13 parasta tapaa miten tienata rahaa netissä

Make Money Online - Last Updated on October 3, 2023 by Jussi Hyvarinen

miten tienata rahaa

Jussi Hyvärinen

I'm Jussi, with over 25 years of expertise, I help entrepreneurs navigate the online business world. My services include tailored recommendations, step-by-step tutorials, and insightful reviews to help steer your business aspirations. Please reach out if you need assistance with your online business plans or have any questions.

Rahaa voi tienata netissä monella eri tavalla, haasteena on löytää juuri ne kaikkein parhaimmat ja itselle sopivimmat tavat. Olen listannut tähän mielestäni parhaita tapoja miten voi tienata rahaa netissä joko päätoimisesti tai hankkia lisäansioita.

Verkossa tehdään tänä päivänä valtavat summat rahaa ja määrä on koko ajan kasvussa. Näillä ideoilla pääset alkuun, mistä löytää itselle sopivin malli ja ehkä ottaa oma osuutesi nettibisneksen miljardikakusta.

Pidä mielessä, että asiat eivät tapahdu itsestään vaan ne vaativat työtä ja osaamista sekä myös pitkäjänteistä sitoutumista.

Esitetyt tavat eivät ole mitään poppakonsteja eivätkä yhdessä yössä rikkaaksi kikkoja vaan aitoja toimivaksi todettuja liiketoimintamalleja kuinka tehdä rahaa netissä. 

1. Tee affiliate-markkinointia

Ykkössuositukseni tehdä rahaa netissä on affiliate-markkinointi. 

Affiliate-markkinointi on siitä hyvä liiketoimintamalli, että sinun ei tarvitse itse tehdä tuotetta, jota myyt vaan ideana on markkinoida jonkun toisen tekemää tuotetta, jonka myynnistä saat itsellesi komission eli sovitun osuuden tuotteen myyntihinnasta.

Myyntikomission vaihtelee tuotteittain mutta se on yleensä varsin suuri kalliimmissa tuotteissa (40-50%).

Erittäin monilla tuotteilla on oma affiliate ohjelmansa ja niitä voi itse etsiä googlaamalla tuotteen nimi + affliate program.

On myös olemassa sivustoja, joissa on listattuna valtavat määrät erilaisia tuotteita, joiden myynnistä saa affiliate-komission.

Kotimaisia affiliate verkostoja ovat mm. Adtraction, Adservice ja TradeTracker, joihin voi liittyä ja etsiä niistä sopivia tuotteita ja palveluja, joita voit itse suositella omille seuraajillesi.

Ulkomaisia affiliate verkostoja ovat mm. Clickbank, Commission Junction ja Partner Stack.

Myös maailman suurimmalla verkkokaupalla Amazonilla on oma Amazon Associates affiliate-ohjelma.

Lue lisää tästä artikkelista, miten voit aloittaa affiliate-markkinoinnin.

2. Myy palveluja Fiverr sivustolla

Fiverr main page

Fiverr on loistava alusta ansaita rahaa myymällä erilaisia palveluita, ja monet ammattilaiset ja harrastelijat ovat tehneet paljon tuloa sen kautta.

Voit aloittaa ansaitsemisen Fiverrissä valitsemalla oman erikoisalasi, joka voi olla esimerkiksi graafinen suunnittelu, koodaus, kääntäminen, tekstien kirjoittaminen, ääninäyttely, valokuvaus tai videoiden editointi. 

Luo Fiverr-profiili, jossa kerrot itsestäsi, osaamisestasi ja kokemuksestasi, jotta potentiaaliset asiakkaat voivat löytää sinut helpommin.

Kun olet valinnut erikoisalasi, voit luoda erilaisia palvelupaketteja (Gigs) myytäväksi. Ole luova pakettien suunnittelussa ja tarjoa eritasoisia vaihtoehtoja, jotta asiakkaat voivat valita juuri heidän tarpeisiinsa sopivan palvelun.

Pidä hintataso kilpailukykyisenä, mutta muista arvostaa omaa osaamistasi ja aikaasi oikein. Tee palveluistasi houkuttelevia käyttämällä hyvälaatuisia kuvia ja esimerkkejä aiemmista töistäsi, ja kirjoita niistä selkeät ja informatiiviset kuvaukset.

Kun olet saanut ensimmäiset asiakkaat ja suorittanut onnistuneesti töitä heille, pyydä heiltä palautetta ja arvioita, jotka auttavat sinua saamaan enemmän näkyvyyttä Fiverrin hakutuloksissa.

