NETTISIVUT JA VERKKOKAUPPA

Löydät tältä sivulta kaikki nettisivuihin ja verkkokauppaan liittyvät palveluni sekä lisätietoa asiasta.

kotisivut yritykselle

NETTISIVUT JA VERKKOKAUPPA

Nettisivut ovat yrityksen digitaalisen markkinoinnin keskus.

Haluatteko nettisivut ja/tai verkkokaupan, jotka?

1. Tuovat mitattavia tuloksia ja lisäävät myyntiä

2. Parantavat yrityksenne löydettävyyttä ja tunnettuutta

3. Ovat helppokäyttöiset ja selkeät

4. Näyttävät hyviltä

5. Toimivat hyvin kaikilla päätelaitteilla

Millaiset ovat hyvät nettisivut?

1. Tuovat tuloksia

Oikein rakennetut nettisivut tuottavat yrityksellenne mitattavia tuloksia eli konversioita, esimerkiksi uutiskirjeen tilaajia, tarjouspyyntöjä tai tuotteiden ja palvelujen myyntiä. Jotta tämä tavoite voidaan saavuttaa, tulee kotisivuilla olla käyttäjille kohdistettuja ehdotuksia ja tarjouksia sekä oikeat työkalut niiden toteuttamiseen. Verkkokaupassa oikein toteutetut sivut parantavat tuotteiden konversioprosenttia ja tuovat yritykselle lisää myyntiä.

2. Löydettävyys ja tunnettuus

Jotta yritykselle on nettisivuista vastaavaa hyötyä eli ihmiset ylipäänsä löytävät sivustolle, täytyy sivuston löytyä korkealta hakukoneiden tuloksista oikeilla hakutermeillä. Verkkosivut tulee toteuttaa niin, että se edesauttaa sivujen näkyvyyttä hakukoneissa. Tämän voi todentaa kokeilemalla hakea Googlesta esimerkiksi Amazoniin liittyvillä hakusanoilla, niin minun sivuni ovat poikkeuksetta aivan kärjessä. Minun omat sivuni löytyvät myös kansainvälisesti Googlen etusivulta niillä hakusanoilla, joilla olen halunnut sivustolleni näkyvyyttä.

Mitkään tekniset seikat eivät kuitenkaan korvaa laadukasta sisältöä, jota tuotetaan aktiivisesti nettisivuille. Tämä on ehdottomasti kaikkein tärkein asia hakukonenäkyvyyden kannalta.

3. Ulkoasu ja sisältö 

Nettisivujen tulee näyttää hyviltä ja toimia nopeasti sekä olla sisällöltään kiinnostavaa, jotta käyttäjät viihtyvät sivustolla. Liian monet verkkosivut ovat yhä edelleen tänä päivänä huonosti tehtyjä ja sellaisia sivuja ei kukaan halua käyttää.

Hyvältä näyttävät ja hyvin toimivat kotisivut antavat yrityksestäsi edustavan ja ammattimaisen käsityksen ja ihmiset palaavat niille aina uudelleen.

Nettisivuilta tulee käydä helposti ilmi, mikä yritys on kyseessä sekä mitä tuotteita ja palveluja se tarjoaa. Aivan liian usein näkee nettisivustoja, joista ei tahdo millään löytää kyseisen yrityksen palveluita.

Sivuston helppokäyttöisyys tukee tiedon löydettävyyttä niin, että tiedot ovat helposti löydettävissä ja selkeästi esillä.

4. Tekniset asiat

Teknisillä asioilla on myös oma sijansa nettisivujen rakentamisessa. Tärkein näistä on sivuston nopeus, mikäli sivut latautuvat hitaasti kaikkoavat käyttäjät sivustolta saman tien. Nettisivut tulee suunnitella ja toteuttaa niin, että sivusto saadaan mahdollisimman nopeaksi.

