Paras sähköpostimarkkinointi ohjelma

Make Money Online - Last Updated on October 3, 2023 by Jussi Hyvarinen

sähköpostimarkkinointi

Jussi Hyvärinen

I'm Jussi, with over 25 years of expertise, I help entrepreneurs navigate the online business world. My services include tailored recommendations, step-by-step tutorials, and insightful reviews to help steer your business aspirations. Please reach out if you need assistance with your online business plans or have any questions.

Mitä sähköpostimarkkinointi on?

Sähköpostimarkkinointi on perinteinen, mutta edelleen erittäin tehokas tapa tehdä digitaalista markkinointia.

Ennen sitä käytettiin erityisesti uutiskirjeisiin, mutta sähköpostimarkkinoinnilla voidaan tehdä paljon enemmän. 

Sähköpostimarkkinoinnin avulla voidaan tarjota sähköpostilistan tilaajille ilmaista arvokasta tietoa sekä tehdä erilaisia tarjouksia omille seuraajille.

Onko sähköpostimarkkinointi tehokasta?

Sähköpostimarkkinoinnin ROI on 3800%, ja se on kaikkein tehokkain markkinointikanava jo yli kymmenen vuotta putkeen. Tämä tarkoittaa, että jos hallitset hyvin tämän kanavan, niin jokainen siihen sijoitettu euro tuottaa sinulle 38 euroa takaisin.

Sähköpostimarkkinointi on tullut jäädäkseen niin pitkään kuin sähköpostia ihmiset ylipäänsä käyttävät ja se on edelleenkin digimarkkinoijan paras työkalu.

Sähköpostien avausprosentit ovat yleensä ottaen melko pieniä, mutta tässä on myös viestien lähettäjillä parantamisen varaa lähettämällä vastaanottajille enemmän relevantteja viestejä.

Tähän tulevat avuksi sähköpostimarkkinointiohjelmistot.

Onko sähköpostimarkkinointi inbound vai outbound markkinointia?

Periaatteessa se voi olla molempia. Yleensä nykyään sähköpostimarkkinointia halutaan tehdä inbound-markkinointina eli potentiaalinen asiakas hakeutuu markkinoijan sähköpostilistalle vapaaehtoisesti.

Tämän jälkeen aletaan rakentaa asiakkaan kanssa luottamuksellista suhdetta sähköpostimarkkinoinnin keinoin.

Aikaisemmin sähköpostia käytettiin paljon outbound-moodissa, saatettiin ostaa postituslistoja, joille sitten lähetettiin massaviestejä.

Roskaposti on myös sähköpostilla tehtävää outbound-markkinointia. Roskaposti ei onneksi enää ole iso ongelma. Se on pystytty karsimaan tehokkaasti muusta sähköpostista kehittyneiden järjestelmien avulla.

Onko sähköpostimarkkinointi ilmaista?

Tarvitset sähköpostimarkkinointiin ohjelmiston, jolla voit lähettää viestejä vastaanottajille. Ohjelmistot ovat yleensä maksullisia ja sitä paitsi hyvästä työkalusta kannattaa vähän maksaa, koska maksulliset ohjelmistot ovat paljon parempia toiminnallisuuksiltaan kuin ilmaisversiot.

Kun ohjelmisto on hankittu niin sähköpostien lähettäminen on sen jälkeen ilmaista.

Kuinka sähköpostimarkkinoinnilla tehdään rahaa?

Ansaintalogiikka sähköpostimarkkinoinnissa on periaatteessa yksinkertaista, lähetät tarjouksen omalle sähköpostilistallesi ja osa kontakteistasi voi tarttua tarjoukseen ja ostaa tuotteen tai palvelun. 

Sähköpostimarkkinoinnissa on se hyvä puoli, että voit aina lähettää viestejä sähköpostilistallesi kun haluat, sinä kontrolloit listan omistajana sen liikennettä itse ja mikä tärkeintä, myös omistat kyseisen listan.

Sähköpostilistalla olevien ihmisten täytyy luottaa sinuun, jotta voit tehdä listalla rahaa ja se luottamus täytyy olla rakennettu etukäteen.

Englanniksi sanotaan, että ”money is in the list”, mutta raha ei ole itse listassa, vaan se on listalla olevien ihmisten luottamuksessa sinuun

Jos ihmiset luottavat sinuun, niin he ovat valmiit myös avaamaan lompakkonsa.

Mihin sähköpostilistaa voidaan käyttää?