Myös aktiivinen viestintä asiakkaiden kanssa on tärkeää, sillä se auttaa luomaan luottamuksellisen suhteen ja ymmärtämään paremmin heidän tarpeitaan. Tyytyväiset asiakkaat voivat myös suositella sinua muille ja tuoda lisää tilauksia.

Muista kehittää osaamistasi ja laajentaa tarjontaasi säännöllisesti, jotta pysyt kilpailukykyisenä. Fiverr tarjoaa omia kursseja ja resursseja freelancereille, jotta voit kehittyä entistä paremmaksi palveluntarjoajaksi ja ansaita enemmän rahaa alustalla.

3. Perusta blogi

Yksi parhaimmista tavoista tehdä rahaa netissä on perustaa oma blogi. Blogin bisnesmalli perustuu siihen, että kirjoitat jostakin aihealueesta, joka kiinnostaa ihmisiä ja saat sitä kautta liikennettä eli kävijöitä blogiisi.

Oman WordPress-blogin perustaminen on helppoa, tarvitset siihen vain domain-nimen ja webhotelli-palvelun.

Voit sitten blogissasi suositella tuotteita tai palveluja affiliate-markkinoinnin keinoin, jotka liittyvät blogisi aihealueeseen. 

Suomessa on paljon suosittuja blogeja, joiden pitäjät tienaavat niillä varsin mukavasi rahaa. Esimerkiksi matkustamiseen sekä terveyteen ja kauneuteen liittyvät ovat hyvin suosittuja.

Kun blogia perustaa, pitää valita aihealue, joka kiinnostaa tarpeeksi isoa joukkoa ihmisiä, jotta voit saada riittävästi kävijöitä blogiisi. Erityisesti tämä pitää paikkaansa, jos kirjoitat blogia suomeksi.

Jos kirjoitat blogia englanniksi, silloin voit ja kannattaakin valita rajatumpi aihealue (niche), jota blogissasi käsittelet.

Tämä johtuu siitä, että vaikka lukijakunta on paljon suurempi niin myös kilpailu maailmalla on paljon kovempi kuin suomeksi kirjoittaessa ja tarkemmin rajatulla nichellä on helpompi saada näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa.

Blogissa voit myös näyttää mainoksia muun muassa Google Adsensen tai Mediavinen avulla, joista tienaat rahaa mainosklikkausten avulla.

4. Perusta oma verkkokauppa

Oman verkkokaupan perustamiseen tarvitset WordPress-nettisivuston, jossa on Woocommerce lisäosa. Etuna Woocommerce-verkkokaupassa on, että se on periaatteessa ilmainen. Tarvitset vain webhotellin, jossa verkkokauppa toimii.

Toinen suosittu tapa perustaa verkkokauppa on Shopify, jossa maksetaan kuukausimaksua ohjelmiston käytöstä.

Oleellista on löytää verkkokauppaan sellaisia tuotteita, jotka menevät hyvin kaupaksi ja toinen on saada kauppaan riittävästi liikennettä eli käyttäjiä, jotka ovat kiinnostuneita verkkokaupassa olevista tuotteista.

Lue lisää: Woocommerce ja Shopify-verkkokauppojen erot.

5. Myy Amazonissa

Voit tienata rahaa netissä myymällä maailman suurimassa verkkokaupassa Amazonissa. Itse asiassa iso osa kaikista Amazonissa myytävistä tuotteista on ns. kolmannen osapuolten myyjien tuotteita.

Periaatteessa kuka tahansa voi alkaa myymään omia tai muulta hankittuja tuotteita joistakin Amazon markkinapaikoista, usein suomalaiset kuitenkin aloittavat myymisen Yhdysvaltojen Amazonista eli Amazon.comista, koska se on kaikkein suurin ja pisimmälle kehittynein Amazon-markkinapaikka. 

Amazon on verkossa olevista liiketoimintamahdollisuuksista yksi parhaista, koska se ei vaadi kovin suuria alkupääomia kuten vaikka oman kivijalkaliikkeen perustaminen.

Amazon-myynti vaatii paljon työtä ja sitoutumista, mutta onnistuessaan Amazon-myynnillä voi tehdä paljon rahaa.

6. Tee Youtube videoita

Video on erittäin suosittu mediamuoto ja sen merkitys on koko ajan kasvamassa. Youtube videoiden eli tubettamisen avulla tehdään valtavat määrät rahaa. Parhaat suomalaisetkin tubettajat tekevät useiden tuhansien eurojen tiliä kuukaudessa.

Jotta Youtuben avulla voi tehdä rahaa niin kaikkein oleellisin asia on saada videoillesi paljon katsojia. Mitä enemmän katsojia sitä enemmän videoiden avulla on mahdollista tienata rahaa.

