Passiivinen tulo – mitä se on?

Passiivinen tulo – mitä se on?

Mitä on passiivinen tulo?

Passiivinen tulo on nimensä mukaisesti tuloa, jonka eteen ei tarvitse tehdä työtä lainkaan tai vain minimaalinen määrä. Passiivista tuloa saadaan vaikka ei siis työskennellä aktiivisesti sen eteen. Se on tavallaan päinvastainen asia kuin normaali palkkatyö, joka on aktiivista tuloa. Jos et tee työtä niin et saa tuloakaan. Palkkatyö on oman ajan vaihtamista rahaksi ja passiivinen tulo on tuloa, jota saat vaikka et työskentele sen eteen. Passiivinen tulo on harvoin täysin passiivista, yleensä passiivista tulovirtaa täytyy ylläpitää, jotta se säilyy.

Passiivinen tulo ei kuitenkaan ole miten saada rahaa nopeasti menetelmä – päinvastoin, passiivinen tuloa vaatii paljon etupainoitteista työtä. Jotta voit ansaita jossakin vaiheessa passiivista tuloa niin sinun täytyy tehdä työtä sen eteen tässä ja nyt. Passiivista tuloa voit saada esimerkiksi affiliate-markkinoinnin avulla, myymällä omia digitaalisia tuotteita, sijoittamalla osakkeisiin tai kiinteistöihin jne.

Netissä liikkuu myös paljon huijareita tämän aihepiirin ympärillä sillä kukapa ei haluasi rikastua yhdessä yössä tekemättä mitään. Jos joku lupaa sinulle passiivista tuloa ilman mitään velvoitteita tai työpanosta niin kyseessä on aivan varmasti huijaus, sillä ilmaisia lounaita ei tässäkään asiassa ole. Lotossa voi tehdä paljon rahaa pienellä panoksella, jos onnistuu voittamaan päävoiton mutta kovin todennäköistä sekään ei ole.

Passiivinen tulo ei myöskään yleensä tuota tasaista tulovirtaa vaan joskus sitä kertyy enemmän ja joskus vähemmän. Tästä syystä on tärkeää pyrkiä hankkimaan mahdollisimman monta eri passiivista tulovirtaa, sillä jos joku tulonlähde ehtyy niin et ole ainoastaan sen varassa.

Mistä saada passiivista tuloa?

Jotta passiiviseen tuloon pääsee käsiksi, tarvitsee tehdä työtä etupainoitteisesti sen eteen. Tämä voi olla esimerkiksi oman nettisivuston pystyttäminen, joka saadaan sisältömarkkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin keinoin nostettua hakukoneiden kärkipainoille, jonka avulla saadaan sivustolle kävijöitä ilman maksettua mainontaa. Tällaisella sivustolla voidaan sitten myydä omia tai muiden digitaalisia palveluja kuten verkkokursseja ja ekirjoja.

Toinen alue, josta voi saada passiivista tuloa on sijoittaminen esimerkiksi osakerahastoihin, kiinteistöihin tai yritystoimintaan. Usein nämäkin vaativat kuitenkin jonkin verran työpanosta.

Kuinka paljon passiivista tuloa pitää saada, että voi jäädä ”eläkkeelle”?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta mutta periaatteessa jos saat enemmän varmaa passiivista tuloa kuin mitä menosi ovat ja rahaa jää riittävästi elämiseen olet saavuttanut taloudellisen vapauden ja tehdä työteon sijaan asioita, joista pidät ja jotka ovat sinulle tärkeitä.

Miten passiivista tuloa verotetaan?

Periaatteessa verotus ei ota kantaa siihen, onko tulo hankittu aktiivisesti vai passiivisesti. Passiivisesta tulomallista saadut varat ovat yrityksen myyntejä ja niitä verotetaan aivan samalla tavalla kuin muitakin yritykseen sisään tulevia tulovirtoja. Jos hankit palkansaajana lisätuloja passiivisella tulomallilla, niin silloin sinua verotetaan sivutuloverotuksen mukaisesti.

Yhteenveto

Passiivinen tulo eroaa normaalista palkkatyöstä kuin yö päivästä. Passiivisessa tulomallissa voit saada tuloja, vaikka et työskentele aktiivisesti. Passiivinen tulomalli ei ole kuitenkaan mikään äkkiä rikkaaksi menetelmä, vaan se vaatii paljon etupainoitteista työtä mutta onnistuessaan palkinto voi olla jopa oman elämän mullistava. 


Leave a Reply