Sähköpostilistaa voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, mutta on tärkeää, että sähköpostien lähettäminen perustuu aina vastaanottajien suostumukseen, jotta toiminta on eettistä ja lainmukaista. Tässä on muutamia yleisiä käyttötarkoituksia sähköpostilistalle:

 1. Uutiskirjeet: Monet yritykset ja organisaatiot lähettävät säännöllisiä uutiskirjeitä tiedottaakseen asiakkaitaan ja seuraajiaan ajankohtaisista asioista, tarjouksista tai tapahtumista.
 2. Tuotetiedotukset: Jos yrityksesi lanseeraa uuden tuotteen tai päivittää nykyisen, voit ilmoittaa siitä sähköpostilistan kautta.
 3. Koulutus ja webinaarit: Voit kutsua sähköpostilistan jäseniä osallistumaan koulutuksiin, webinaareihin tai muihin tapahtumiin.
 4. Asiakaskyselyt: Sähköpostilistojen avulla voit pyytää palautetta tuotteistasi tai palveluistasi.
 5. Tarjoukset ja alennuskoodit: Yritykset voivat lähettää sähköpostitse tarjouksia, alennuskoodeja tai muita erikoistarjouksia asiakkailleen.
 6. Blogi- tai sisältöpäivitykset: Jos sinulla on blogi tai muu sisältökanava, voit ilmoittaa uusista artikkeleista tai päivityksistä sähköpostitse.
 7. Asiakaspalvelu: Sähköpostilistaa voidaan käyttää myös tiedottamaan asiakkaita esimerkiksi palvelukatkoksista tai muista tärkeistä tiedonannoista.
 8. Sosiaalisen median edistäminen: Voit käyttää sähköpostilistaa myös kannustaaksesi ihmisiä seuraamaan sinua sosiaalisessa mediassa tai osallistumaan kilpailuihin.

  Kun käytät sähköpostilistaa, on tärkeää muistaa:
 • Lainsäädäntö: Varmista, että noudatat paikallista lainsäädäntöä (esim. EU:n tietosuoja-asetus GDPR) ja että sinulla on vastaanottajien suostumus sähköpostiviesteihin.
 • Eettisyys: Älä lähetä spammia tai ei-toivottuja viestejä.
 • Relevanttius: Varmista, että lähetät sähköpostia vain niille, jotka ovat kiinnostuneita aiheestasi tai tuotteestasi.
 • Selkeä poistumismekanismi: Jokaisessa viestissä tulisi olla selkeä linkki tai ohjeet siitä, miten vastaanottaja voi poistua listalta, jos hän ei enää halua vastaanottaa viestejäsi.

Sähköpostimarkkinoinnin 3 tärkeintä asiaa

Sähköpostimarkkinoinnissa on keskeistä kolme peruspilaria, jotka ratkaisevat sähköpostimarkkinoinnin onnistumisen.

Nämä kolme peruspilaria ratkaisevat, kuinka tehokasta sähköpostimarkkinointi on ja kuinka hyvin se toimii eli antaa haluttuja tuloksia.

1. Saavutettavuus

Saavutettavuus on erittäin tärkeää, jotta viestisi menevät yleensä perille vastaanottajan postilaatikkoon etteivät ne jää sähköpostijärjestelmien spam-suodattimiin eivätkä mene roskapostikansioon.

Sähköpostimarkkinointityökaluissa on eroja saavutettavuuden kannalta. ActiveCampaign ohjelman etuna on eräs markkinoiden parhaimpia saavutettavuuksia. Tämä puoli saavutettavuudessa liittyy järjestelmien tekniikkaan ja teknologiaan. 

Toinen puoli saavutettavuudessa on miten viesteihin reagoidaan. Jos viestien avaus- ja klikkausprosentit ovat erittäin matalia niin sähköpostijärjestelmät alkavat tulkita lähettämiäsi viestejä spämmiksi ja ne jäävät spam-suodattimiin ja saavutettavuusprosentti heikkenee.

Tätä voidaan välttää lähettämällä erittäin kohdennettuja viestejä kiinnostuksien mukaisesti. ActiveCampaign tarjoaa erinomaiset työkalut käyttäjien segmentointiin ja viestien automatisointiin, niin että lähetät sähköpostilistasi eri segmenteille vain tarkasti räätälöityä kiinnostavaa sisältöä.

Saavutettavuus on kaikkein parasta, kun on käytössä vain yksi sähköpostilista. 

ActiveCampaignin työkaluilla voidaan listan jäseniä segmentoida monipuolisesti mutta helposti, jotta viestit saadaan kohdennettua mahdollisimman tarkasti.

2. Viestien avaaminen

Seuraava tärkeä asia sähköpostimarkkinoinnissa on, että viestien vastaanottajat avaavat viestin. Tähän voidaan vaikuttaa viestien otsikoinnilla ja ylipäänsä sillä, että viestin aihe puhuttelee vastaanottajaa.

