Passiivinen tulo – mitä se on?

passiivinen tulo

Last Updated on February 18, 2021 by Jussi Hyvarinen

Mitä on passiivinen tulo?

Passiivinen tulo on nimensä mukaisesti tuloa, jonka eteen ei tarvitse tehdä työtä lainkaan tai vain vähäinen määrä. Passiivista tuloa voidaan saada vaikka ei siis työskennellä aktiivisesti sen eteen.

Se on tavallaan päinvastainen asia kuin normaali palkkatyö, joka on aktiivista tuloa. Jos et tee työtä niin et saa tuloakaan. Palkkatyö on oman ajan vaihtamista rahaksi ja passiivinen tulo on tuloa, jota saat vaikka et työskentele sen eteen. Passiivinen tulo on harvoin täysin passiivista, yleensä passiivista tulovirtaa täytyy ylläpitää, jotta se säilyy.

Passiivinen tulo ei kuitenkaan ole miten saada rahaa nopeasti menetelmä – päinvastoin, passiivinen tulo vaatii paljon etupainoitteista työtä. Jotta voit ansaita jossakin vaiheessa passiivista tuloa niin sinun täytyy tehdä työtä sen eteen tässä ja nyt.

Passiivista tuloa voit saada esimerkiksi affiliate-markkinoinnin avulla, myymällä omia digitaalisia tuotteita, kirjoittamalla e-kirjoja, sijoittamalla osakkeisiin tai kiinteistöihin jne.

Netissä liikkuu myös paljon huijareita tämän aihepiirin ympärillä sillä kukapa ei haluasi rikastua yhdessä yössä tekemättä mitään. Jos joku lupaa sinulle passiivista tuloa ilman mitään velvoitteita tai työpanosta niin kyseessä on aivan varmasti huijaus, sillä ilmaisia lounaita ei tässäkään asiassa ole. Lotossa voi tehdä paljon rahaa pienellä panoksella, jos onnistuu voittamaan päävoiton - mutta todennäköistä se ei ole.

Passiivinen tulo ei yleensä tuota tasaista tulovirtaa vaan sitä kertyy joskus  enemmän ja joskus vähemmän. Tästä syystä on tärkeää pyrkiä hankkimaan mahdollisimman monta eri passiivista tulonlähdettä, sillä jos joku niistä ehtyy niin et ole ainoastaan sen varassa.

Mistä saada passiivista tuloa?

Jotta passiiviseen tuloon pääsee käsiksi, tarvitsee tehdä työtä etupainoitteisesti sen eteen. Tämä voi olla esimerkiksi oman nettisivuston pystyttäminen, joka saadaan sisältömarkkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin keinoin nostettua hakukoneiden kärkipainoille, jonka avulla saadaan sivustolle kävijöitä ilman maksettua mainontaa. Tällaisella sivustolla voidaan sitten myydä omia tai muiden digitaalisia palveluja kuten verkkokursseja ja e-kirjoja.

Toinen alue, josta voi saada passiivista tuloa on sijoittaminen. Esimerkkeinä osakerahastot, kiinteistöt tai yritykset. Näissä kuitenkin tarvitaan paljon alkupääomaa.

Kuinka paljon passiivista tuloa pitää saada, että voi jäädä ”eläkkeelle”?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta mutta periaatteessa jos saat enemmän varmaa passiivista tuloa kuin mitä menosi ovat ja rahaa jää riittävästi elämiseen olet saavuttanut taloudellisen vapauden ja tehdä työteon sijaan asioita, joista pidät ja jotka ovat sinulle tärkeitä.

Miten passiivista tuloa verotetaan?

Periaatteessa verotus ei ota kantaa siihen, onko tulo hankittu aktiivisesti vai passiivisesti. Passiivisesta tulomallista saadut varat ovat yrityksen myyntejä ja niitä verotetaan aivan samalla tavalla kuin muitakin yritykseen sisään tulevia tulovirtoja. Jos hankit palkansaajana lisätuloja passiivisella tulomallilla, niin silloin sinua verotetaan sivutuloverotuksen mukaisesti.

Yhteenveto

Passiivinen tulo eroaa normaalista palkkatyöstä kuin yö päivästä. Passiivisessa tulomallissa voit saada tuloja, vaikka et työskentele aktiivisesti. Passiivinen tulomalli ei ole kuitenkaan mikään äkkiä rikkaaksi menetelmä, vaan se vaatii paljon etupainoitteista työtä mutta onnistuessaan palkinto voi muuttaa elämäsi. 


Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur & digital marketing expert with over 25 years of industry experience. My mission is to teach people how to start a profitable online business in the 2020s. My reviews are based on real-life experiences. You can read more about me in my story.

You may also like

Jarvis AI Review

Jarvis AI Review

Ippei Lead Generation Review

Ippei Lead Generation Review
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}