11 parasta tapaa miten tienata rahaa netissä

miten tienata rahaa

Last Updated on November 30, 2022 by Jussi Hyvarinen

Rahaa voi tienata netissä monella eri tavalla, haasteena on löytää juuri ne kaikkein parhaimmat ja itselle sopivimmat tavat. Olen listannut tähän mielestäni parhaita tapoja miten voi tienata rahaa netissä joko päätoimisesti tai hankkia lisäansioita.

Verkossa tehdään tänä päivänä valtavat summat rahaa ja määrä on koko ajan kasvussa. Näillä ideoilla pääset alkuun, mistä löytää itselle sopivin malli ja ehkä ottaa oma osuutesi nettibisneksen miljardikakusta.

Pidä mielessä, että asiat eivät tapahdu itsestään vaan ne vaativat työtä ja osaamista sekä myös pitkäjänteistä sitoutumista.

Esitetyt tavat eivät ole mitään poppakonsteja eivätkä yhdessä yössä rikkaaksi kikkoja vaan aitoja toimivaksi todettuja liiketoimintamalleja kuinka tehdä rahaa netissä. 

1. Tee affiliate-markkinointia

Ykkössuositukseni tehdä rahaa netissä on affiliate-markkinointi. 

Affiliate-markkinointi on siitä hyvä liiketoimintamalli, että sinun ei tarvitse itse tehdä tuotetta, jota myyt vaan ideana on markkinoida jonkun toisen tekemää tuotetta, jonka myynnistä saat itsellesi komission eli sovitun osuuden tuotteen myyntihinnasta.

Myyntikomission vaihtelee tuotteittain mutta se on yleensä varsin suuri kalliimmissa tuotteissa (40-50%).

Erittäin monilla tuotteilla on oma affiliate ohjelmansa ja niitä voi itse etsiä googlaamalla tuotteen nimi + affliate program.

On myös olemassa sivustoja, joissa on listattuna valtavat määrät erilaisia tuotteita, joiden myynnistä saa affiliate-komission.

Kotimaisia affiliate verkostoja ovat mm. Adtraction, Adservice ja TradeTracker, joihin voi liittyä ja etsiä niistä sopivia tuotteita ja palveluja, joita voit itse suositella omille seuraajillesi.

Ulkomaisia affiliate verkostoja ovat mm. Clickbank, Commission Junction ja Partner Stack.

Myös maailman suurimmalla verkkokaupalla Amazonilla on oma Amazon Associates affiliate-ohjelma. 

2. Perusta blogi

Yksi parhaimmista tavoista tehdä rahaa netissä on perustaa oma blogi. Blogin bisnesmalli perustuu siihen, että kirjoitat jostakin aihealueesta, joka kiinnostaa ihmisiä ja saat sitä kautta liikennettä eli kävijöitä blogiisi.

Oman WordPress-blogin perustaminen on helppoa, tarvitset siihen vain domain-nimen ja webhotelli-palvelun.

Voit sitten blogissasi suositella tuotteita tai palveluja affiliate-markkinoinnin keinoin, jotka liittyvät blogisi aihealueeseen. 

Suomessa on paljon suosittuja blogeja, joiden pitäjät tienaavat niillä varsin mukavasi rahaa. Esimerkiksi matkustamiseen sekä terveyteen ja kauneuteen liittyvät ovat hyvin suosittuja.

Kun blogia perustaa, pitää valita aihealue, joka kiinnostaa tarpeeksi isoa joukkoa ihmisiä, jotta voit saada riittävästi kävijöitä blogiisi. Erityisesti tämä pitää paikkaansa, jos kirjoitat blogia suomeksi.

Jos kirjoitat blogia englanniksi, silloin voit ja kannattaakin valita rajatumpi aihealue (niche), jota blogissasi käsittelet.

Tämä johtuu siitä, että vaikka lukijakunta on paljon suurempi niin myös kilpailu maailmalla on paljon kovempi kuin suomeksi kirjoittaessa ja tarkemmin rajatulla nichellä on helpompi saada näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa.

Blogissa voit myös mainostaa esimerkiksi Google Adsensen tai Mediavinen avulla.

3. Perusta oma verkkokauppa

Oman verkkokaupan perustamiseen tarvitset WordPress-nettisivuston, jossa on Woocommerce lisäosa. Etuna Woocommerce-verkkokaupassa on, että se on periaatteessa ilmainen. Tarvitset vain webhotellin, jossa verkkokauppa toimii.

Toinen suosittu tapa perustaa verkkokauppa on Shopify, jossa maksetaan kuukausimaksua ohjelmiston käytöstä.

Oleellista on löytää verkkokauppaan sellaisia tuotteita, jotka menevät hyvin kaupaksi ja toinen on saada kauppaan riittävästi liikennettä eli käyttäjiä, jotka ovat kiinnostuneita verkkokaupassa olevista tuotteista.

Lue lisää: Woocommerce ja Shopify-verkkokauppojen erot.

4. Myy Amazonissa

Voit tienata rahaa netissä myymällä maailman suurimassa verkkokaupassa Amazonissa. Itse asiassa iso osa kaikista Amazonissa myytävistä tuotteista on ns. kolmannen osapuolten myyjien tuotteita.

Periaatteessa kuka tahansa voi alkaa myymään omia tai muulta hankittuja tuotteita joistakin Amazon markkinapaikoista, usein suomalaiset kuitenkin aloittavat myymisen Yhdysvaltojen Amazonista eli Amazon.comista, koska se on kaikkein suurin ja pisimmälle kehittynein Amazon-markkinapaikka. 

