Katso video affiliate-markkinoinnista

Käyn tällä videolla läpi tarkemmin, mitä affiliate-markkinointi on ja miten se toimii sekä näytän esimerkkejä erilaisista affiliate-sivustoista.

Tietoja affiliate-markkinointi liiketoimintamallista

Vaikeusaste: keskitaso

Affiliate-markkinointia voidaan pitää vaikeusasteeltaan keskitasoisena. Asiaa helpottaa, jos sinulla on jo omaa kuulijakunta, oli se sitten hankittu nettisivujen, Youtube-kanavan tai vaikkapa Podcastin avulla. Kun sinulla on oma sähköpostilista, niin voit tehdä listallesi affliate-tarjouksia.

Aloituskustannus: 100€+

Affiliate-markkinoinnoista tekee houkuttelevan se tosiasia, että se vaadi suurta alkupääomaa. Sinun ei tarvitse luoda tuotetta itse vaan tarjoat toisen tekemää tuotetta sinun omalle yleisöllesi. Aloituskustannus muodostuu nettisivujen tai laskeutumissivujen pystytyksestä sekä sähköpostimarkkinoitiin soveltuvan ohjelmiston hankkimisesta.

Aikaikkuna: 1-12 kuukautta

Jos olet uusi affiliate-markkinoija, aikaa kuluu oman yleisön ja sähköpostilistan rakentamiseen. Jos sinulla on jo olemassa oma sähköpostilista ja aktiivinen kuulijakunta niin voit aloittaa rahan tekemisen affiliate-markkinoinnilla välittömästi.

Potentiaali: Tuhansia euroja / kk

Affiliate-markkinointi on erittäin hyvä tapa ansaita lisätienestiä. Siinä on kuitenkin paljon potentiaalia ja maailmalta löytyy ihmisiä, jotka tienaavat affiliate-markkinoinnilla miljoonia vuodessa. Tällaiset ansiot ovat tietysti mahdollisia vain harvoille ja valituille mutta affiliate-markkinoinnilla pystyy kuitenkin saavuttaamaan melko helposti muutaman sadan euron lisätulot kuukausitasolla.

Passiivinen: kyllä

Affiliate-markkinointi on malli, joka antaa usein täysin passiivista tulovirtaa ja pahimmillaankin se ei vaadi kuin kohtuullista panostusta. Alussa ja riippuen strategiasta niin panostusten määrä vaihtelee. Jos affiliate-markkinointistrategiasi nojautuu nettisivujen pystytykseen ja vaikkapa blogiin, se vaatii luonnollisesti työtä, jotta saat blogillesi lukijoita ja sivuillesi liikennettä.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Q: Miten kasvatan sähköpostilistaa ja rakennan luottamusta kuulijakuntaani?

A: Jakamalla informaatiota, joka hyödyttää heitä aidosti ja antaa lisäarvoa. Tämä tapahtuu tuottamalla arvokasta sisältöä säännöllisesti. Jos satut saamaan komission suosittelustasi niin hyvä, mutta tämän ei tule olla sinun pääfokus vaan arvon tuottaminen.

Q: Miten päätän, mitä tuotteita promoan kuulijakunnalleni?

Suosittele pääsääntöisesti vain sellaisia tuotteita, jotka ovat hyödyttäneet sinua itseäsi ja sinulla on näin ollen henkilökohtainen side kyseiseen tuotteeseen. Vaihtoehtoisesti voit etsiä tuotteita suositeltavaksi tällä sivulla esittellyistä affiliate-verkostoista.

Q: Mikä on paras tapa aloittaa affiliate-markkinointi?

Niin kuin joka asiassa, tässäkin tarvitaan tietotaitoa. Tietoa affiliate-markkinoinnista on saatavilla netistä paljon, mutta joukossa on paljon pelkkää roskaa ja rahastusta. Tämän takia on syytä tietää etukäteen, ketä kuunnella. Stefan James on affiliate-markkinoinnilla miljoonaomaisuuden tehnyt yrittäjä.

Hänellä on maksuton Affiliate Marketing Masterclass, josta kannattaa lähteä liikkeelle.

Affiliate markkinointiin liittyviä ohjelmistoja ja palveluja:


Clickfunnels - Palvelu, jolla voidaan helposti ja nopeasti luoda laskeutumissivuja

Leadpages - Vaihtoehtoinen palvelu Clickfunnelsille

Siteground - erittäin hyvä ja edullinen nettisivujen hostauspalvelu

WordPress - maailman suosituin nettisivujen julkaisujärjestelmä, ilmainen

Aweber - hyvä ja helppokäyttöinen ohjelmisto sähköpostimarkkinointiin

Suosittuja affiliate-verkostoja:

Adservice - tuotteita useista eri kategorioista, kansainvälinen, suomalaisia mainostajia

Adtraction  - tuotteita useista eri kategorioista

Adsninja - tuotteita useista eri kategorioista, pohjoismainen

Tradetracker - tuotteita useista eri kategorioista

Amazon Associates - Amazonin oma affiliate-verkosto

Clickbank - amerikkalainen iso affliate-verkosto

Markethealth - kauneus ja terveys tuotteisiin keskittynyt affliate-verkosto