Tänä päivänä pitäisi olla itsestäänselvyys, että kotisivut suunnitellaan alusta pitäen niin, että ne toimivat myös kaikilla mobiililaitteilla eli toteutetaan nettisivut responsiivisiksi. Suurin osa netin liikenteestä tulee jo mobiilikäytöstä niin myös nettisivujen tulee toimia oikein kaikilla päätelaitteilla.

Onko nettisivujen tekeminen tai uudistaminen on sinulle ajankohtaista? Kannattaa tutustua maksuttomaan nettisivujen ostajan oppaaseeni, jossa on tarkemmin kerrottu, mitä asioita nettisivuissa tulee huomioida.

Konversio-optimointi nettisivujen suunnittelussa

Nettisivut ovat yrityksesi tärkein käyntikortti ja ei ole yhdentekevää, miten ne on toteutettu ja miltä ne näyttävät. Pelkkä korea ulkoasu ei kuitenkaan riitä. 

Oleellista on, kuinka hyvin kotisivut konvertoivat kävijöitä asiakkaiksesi. Monissa uusissakin nettisivuissa tähän asiaan ei ole kiinnitetty riittävästi tai lainkaan huomiota. 

Nettisivuprojektin kulku

Toteutan nettisivuja WordPress-julkaisujärjestelmällä ja verkkokauppoja Woocommercella sekä Shopifyllä. Omissa toteutuksissani olen käyttänyt ja minulla on runsaasti kokemusta Astra, Avada ja Ocean WP-teemoista. Sivujen rakentamiseen käytän joko Thrive Architect tai Elementor-ohjelmistoja.

1. Keskustelu

Aloituspalaverissa keskustellaan nettisivuston tavoitteista, toivestasi ja kenelle sivusto on tarkoitettu.

2. Suunnittelu

Suunnitteluvaiheessa pureudutaan nettisivuston ulkoasuun, rakenteeseen ja sisältöön sekä aikatauluun.

3. Toteutus

Verkkosivujen toteutus tapahtuu kehitysympäristöön suunnitelman pohjalta. Pääset katsomaan ja kommentoimaan sivustoa kehitysvaiheessa. 

4. Julkaisu

Kun nettisivusto testattu ja se on saanut hyväksyntäsi, se siirretään tuotantoympäristöön ja julkaistaan.

Voit katsoa uusimpia toteutuksiani portfolio-sivulta.

NETTISIVUIHIN LIITTYVÄT ARTIKKELIT

Tästä löydät uusimmat nettisivuihin ja verkkokauppaan liittyvät kirjoitukseni.

Asiakkaideni kokemuksia

Kirsi Piispanen

"Kerralla valmista!"

"Kerrankin verkkosivujen uusiminen sujui helposti ja kaikki verkkokauppaa myöten on toiminut hyvin alusta asti. Saimme tärkeitä uudistuksia, tyylikkään ulkonäön ja silti ”meidännäköiset” sivut. Jussin kanssa on ollut mukava tehdä yhteistyötä: hän pitää aktiivisesti yhteyttä, kysyy ja vie asiat aikataulun mukaan eteenpäin. Vahva suositus!"


KIRSI PIISPANEN //  CEO, Taituki Oy

Olli Uuksulainen

"Vahva suositus!"

"Päätin aloittaa kotimaisen liiketoiminnan luomalla design-tuotteen pienille koirille. Haasteita riitti mm. sopivan tuotantoympäristön luomisessa sekä oikean myynti- ja jakelukanavan löytämisessä. Jussin laaja osaaminen ja ymmärrys verkkoympäristöistä ja maakohtaisista lainsäädännöistä mahdollisti koko projektin onnistumisen. Jussin aktiivinen ote ja peräänantamattomuus johtivat siihen että avasimme kauppamme ajallaan ja kustannuksetkin pysyivät aiemmin sovitussa raamissa. Jatkan alkanutta yhteistyötä Finnzon:in kanssa pitkälle tulevaisuuteen ja tiedän että menestyksen avaimet ovat osaamisessa ja oikeassa asenteessa."


OLLI UUKSULAINEN //  CEO, Icecoat Finland Oy