Passiivinen tulo – mitä se on?

passiivinen tulo

Last Updated on December 1, 2022 by Jussi Hyvarinen

Mitä on passiivinen tulo?

Passiivinen tulo on nimensä mukaisesti tuloa, jonka eteen ei tarvitse tehdä työtä.

Passiivinen tulo on täysin erilaista tuloa kuin normaali palkkatyö, joka on aktiivista tuloa. Jos et tee työtä niin et saa tuloakaan.

Palkkatyö on oman ajan vaihtamista rahaksi ja passiivinen tulo on tuloa, jota saat vaikka et työskentele sen eteen.

Passiivinen tulo on kuitenkaan harvoin täysin passiivista, yleensä passiivista tulovirtaa täytyy ylläpitää, jotta se säilyy.

Passiivinen tulo ei kuitenkaan ole miten saada rahaa nopeasti menetelmä – päinvastoin, passiivinen tulo vaatii paljon etupainoitteista työtä. Jotta voit ansaita myöhemmin passiivista tuloa niin sinun täytyy tehdä työtä sen eteen tänään.

Passiivista tuloa voit saada esimerkiksi affiliate-markkinoinnin avulla, myymällä omia digitaalisia tuotteita, kirjoittamalla e-kirjoja, sijoittamalla osakkeisiin tai kiinteistöihin jne.

Netissä liikkuu myös paljon huijareita tämän aihepiirin ympärillä sillä kukapa ei haluasi rikastua yhdessä yössä tekemättä mitään. Jos joku lupaa sinulle passiivista tuloa ilman mitään velvoitteita tai työpanosta niin kyseessä on aivan varmasti huijaus, sillä ilmaisia lounaita ei ole.

Lotossa voi tehdä paljon rahaa pienellä panoksella, jos onnistuu voittamaan päävoiton - mutta todennäköistä se ei ole.

Passiivinen tulo ei yleensä tuota tasaista tulovirtaa vaan sitä kertyy joskus enemmän ja joskus vähemmän. Tästä syystä on tärkeää pyrkiä hankkimaan mahdollisimman monta eri passiivista tulonlähdettä, sillä jos joku niistä ehtyy niin et ole ainoastaan sen varassa.

Mistä saada passiivista tuloa?

Jotta passiiviseen tuloon pääsee käsiksi, tarvitsee tehdä työtä etupainoitteisesti sen eteen.

Tämä voi olla esimerkiksi oman nettisivuston pystyttäminen, joka saadaan sisältömarkkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin keinoin nostettua hakukoneiden kärkipainoille, jonka avulla saadaan sivustolle kävijöitä ilman maksettua mainontaa. 

Tällaisella sivustolla voidaan sitten tehdä affiliate-markkinointia tai myydä omia digitaalisia palveluja kuten verkkokursseja ja e-kirjoja.

Toinen alue, josta voi saada passiivista tuloa on sijoittaminen. Esimerkkeinä osakerahastot, kiinteistöt tai yritykset. Näissä kuitenkin tarvitaan paljon alkupääomaa.

Kuinka paljon passiivista tuloa pitää saada, että voi jäädä ”eläkkeelle”?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta mutta periaatteessa jos saat enemmän varmaa passiivista tuloa kuin mitä menosi ovat ja rahaa jää riittävästi elämiseen olet saavuttanut taloudellisen vapauden ja tehdä työteon sijaan asioita, joista pidät ja jotka ovat sinulle tärkeitä.

Miten passiivista tuloa verotetaan?

Periaatteessa verotus ei ota kantaa siihen, onko tulo hankittu aktiivisesti vai passiivisesti. Passiivisesta tulomallista saadut varat ovat yrityksen myyntejä ja niitä verotetaan aivan samalla tavalla kuin muitakin yritykseen sisään tulevia tulovirtoja.

Jos hankit palkansaajana lisätuloja passiivisella tulomallilla, niin silloin sinua verotetaan sivutuloverotuksen mukaisesti.

Yhteenveto

Passiivinen tulo eroaa normaalista palkkatyöstä kuin yö päivästä. Passiivisessa tulomallissa voit saada tuloja, vaikka et työskentele aktiivisesti.

Passiivinen tulomalli ei ole kuitenkaan mikään äkkiä rikkaaksi menetelmä, vaan se vaatii paljon etupainoitteista työtä mutta onnistuessaan se voi muuttaa elämäsi.
Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

11 Best Guest Posting Services

11 Best Guest Posting Services
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download FREE ebook

Would you like to..?

  • Make money online
  • Generate passive income from home
  • Have more freedom
  • Quit your 9-to-5 job
  • Make money while you sleep