Miten tienata rahaa sitten Youtube-videoilla?

Samaan tapaan kuin blogin kohdalla Youtube videoiden rahantekomalli perustuu mainostamiseen. Voit mainostaa videossasi tuotetta tai palvelua, joka voi olla aiheeseen liittyvä affiliate-tuote.

Toinen tapa miten mainostuloja kertyy on Youtube videoissa näytettävien mainosvideoiden kautta, joiden tuloista Google maksaa osan sisällöntuottajille. 

Tässä artikkelissa on kerrottu, miten paljon parhaat suomalaiset tubettajat tekevät passiivista tuloa Youtube-videoilla. Parhaiten rahaa tekevä suomalainen tubettaja ei edes puhu videoillaan, silti sillä on yli kolme miljoona tilaajaa kansainvälisesti.

7. Perusta oma podcast

Start a podcast

Voit perustaa oman podcastin ja ansaita sillä rahaa netissä. Podcasting on erinomainen tapa jakaa tietoa, tarinoita ja ajatuksia laajalle yleisölle.

Aloita valitsemalla aihe, josta olet intohimoinen ja joka kiinnostaa muita kuuntelijoita. Hanki laadukas äänityslaitteisto kuten mikrofoni ja äänitysohjelma, jotta voit tuottaa ammattimaisen kuuloisia jaksoja.

Kun olet luonut useita jaksoja podcastiin, voit hakea sponsorointia tai mainostuloja podcastillesi. Yritykset maksavat mainospaikoista suosituissa podcasteissa, joten sinun kannattaa panostaa sisällön laatuun ja löytää oma yleisösi.

Lisäksi voit perustaa Patreon-tilin, jossa ihmiset voivat tukea sinua kuukausittaisilla maksuilla vastineeksi eksklusiivisesta sisällöstä tai muista etuuksista.

Podcastien avulla sinulla on mahdollisuus rakentaa vahva yhteys kuuntelijoihisi ja ansaita rahaa samalla kun jaat omaa asiantuntemustasi ja kokemuksiasi.

Podcasting vaatii kuitenkin säännöllistä työtä, joten varmista, että sinulla on riittävästi aikaa ja energiaa sitoutua projektiin.

8. Konsultointi

Jos sinulla on jotain erikoisosaamista, jonka avulla voit auttaa toisia niin voit tehdä siitä itsellesi oman konsultointiliiketoiminnan. Myyt tässä mallissa siis omaa aikaasi ja teet töitä muille.

Yrittäjänä konsultointipalvelujen myynti on kuitenkin joustavampaa kuin tekisit töitä toimistolla kahdeksasta neljään. Voit itse määritellä paremmin omat työaikasi eikä sinun tarvitse ajaa aina aamu- ja iltaruuhkassa töihin.

Omien nettisivujen kautta oman konsultointiliiketoiminnan käynnistäminen on mahdollista varsin helposti ja kustannustehokkaasti.

Nettisivujen lisäksi tarvitset sivuillesi kävijöitä, joita sinun palvelusi voisivat kiinnostaa eli tarvitset myös Google- ja Facebook-mainontaa.

9. Kirjoita e-kirja

E-kirja eli digitaalinen kirja on tietokoneella tehty ja PDF-muotoon tallennettu dokumentti, jota voidaan myydä kohdeyleisölle. Edellytyksenä on tietenkin niin missä tahansa liiketoiminnassa, että sen pitää tuottaa asiakkaalleen eli tässä tapauksessa lukijalleen arvoa, josta asiakas on valmis maksamaan. 

Tarvitset e-kirjalle nettiin myyntisivun, jota kautta asiakkaat voivat sen hankkia sekä liikennettä myyntisivulle. Liikennettä voit saada mainostamalla, jolloin osa e-kirjan katteesta menee mainontaan. 

Voit myös tarjota e-kirjaasi taholle, jolla on jo valmis kuulijakunta esimerkiksi tubettaja tai bloggari, joka saan osuutensa myyntituloista, koska hän käyttää omaa kanavaansa e-kirjan mainostamiseen. 

E-kirjan tekeminen on kuitenkin houkuttelevaa sen helppouden ja matalan liikkeellelähdön kynnyksen ja edullisuutensa vuoksi. E-kirjan tekeminen onkin yksi helpoimmista tavoista, miten voit tienata rahaa netin avulla.

Voit myydä e-kirjaasi myös Amazonin Kindle-kaupassa.

