Passiivinen tulo – mitä se on?

passiivinen tulo

Last Updated on January 11, 2023 by Jussi Hyvarinen

Mitä on passiivinen tulo?

Passiivinen tulo on tuloa, jonka saat tekemättä juuri mitään tai tekemällä vain vähän töitä. Se on tuloa, jonka saat esimerkiksi sijoitusten kautta, ilman että joudut itse aktiivisesti tekemään töitä sen eteen.

Passiivinen tulo on erittäin haluttua monille, sillä se mahdollistaa rahan saamisen vaivattomasti.

Passiivinen tulo on erittäin kätevää, koska se mahdollistaa rahan saamisen ilman että joutuu itse tekemään paljon töitä sen eteen. Se on erinomainen tapa tukea taloutta ja saada lisätuloja ilman että joutuu luopumaan nykyisestä työstä. 

Passiivisen tulon avulla voi myös saavuttaa taloudellista riippumattomuutta, joka on monille tärkeä tavoite.

Passiivinen tulo on täysin erilaista tuloa kuin normaali palkkatyö, joka on aktiivista tuloa. Jos et tee työtä niin et saa tuloakaan.

Palkkatyö on oman ajan vaihtamista rahaksi ja passiivinen tulo on tuloa, jota saat vaikka et työskentele sen eteen.

Passiivinen tulo on kuitenkaan harvoin täysin passiivista, yleensä passiivista tulovirtaa täytyy ylläpitää, jotta se säilyy.

Passiivinen tulo ei kuitenkaan ole miten saada rahaa nopeasti menetelmä – päinvastoin, passiivinen tulo vaatii paljon etupainoitteista työtä. Jotta voit ansaita myöhemmin passiivista tuloa niin sinun täytyy tehdä työtä sen eteen tänään.

Netissä liikkuu myös paljon huijareita tämän aihepiirin ympärillä sillä kukapa ei haluasi rikastua yhdessä yössä tekemättä mitään. Jos joku lupaa sinulle passiivista tuloa ilman mitään velvoitteita tai työpanosta niin kyseessä on aivan varmasti huijaus, sillä ilmaisia lounaita ei ole.

Passiivinen tulo ei yleensä tuota tasaista tulovirtaa vaan sitä kertyy joskus enemmän ja joskus vähemmän. Tästä syystä on tärkeää pyrkiä hankkimaan mahdollisimman monta eri passiivista tulonlähdettä, sillä jos joku niistä ehtyy niin et ole ainoastaan sen varassa.

Mistä saada passiivista tuloa?

Yksi tärkeimmistä passiivisen tulon lähteistä on sijoittaminen. Voit saada passiivista tuloja esimerkiksi osakkeista tai kiinteistöistä osinkojen tai vuokratulojen kautta.

Sijoittaminen voi olla aluksi vaikeaa, mutta kun olet oppinut perusasiat, voit alkaa saada passiivista tuloja jo pitkällä aikavälillä. Sijoittamisessa kuitenkin tarvitaan paljon alkupääomaa.

Toinen passiivisen tulon lähde on verkkosivustot ja online-liiketoiminta.

Tämä voi olla esimerkiksi oman nettisivuston pystyttäminen, joka saadaan sisältömarkkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin keinoin nostettua hakukoneiden kärkipainoille, jonka avulla saadaan sivustolle kävijöitä ilman maksettua mainontaa. 

Voit tehdä bloginsivuston, joka tuottaa tuloja affiliate-markkinoinnilla tai myydä digitaalisia tuotteita, kuten e-kirjoja tai verkkokursseja. 

Tämä vaatii aluksi työtä, mutta kun sivusto on perustettu ja toiminta on käynnistetty, voit alkaa saada passiivista tuloja ilman suurta vaivaa.

Kuinka paljon passiivista tuloa pitää saada, että voi jäädä ”eläkkeelle”?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta mutta periaatteessa jos saat enemmän varmaa passiivista tuloa kuin mitä menosi ovat ja rahaa jää riittävästi elämiseen olet saavuttanut taloudellisen vapauden ja tehdä työteon sijaan asioita, joista pidät ja jotka ovat sinulle tärkeitä.

Miten passiivista tuloa verotetaan?

Periaatteessa verotus ei ota kantaa siihen, onko tulo hankittu aktiivisesti vai passiivisesti. Passiivisesta tulomallista saadut varat ovat yrityksen myyntejä ja niitä verotetaan aivan samalla tavalla kuin muitakin yritykseen sisään tulevia tulovirtoja.

Jos hankit palkansaajana lisätuloja passiivisella tulomallilla, niin silloin sinua verotetaan sivutuloverotuksen mukaisesti.

Yhteenveto

Passiivinen tulo eroaa normaalista palkkatyöstä kuin yö päivästä. Passiivisessa tulomallissa voit saada tuloja, vaikka et työskentele aktiivisesti.

Passiivinen tulomalli ei ole kuitenkaan mikään äkkiä rikkaaksi menetelmä, vaan se vaatii paljon etupainoitteista työtä mutta onnistuessaan se voi muuttaa elämäsi.
Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur from Finland who has over 25 years of industry experience. With his expertise in digital marketing, he is committed to helping others achieve their goals and aspirations.

Join Jussi on his journey and discover how his guidance can help you achieve your own dreams. Get inspired by Jussi's story today!

You may also like

How to Make Money Saying at Home

How to Make Money Saying at Home
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download FREE ebook

Would you like to..?

  • Make money online
  • Generate passive income from home
  • Have more freedom
  • Quit your 9-to-5 job
  • Make money while you sleep