ActiveCampaign-ohjelmiston avulla voidaan helposti rakentaa erilaisia viestiketjuja esimerkiksi niin, että jos otsikolla 1. viestiä ei avattu niin lähetetään toinen viesti erilaisella otsikolla seuraavana päivänä. Ne, jotka avasivat ensimmäisen viestin jatkavat automaatiossa normaalisti eteenpäin.

Tällä menetelmällä voidaan poimia ne henkilöt sähköpostilistasta, ketkä ovat eniten kiinnostuneita kyseisestä viestistä ja merkitä nämä henkilöt tagillä, jota voidaan käyttää hyväksi seuraavissa viesteissä.

3. Viestilinkkien klikkaus

Kolmas peruspilari sähköpostimarkkinoinnissa on viesteissä olevien linkkien klikkaus ja niiden seuranta. Sähköpostiviesteissä pitää aina olla CTA (Call-To-Action), jonka haluat henkilön tekevän viestin luettuaan. Ilman CTA:ta ei voi saavuttaa oikeastaan mitään sähköpostimarkkinoinnin avulla.

Yleensä CTA on viestin lopussa ja niitä on vain yksi, jolloin vastaanottaja tietää, mitä hänen odotetaan tekevän.

Kerro, mitä haluat vastaanottajan tekevän, älä kysy!

Mikä on paras sähköpostimarkkinointi ohjelma?

Olen käyttänyt kolmea erittäin suosittua sähköpostimarkkinointi ohjelmaa, ne ovat Mailchimp, Aweber ja ActiveCampaign.

Kerron seuraavassa omia kokemuksia niistä ja mitä käytän tällä hetkellä ja miksi.

Mailchimp kokemuksia

Käytin aluksi Mailchip nimistä sähköpostimarkkinointi ohjelmaa. Mailchimp on laajasti käytetty ohjelmisto ja erittäin tunnettu. Siksi valintani osui siihen kun minulle tuli tarve hankkia työkalu sähköpostimarkkinointiin.

Mailchimp ”urani” kuitenkin loppui lyhyeen, koska Mailchimp bannasi tunnukseni. Olin tehnyt Amazoniin liittyvän kampanjan, jonka halusin lähettää tuotteeni ostajille. 

Tuntemattomaksi jääneestä syystä Mailchip ei pitänyt jostakin asiasta siinä kampanjassa ja bannasi tunnukseni kokonaan. Lähetin Mailchimpin tukeen asiasta kyselyn johon en koskaan saanut mitään vastausta.

Tämä on tiedossa oleva Mailchimpin merkittävä ongelma, monet ovat joutuneet Mailchimpin bannilistalle. Käyttäjätunnus on suljettu ilman parempaa syytä ja selityksiä ja tunnusta ei myöskään ole enää uudelleen avattu. 

Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi vaihtaa kokonaan sähköpostimarkkinointiohjelmistoa ja päädyin Aweberiin, koska sitä oli minulle suositeltu monelta eri taholta.

Tein täsmälleen saman kampanjan Aweberiin, minkä Mailchip bannasi ja se onnistui ongelmitta. En ole koskaan Aweberin kanssa kohdannut vastaavia ongelmia jatkossakaan.

Aweber kokemuksia

Aweberista minulla on kohtuulliset kokemukset. En ole koskaan joutunut sen kanssa ”pulaan” vaan kaikki mitä olen halunnut sen kanssa tehdä on onnistunut viimeistään heidän erinomaisen tukipalvelunsa avulla.

Huonointa Awberissa on, että sen markkinointiautomaatio-ominaisuudet ovat melko rajalliset. Aweberissa käytetään tageja, joita asettamalla tilaajille voidaan lähettää eri viestejä riippuen niistä mutta tämä ominaisuus on varsin rajoittunut.

Olin käyttänyt Aweberia omassa sähköpostimarkkinoinnissa ehkä kahden vuoden ajan kun viimenään kyllästyin sen umpisurkeaan editoriin sekä rajallisiin automaatio-ominaisuuksiin.

Tein pitkään vertailua katsomalla Youtube-videoita ja etsimällä tietoa netistä eri vaihtoehdoista ja päädyin vaihtamaan ActiveCampaign nimiseen ohjelmistoon ja en ole tosiaan joutunut katumaan päätöstäni.

Paras sähköpostimarkkinointi työkalu

Mikä on ActiveCampaign?

ActiveCampaign ei ole pelkästään sähköpostimarkkinointi ohjelmisto, vaan se on täydellinen markkinoinnin automaatio ja CRM-järjestelmä (Plus-paketti).

ActiveCampaign kuitenkin erottuu muista sähköpostimarkkinoinnin ohjelmista sen erittäin kattavien markkinoinnin automaatio-ominaisuuksiensa ansioista.