10. Tee verkkokurssi

Oman digitaalisen verkkokurssin tekeminen jostakin aihealueesta on myös hyvä liiketoimintamahdollisuus verkossa.

Kyseessä on periaatteessa samankaltainen malli kuin e-kirjankin tapauksessa sillä erotuksella, että tuote on laajempi ja yleensä videomuotoinen, jossa voi olla lisämateriaalia esimerkiksi PDF-muodossa.

Verkko-opiskelu on ollut jo hieman pidempään kovassa nosteessa ja trendi tulee edelleen vahvistumaan tulevaisuudessa. Jos sinulla on tietoja, joista voit tehdä muille houkuttelevan verkkokurssin niin tämä malli on harkitsemisen arvoinen, sillä tuote pitää rakentaa vain kerran.

Tämän jälkeen sitä voidaan myydä periaatteessa loputtomasti ja kate muodostuu näin erittäin korkeaksi.

Verkkokurssin tulee ratkaista joku ongelma, joka on monella ihmisellä esimerkiksi terveyteen tai ruokavalioon liittyen. Tärkeimmät aihealueet eli nichet, joissa liikkuu eniten rahaa ovat:

1. Terveys ja hyvinvointi
2. Ihmissuhteet
3. Raha
4. Harrastukset

11. Luo mobiilisovellus eli appi

Mobiilisovellusten kehittäminen on nykypäivän digitaalisessa maailmassa yksi suosituimmista tavoista ansaita rahaa ja tarjota käyttäjille hyödyllisiä ja viihdyttäviä työkaluja. Hyvällä idealla ja oikealla osaamisella voit luoda menestyvän mobiilisovelluksen, joka voi muuttaa elämääsi merkittävästi.

Ennen kuin aloitat sovelluksen kehittämisen, sinun tulee tehdä markkinatutkimusta ja tunnistaa käyttäjien tarpeet. Etsi aukkoja markkinoilla tai kehitä parannettu versio jo olemassa olevasta sovelluksesta. Tämän jälkeen sinun tulee suunnitella sovelluksen toiminnallisuus, ulkoasu ja käyttäjäkokemus.

Sovelluksen kehittämisessä on tärkeää valita oikea teknologia ja alusta. Android ja iOS ovat kaksi suosituinta mobiilialustaa, ja niiden kehittämiseen on saatavilla erilaisia työkaluja ja ohjelmointikieliä, kuten Java, Kotlin, Swift ja React Native.

Kun sovellus on valmis, sinun tulee testata sen toiminnallisuus, suorituskyky ja turvallisuus huolellisesti. Tämä auttaa varmistamaan, että käyttäjät saavat parhaan mahdollisen kokemuksen sovelluksestasi.

Voit käyttää testaajia ja kerätä palautetta, joka auttaa sinua tunnistamaan ja korjaamaan mahdolliset ongelmat ennen sovelluksen julkaisua.

Sovelluksen julkaiseminen Google Play -kaupassa tai Apple App Store -kaupassa on seuraava askel. Molemmat alustat edellyttävät, että noudatat niiden ohjeita ja vaatimuksia.

Sovelluksen markkinointi on tärkeä osa menestystä, joten varmista, että käytät erilaisia markkinointikanavia ja -strategioita tavoittaaksesi potentiaaliset käyttäjät.

Mobiilisovelluksen avulla voit ansaita rahaa monilla eri tavoilla, kuten sovelluksen myynnillä, mainoksilla, sisäisillä ostoksilla tai tilauspohjaisilla palveluilla.

Kehitä jatkuvasti sovellustasi ja kuuntele käyttäjien palautetta, jotta voit parantaa sovelluksen laatua ja pitää sen kilpailukykyisenä markkinoilla.

12. Perusta dropshipping verkkokauppa

Dropshipping on suosittu verkkokaupan liiketoimintamalli, jolla voit tienata rahaa netissä. Tässä mallissa et itse varastoi tuotteita, vaan sen sijaan tilat ne tukkumyyjältä tai valmistajalta, joka toimittaa tuotteet suoraan asiakkaalle. 

Tämä poistaa tarpeen hallita varastoja, pakata ja toimittaa tuotteita, mikä pienentää aloituskustannuksia ja vähentää riskejä.

Dropshipping-mallissa keskittyt markkinointiin, asiakaspalveluun ja verkkokaupan ylläpitoon. Sinun tehtäväsi on houkutella asiakkaita verkkokauppaan ja saada heidät ostamaan tuotteita.

Kun asiakas tekee tilauksen, yrittäjä välittää tiedot tukkumyyjälle tai valmistajalle, joka toimittaa tuotteen suoraan asiakkaalle.

