Paras hostingpalvelu 2020 – ulkomainen ja kotimainen

Paras hostingpalvelu 2020 – ulkomainen ja kotimainen

Paras ulkomainen hosting-palvelu

Hosting-palvelujen tarjoajissa on paljon eroja hinnan, teknisen toimivuuden, tuen, ylläpitotyökalujen jne. suhteen. Olen käyttänyt useita hostingpalveluja viime vuosien aikana ja olen päätynyt käyttämään tässä kirjoituksessa esiteltyjä palveluntarjoajia. 

Monista aikaisemmin käyttämistäni palveluntarjoajista minulla on huonoja kokemuksia ja toivottavasti tämä kirjoitus auttaa sinua löytämään oikean kumppanin.

Hyvää hostingpalvelua voi olla vaikea löytää

Yrityksiä, jotka tarjoavat hostingpalveluja on todella paljon sekä ulkomaisia että kotimaisia. Niistä on runsaudenpula ja sen takia oikean palveluntarjoajan valinta voi olla hakuammuntaa ja hyvän ja sopivan kumppanin löytäminen hankalaa ja aikaa vievää.

Ainakin itselle on käynyt niin että olen valinnut ensin jonkun palvelun, johon en sitten olekaan ollut tyytyväinen ja olen joutunut muuttamaan palvelun toiselle palveluntarjoajalle. Tässä voi mennä rahaa hukkaan ja varsinkin siinä palaa turhaa aikaa. Parempi tapa on, että asian tekee alusta pitäen oikein, että jatkossa ei tarvitse enää vaihtaa palveluntarjoajaa.

Olen aikaisemmin käyttänyt ja suositellut Bluehostin hostingpalvelua, olen ollut muuten heidän palveluunsa tyytyväinen, mutta kun minulle tuli tarve lisätä nettisivuja, niin se ei enää onnistunutkaan ilman lisämaksuja.

Myöskään heidän tukipalveluunsa en ole ollut aina tyytyväinen, usein tuesta saa asiantuntevaa apua, mutta joskus kohdalle sattuu tyyppi, jolla ei tunnu homma olevan hallinnassa ja asian selvittely on mennyt hankalaksi.

Olen sittemmin keskittänyt kaikki nettisivuni yhteen hostingpalveluun ja tällä tavalla säästän aikaa ja rahaa kun voin aina uuden sivuston lisätä olemassa olevaan tiliini ilman lisämaksua. Tämä hostingpalvelu on Siteground.

Miksi Siteground on paras ulkomainen hostingpalvelu?

Sitegroundin hostingpalvelu on helppokäyttöinen, mutta sieltä eivät ominaisuudet lopu vaativankaan käyttäjän osalta. Edulliset hinnat (varsinkin jos sinulla on useampi domain), ylivoimainen tukipalvelu ja palvelun luotettavuus ja tekninen toimivuus ovat vertaansa vailla. Sitegroundin uptime lähentelee 100%, joten voit olla varma, että palvelimet toimivat kellon ympäri joka päivä eikä palvelukatkoja ole. Sitegroundin palvelimet ovat tunnetusti myös erittäin nopeita, joten sivustot latautuvat ilman turhia viiveitä. Tämä nostaa sivuston arvoa myös Googlen silmissä ja sillä on positiivinen vaikutus hakukonenäkyvyyteen.

Sitegroundin palveluja ovat niin perinteinen webhotelli, WordPress webhotelli ja myös asiakkaalle dedikoitu palvelin. Domain- rekisteröinti hoituu myös heidän kauttaan eli siihenkään et tarvitse toista palveluntarjoajaa. Tietysti jos domain nimi on hankittu jostakin muualta niin sitä ei tarvitse Sitegroundille siirtää.

Siteground on ollut ykkösenä jatkuvasti myös Facebook polleissa.

paras hostingpalvelu facebook poll
Siteground Facebook poll
paras hostingpalvelu facebook poll

Siteground hostingpalvelu hinnoittelu

Sitegroundilla on kolme peruspakettia, joista voi valita itselleen sopivimman

paras webhotelli 2020

Kaikissa paketeissa on seuraavat ominaisuudet:

 • tiedonsiirron määrää ei ole rajattu
 • rajaton määrä sähköpostitilejä
 • rajaton määrä tietokantoja
 • ilmainen SSL sertifikaatti
 • ilmainen CDN (Content Distribution Network)
 • 24/7 tukipalvelu

Ilmainen SSL sertifikaatti

Sitegroundin yksi hyvistä puolista on se, että se tarjoaa ilmaisen SSL sertifikaatin. Mitään nettisivustoa ei tänä päivänä tule toteuttaa ilman, että sillä on SSL suojaus. Kun SSL sertifikaatti on asennettu palvelimelle, muodostuu nettiselaimen ja sinuston välille suojattu yhteys, johon ulkopuolinen ei pääse käsiksi. Suojatun yhteyden tunnistaa HTTPS-etuliitteestä nettisivun osoitteen alussa. Chrome-selain herjaa voimakkaasti, jos käytetään pelkkää salaamatonta HTTP-yhteyttä. Google arvostaa myös HTTP-suojattuja nettisivustoja ja se nostaa niiden hakukonesijoituksia.