Voit seurata paljon tarkemmin mitä viestien vastaanottaja tekee lähettämillesi viesteille ja voit tehdä erittäin monipuolisia viestiketjuja, joissa oikeat viestit lähetetään oikeille vastaanottajille

Jos sähköpostimarkkinointiohjelma ei pysty tähän, niin lähetät sellaisia viestejä sellaisille vastaanottajille, jotka eivät ole niistä kiinnostuneita. Tämä taas tiputtaa viesteihin reagoivien ihmisten määrää ja vaikuttaa negatiivisesti sinun viestiesi saavutettavuuteen.

ActiveCampaign parhaat ominaisuudet

ActiveCampaign on täynnä hienoja ominaisuuksia. Tässä niistä vain muutamia.

Viestiautomaatiot

ActiveCampaignissa on visuaalinen editori, jonka avulla voit helposti rakentaa minkälaisen markkinoinnin automaation tahansa. Viestit voidaan muun muassa asettaa lähtemään vain arkisin eli voidaan hypätä viikonloput yli automaatioketjuissa.

Automaation voi käynnistää monella tavalla. Jos sähköpostilistallasi oleva henkilö vierailee jollakin tietyllä sivulla nettisivuillasi, niin tämän tiedon voidaan myös käynnistää tietty viestiautomaatioketju. 

ActiveCampaign

Automaatio voidaan käynnistää monin eri tavoin

Automaation rakennustyökalussa on erittäin paljon ominaisuuksia, joiden avulla voidaan rakentaa käytännössä ”mitä vaan”. ActiveCampainilla voidaan lähettää myös SMS-viestejä (Plus-paketti).

ActiveCampaign markkinointiautomaatio

Viestiautomaatiot rakennetaan visuaalisen editorin avulla

Kampanjoiden uudelleenlähetys

Ajatellaan tilannetta, jossa sinulla on ollut hyvin toimiva sähköpostikampanja ja haluaisit tehdä sen uudelleen. ActiveCampaign mahdollistaa kampanjan uudelleenlähetyksen niin, että kampanja lähetetään vain uusille kontakteille, jotka ovat tulleet sähköpostilistallesi kampanjan lähettämisen jälkeen.

Voit lähettää kampanjan joko vain uusille kontakteillesi tai sitten myös niille, jotka eivät edellisellä kerralla avanneet viestiäsi.

ActiveCampaign uudelleenlähetys

ActiveCampaign hinnoittelu

Vaikka ActiveCampaign onkin markkinoiden paras sähköpostimarkkinointi ohjelmisto, sen voi saada kohtuullisella kustannuksella, kun valitsee itselleen sopivimman hinnoittelumallin.

Hinnoittelumalleja on neljä: Lite, Plus, Professional ja Enterprise. Näistä Lite ja Plus soveltuvat pienyrittäjän tarpeisiin ja kattavat ne enemmän kuin hyvin.

ActiveCampaign kuitenkin skaalautuu ominaisuuksiensa puolesta myös suurenkin yrityksen tarpeisiin.

ActiveCampaign tarjoaa 14-päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka avulla voit päättää riskittä, soveltuuko se sinun tai yrityksesi tarpeisiin.

Activecampaign pricing2

ActiveCampaign kokemuksia

Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen, että vaihdoin käyttämäni sähköpostimarkkinointi työkalun Aweberista ActiveCampaigniin.

Sähköpostieni avausprosentit ja klikkaukset ovat nousseet, koska nyt pystyn paremmin suodattamaan pois ne kontaktit, jotka eivät ole aiheesta kiinnostuneita.

Entäs se viestieditori? 

Aweberin kauhukokemusten jälkeen, jonka editori eli aivan omaa elämää on tilanne nyt myös kunnossa tältä osin. Viestien kirjoittamiseen eli kulu enää turhaa aikaa, koska viestien formatointi ja asettelu toimivat niin kuin pitää.

Yhteenveto

Sähköpostimarkkinointi on edelleen yrittäjän ja yrityksen tuottoisin markkinointikanava. Sähköpostilistaa ei voi myöskään kukaan ottaa sinulta pois. Google voi muuttaa algoritmiaan ja Facebook voi bannata sinut mutta sähköpostilistan omistat itse.

Voit käyttää sähköpostilistaa moniin eri käyttötarkoituksiin kuten uutiskirjeisiin, kampanjoihin, asiakaskyselyihin ja sisältöpäivityksiin.

Käytettyäni eri sähköpostimarkkinointi ohjelmistoja olen päätynyt ActiveCampaign järjestelmään, johon olen erittäin tyytyväinen. Enää ei tarvitse vaihtaa.

Jos haluat kokeilla ActiveCampaign ohjelmistoa itse, voit hyödyntää heidän 14-päivän ilmaisen kokeilujakson.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Let AI Make The Perfect Business Plan For You!

✅ Based on Your: GOALS, SKILLS, INTERESTS AND BUDGET
✅ Takes Only: 60 SECONDS