkkokursseilta.

Suomalaiselle Amazon-myyjälle paras koulutus on Toni Raehalmeen & Viktor Villandin Amazon Mastery. Amazon Mastery on ainoa saatavilla oleva suomenkielinen Amazon FBA-myynnin verkkokurssi, jonka lähes kaikki suomalaiset Amazon myyjät ovat käyneet. Tarjoan Amazon Mastery-kurssiin myös mukavan bonuspaketin, joka nostaa kurssin arvoa entisestään. Saat kauttani Amazon Mastery-kurssille myös 700€ arvoisen alennuskoodin, jonka löydät myös bonussivultani.

Videolla esitellyt nettisivut ja ohjelmistot

Amazon.com - Amazon USA verkkokauppa

Alibaba - Kiinalainen verkossa toimiva tukkukauppa, josta tuotteet (yleensä) hankitaan Amazoniin

Junglescout Chrome Extension - Ohjelma, jolla tutkitaan tuotteiden myyntejä Amazonissa. Jokaisen Amazon-myyjän perustyökalu.

Lisää resursseja ja ohjelmistoja löytyy täältä.