Content Distribution Network

content distribution network

Content Distribution Network (CDN) on palvelu, jossa nettisivuston tiettyjä tietoja replikoidaan erityisille CDN-palvelimille. Jos varsinainen hostingpalvelu sijaitsee Yhdysvalloissa ja sivuston käyttäjä on suomessa niin tiedot ladataankin lähimmältä CDN-palvelimelta, joka sijaitseekin esimerkiksi Euroopassa. Tämä parantaa nettisivuston nopeutta ja lisää vikasietoisuutta. Sitegroundilla on ilmainen CDN, jonka voi ottaa hallintapaneelista käyttöön.

Hallintaominaisuudet

Siteground julkisti vuoden 2019 loppupuolella kokonaan uudistetun hallintajärjestelmän, joka saattaa muut hostingpalvelut häpeään. Muut webhotellit käytännössä käyttävät pelkästään cPanelia hallintaan, joka on ainakin tottumattomalle sekava ja tekninen.

Sitegroundilla on ollut lähtökohtana tehdä palvelimien hallinnasta käyttöliittymän keinoin niin yksinkertaista kuin se on ylipäänsä mahdollista ja minusta he ovat onnistuneet asiassa erinomaisesti. Ei tarvitse enää olla nörttikoodari, jotta pystyy hallitsemaan omia palvelimia ja nettisivustoja. Uusi hallintajärjestelmä on erittäin selkeä ja helppokäyttöinen.

Paras webhotelli 2020

Siteground hallintaohjelman päänäkymä

Varmistukset ja palautukset

Varmistuksia otetaan automaattisesti edelliseltä seitsemältä päivältä ja niitä säilytetään 30-päivän ajan. Jos jotain odottamatonta sattuisi niin palauttaminen on helppoa cPanelista. Valitaan päivämäärä minkä ajankohdan varmistukset halutaan palauttaa sekä palautetaanko kaikki data vai pelkästään tiedostot, tietokanta tai sähköpostit.

Siteground hostingpalvelu

Ominaisuudet kehittäjille

Sitegroundissa on nettisivustojen kehittäjille erittäin kiinnostavia ominaisuuksia. Nettisivustosta pystyy tekemään staging-kopion parilla hiirenklikkauksella. Staging-kopiota voidaan käyttää sivuston parantamiseen ja kehittämiseen ja testatut muutokset siirtyy liveksi niin ikään parilla klikkauksella. Staging toiminnallisuus kuuluu GrowBig ja ja GoGeek-paketteihin.

Nettisivuston siirto vanhasta hosting-ympäristöstä on tehty myös erittäin helpoksi. Kopioitavaan sivustoon asennetaan Sitegroundin tarjoama plugin, jonka avulla sivusto siirtyy käden käänteessä Sitegroudin hosting-palveluun.

Pakettien erot

Startup-paketti: hinta 3,95€/kk. Tällä paketilla voit hostata vain yhden nettisivuston, mutta jos et muuta tarvitse niin silloin halvin paketti on sinulle paras vaihtoehto. Levytilaa 10GB ja pystyy käsittelemään n. 10.000 yksittäistä käyttäjävierailua. Hinta ensimmäisen vuoden jälkeen 9,95€ / kuukausi.

GrowBig-paketti: hinta 6,45€/kk. Tällä paketilla voit hostata rajattomasti nettisivustoja. Levytilaa 10GB ja pystyy käsittelemään n. 25.000 yksittäistä käyttäjävierailua kuukausitasolla. Lisäksi paketissa on suuri joukko muita edistyneitä ominaisuuksia. Hinta ensimmäisen vuoden jälkeen 17.95€ / kuukausi.

GoGeek-paketti: hinta 11,95€/kk. Tällä paketilla voit hostata rajattomasti nettisivustoja. Levytilaa 30GB ja pystyy käsittelemään n. 100.000 yksittäistä käyttäjävierailua kuukausitasolla.  Lisäksi paketissa on lukuisa joukko muita edistyneitä ominaisuuksia. Hinta ensimmäisen vuoden jälkeen 29.95€ / kuukausi.