Dropshippingin etuna on alhaiset aloituskustannukset, koska sinu ei tarvitse investoida varastoihin tai varastointitiloihin. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia logistiikasta, kuten pakkaamisesta ja toimituksesta, mikä säästää aikaa ja resursseja.

Tämän ansiosta dropshipping sopii erityisen hyvin yrittäjille, jotka haluavat keskittyä markkinointiin, myyntiin ja asiakaspalveluun.

Dropshipping mallissa tarvitset oman verkkokaupan, jonka voit perustaa helpoiten käyttämällä Alidropship tai Sellvia alustoja. 

Voit alkaa myymään dropshipping mallilla jopa ilman omaa nettikauppaa liittymällä johonkin valmiiseen palveluun, jossa myydään tuotteita.

Eräs tällainen on vaikkapa Teespring, jossa voit myydä esimerkiksi teepaitoja käyttäen niissä omaa tekemääsi designia.

13. Myy valokuvia ja videoita netissä

Internet on avannut monia mahdollisuuksia myös valokuvaajille myydä omia teoksiaan ja ansaita rahaa niillä.

Valokuvien ja videoiden myyminen netissä voi olla erinomainen tapa saada lisätuloja tai jopa rakentaa kokopäiväinen ura luovan sisällön tuottajana. Voit myydä kuviasi ja videoitasi useilla eri tavoilla, kuten stock-kuvapalveluissa, omassa verkkokaupassa tai sosiaalisen median kautta.

Kuvapalvelut, kuten Shutterstock, Adobe Stock ja iStock, tarjoavat valokuvaajille mahdollisuuden myydä tuotoksiaan laajalle asiakaskunnalle.

Rekisteröidy näihin palveluihin ja lähetä parhaat otoksesi tai videoklipit arvioitavaksi. Hyväksyttyjen kuvien ja videoiden myyntituloista sinulle maksetaan korvaus jokaisesta myydystä lisenssistä.

Tämä voi olla erinomainen passiivisen tulon lähde, sillä voit ansaita rahaa kuvillasi ja videoillasi pitkään niiden lataamisen jälkeen.

Jos haluat hallita myyntiprosessia entistä paremmin, voit perustaa oman verkkokaupan ja myydä valokuvia ja videoita suoraan asiakkaille.

Oma verkkokauppa mahdollistaa enemmän luovuutta ja joustavuutta hinnoittelussa, sekä tarjoaa sinulle mahdollisuuden myydä erilaisia lisenssejä tai palvelupaketteja.

Voit käyttää alustoja, kuten Shopify, WooCommerce tai Squarespace, verkkokaupan perustamiseen ja hallintaan.

Sosiaalisen median kanavat, kuten Instagram, YouTube ja TikTok, voivat myös auttaa sinua saamaan näkyvyyttä ja löytämään potentiaalisia asiakkaita.

Rakenna vahva brändi ja jaa säännöllisesti korkealaatuisia kuvia ja videoita, jotka herättävät kiinnostusta ja houkuttelevat seuraajia.

Voit mainostaa myytäviä teoksiasi näissä kanavissa, tehdä yhteistyötä muiden ammattilaisten kanssa ja saada tilauksia räätälöidyistä valokuva- ja videopalveluista.

Muista, että onnistunut valokuvien ja videoiden myyminen netissä vaatii sinnikkyyttä, markkinointitaitoja ja laadukasta sisältöä.

Panosta aikaa ja energiaa sisällön luomiseen, verkostoitumiseen ja oman ammattitaidon kehittämiseen, niin voit luoda menestyksekkään uran valokuvaajana.


Lopuksi

Tässä kirjoituksessa on muutamia ideoita netin parhaista liiketoimintamalleista, joista ehkä voit löytää oman juttusi, mistä lähteä liikkeelle verkkobisneksen maailmaan ja alkaa tienata rahaa netissä.

Oleellista on löytää se itselleen parhaiten sopiva tapa, jota sitten lähtee viemään määrätietoisesti eteenpäin. Vain sitoutumalla pitkäjänteisesti ja tekemällä työtä asioiden eteen syntyy tuloksia.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Onpa mahtava, selkeä ja kattava esitys netin lukuisista tienaamisvaihtoehdoista suomeksi. Ihana saada kotimaisia sanavastineita ja selityksiä kaikille netin lukuisille englannin kielisille sivustoille ja sanastolle ko. aihepiiristä. Kiitos!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Let AI Make The Perfect Business Plan For You!

✅ Based on Your: GOALS, SKILLS, INTERESTS AND BUDGET
✅ Takes Only: 60 SECONDS