Esimerkiksi ilmeisen suosittu suomalainen nettihotelli mainostaa omaa parasta webhotelli pakettiaan kahdenkympin kuukausihintaan. Pakettiin kuuluu 10GB levytilaa, 100GB liikennöintiä, 50 sähköpostilaatikkoa ja 20 tietokantaa. Sitegroundilla nämä kaikki ovat rajattomia lukuunottamatta levytilaa.

Hinnoittelussa on hyvä huomata, että tarjoushinta koskee ensimmäistä vuotta jonka jälkeen hinta nousee ns. normaalihintaiseksi. Siltikin hinta tämän on erittäin kilpailukykyinen moniin kilpailijoihin nähden, kun ajatellaan kaikkia ominaisuuksia.

Siteground hostingpalvelu kannattaa tilata vuoden sopimuksella, sillä saa parhaimman hinnan.

Yrityksen on hyvä vielä huomata, että VAT-tunnus kannattaa syöttää rekisteröinnin yhteydessä, niin välttyy arvonlisäverolta.

Sitegroundin muita ominaisuuksia

 • Rekisteröinti: todella simppeli ja nopea rekisteröintiprosessi.
 • Maksutavat: luottokortti.
 • Hallinta: helppokäyttöinen web-hallintaohjelmisto. Lisäksi cPanel-hallinta.
 • Domain hinta: alkaen 16€ / vuosi. FI-domain rekisteröinti ei onnistu Sitegroundin kanssa.

Siteground hostingpalvelu hyvää ja huonoa

Hyvää

 • Rajaton määrä nettisivustoja yhdellä hinnalla (GroBig-paketista alkaen). 
 • Ilmainen SSL ja CDN
 • Erinomainen tukipalvelu (asiantuntevuus, nopeus, auki 24/7)
 • Palvelinten nopeus sekä uptime lähes 100%
 • Staging-ominaisuudet mukana GrowBig-paketista lähtien

Huonoa

 • Paketin tarjoushinta on voimassa vuoden. Tämän jälkeen hinta nousee jonkin verran (tämä on tosin yleistä monilla muillakin hostingpalveluilla).
 • Tukipalvelu vain englanniksi.

Yhteenveto:

Siteground on loistava valinta omaksi hostingpalveluksi, siinä on lähes kaikki kohdallaan ja voin suositella sitä varauksetta. Erinomaiset ominaisuudet yhdistettynä kilpailukykyiseen hintaan tekevät siitä numero ykkösen ulkomaisten hostingpalvelujen sarjassa.

Paras kotimainen hostingpalvelu

Entäs sitten se paras kotimainen hostingpalvelu? Joskus voi olla, että palvelimien pitää sijaita ehdottomasti Suomen rajojen sisäpuolella niin silloin hostingpalvelu pitää valita kotimaisten palveluntarjoajien joukosta. Lisäksi tuen saaminen suomenkielellä on monille ehdoton vaatimus.

Esittelen tässä itse asiassa kaksi erinomaista vaihtoehtoa kotimaiseksi hosting-palveluksi -  Zoner ja Hostingpalvelu.

Zoner

Zoner on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista hosting-palveluntarjoajista. Heiltä löytyy sekä perinteistä webhotelli palvelua että WordPress-hostaukseen erikoistunutta palvelua.

Zonerilla on itse asiassa tutkitusti Suomen nopeimmat palvelimet ja heillä on yli 15.000 tyytyväistä asiakasta. Myös heidän tukipalvelunsa on huippuluokkaa - tukipuheluihin vastataan keskimäärin vain 14 sekunnissa! Tätä kannattaa hetken miettiä, sillä jos tätä verrataan vaikka suomalaisiin pankkipalveluihin, joissa keskimääräinen jonotusaika on omien kokemusten mukaan noin puoli tuntia.

Zoner tarjoaa webhotellipalvelua että WordPress-hostausta, jota he kutsuvat nimellä WP Cloud. Webhotellin ja WordPress-hostauksen suurin ero on siinä, että webhotelli tarjotaan jaetusta ympäristöstä, kun taas WP Cloud palvelussa asiakkaalle dedikoidaan oma virtuaalipalvelin. Lisää WP Cloud-palvelun ominaisuuksista voit lukea Zonerin omasta blogikirjoituksesta.

Zonerilta voit hankkia myös .fi-domain osoitteet ja muut yleisimmät domainit, kuten .com, .net, -org ja .info.

Jos suomalaisuus on ehdoton edellytys, niin silloin kannattaa valita Zoner, muussa tapauksessa Siteground.

Zoner webhotelli hinnoittelu

Zoner webhotelli hinnoittelu

Zoner WP Cloud hinnoittelu

Zoner WP Cloud hinnoittelu

This Post Has One Comment

 1. Juki

  Samaa mieltä Sitegroundista. Etsinyt vuosia hyvää hostausta ja onneksi löysin Sitegroundin enkä enää vaihda pois.

Leave a Reply