Amazon on verkossa olevista liiketoimintamahdollisuuksista yksi parhaista, koska se ei vaadi kovin suuria alkupääomia kuten vaikka oman kivijalkaliikkeen perustaminen.

Amazon-myynti vaatii paljon työtä ja sitoutumista, mutta onnistuessaan Amazon-myynnillä voi tehdä paljon rahaa.

5. Tee Youtube videoita

Video on erittäin suosittu mediamuoto ja sen merkitys on koko ajan kasvamassa. Youtube videoiden eli tubettamisen avulla tehdään valtavat määrät rahaa. Parhaat suomalaisetkin tubettajat tekevät useiden tuhansien eurojen tiliä kuukaudessa.

Jotta Youtuben avulla voi tehdä rahaa niin kaikkein oleellisin asia on saada videoillesi paljon katsojia. Mitä enemmän katsojia sitä enemmän videoiden avulla on mahdollista tienata rahaa.

Miten tienata rahaa sitten Youtube-videoilla?

Samaan tapaan kuin blogin kohdalla Youtube videoiden rahantekomalli perustuu mainostamiseen. Voit mainostaa videossasi tuotetta tai palvelua, joka voi olla aiheeseen liittyvä affiliate-tuote.

Toinen tapa miten mainostuloja kertyy on Youtube videoissa näytettävien mainosvideoiden kautta, joiden tuloista Google maksaa osan sisällöntuottajille. 

Tässä artikkelissa on kerrottu, miten paljon parhaat suomalaiset tubettajat tekevät passiivista tuloa Youtube-videoilla. Parhaiten rahaa tekevä suomalainen tubettaja ei edes puhu videoillaan, silti sillä on yli kolme miljoona tilaajaa kansainvälisesti.

6. Konsultointi

Jos sinulla on jotain erikoisosaamista, jonka avulla voit auttaa toisia niin voit tehdä siitä itsellesi oman konsultointiliiketoiminnan. Myyt tässä mallissa siis omaa aikaasi ja teet töitä muille.

Yrittäjänä konsultointipalvelujen myynti on kuitenkin joustavampaa kuin tekisit töitä toimistolla kahdeksasta neljään. Voit itse määritellä paremmin omat työaikasi eikä sinun tarvitse ajaa aina aamu- ja iltaruuhkassa töihin.

Omien nettisivujen kautta oman konsultointiliiketoiminnan käynnistäminen on mahdollista varsin helposti ja kustannustehokkaasti.

Nettisivujen lisäksi tarvitset sivuillesi kävijöitä, joita sinun palvelusi voisivat kiinnostaa eli tarvitset myös Google- ja Facebook-mainontaa.

7. Kirjoita e-kirja

E-kirja eli digitaalinen kirja on tietokoneella tehty ja PDF-muotoon tallennettu dokumentti, jota voidaan myydä kohdeyleisölle. Edellytyksenä on tietenkin niin missä tahansa liiketoiminnassa, että sen pitää tuottaa asiakkaalleen eli tässä tapauksessa lukijalleen arvoa, josta asiakas on valmis maksamaan. 

Tarvitset e-kirjalle nettiin myyntisivun, jota kautta asiakkaat voivat sen hankkia sekä liikennettä myyntisivulle. Liikennettä voit saada mainostamalla, jolloin osa e-kirjan katteesta menee mainontaan. 

Voit myös tarjota e-kirjaasi taholle, jolla on jo valmis kuulijakunta esimerkiksi tubettaja tai bloggari, joka saan osuutensa myyntituloista, koska hän käyttää omaa kanavaansa e-kirjan mainostamiseen. 

E-kirjan tekeminen on kuitenkin houkuttelevaa sen helppouden ja matalan liikkeellelähdön kynnyksen ja edullisuutensa vuoksi. E-kirjan tekeminen onkin yksi helpoimmista tavoista, miten voit tienata rahaa netin avulla.

Voit myydä e-kirjaasi myös Amazonin Kindle-kaupassa.

8. Tee verkkokurssi

Oman digitaalisen verkkokurssin tekeminen jostakin aihealueesta on myös hyvä liiketoimintamahdollisuus verkossa.

Kyseessä on periaatteessa samankaltainen malli kuin e-kirjankin tapauksessa sillä erotuksella, että tuote on laajempi ja yleensä videomuotoinen, jossa voi olla lisämateriaalia esimerkiksi PDF-muodossa.

Verkko-opiskelu on ollut jo hieman pidempään kovassa nosteessa ja trendi tulee edelleen vahvistumaan tulevaisuudessa. Jos sinulla on tietoja, joista voit tehdä muille houkuttelevan verkkokurssin niin tämä malli on harkitsemisen arvoinen, sillä tuote pitää rakentaa vain kerran.

Tämän jälkeen sitä voidaan myydä periaatteessa loputtomasti ja kate muodostuu näin erittäin korkeaksi.

Verkkokurssin tulee ratkaista joku ongelma, joka on monella ihmisellä esimerkiksi terveyteen tai ruokavalioon liittyen. Tärkeimmät aihealueet eli nichet, joissa liikkuu eniten rahaa ovat:

1. Terveys ja hyvinvointi
2. Ihmissuhteet
3. Raha
4. Harrastukset

9. Rakenna ohjelmistotuote

Ohjelmistobisneksessä liikkuvat valtavat rahat ja markkina on todella suuri.

Siihen mukaan lähteminen ei kuitenkaan ole niin helppoa kuin monet muut tässä kirjoituksessa esitellyistä liiketoimintamahdollisuuksista mutta ei kuitenkaan mahdotonta. Se vaatii enemmän resursseja, kuten alkupääomaa ja mahdollisesti ihmisiä.

On kuitenkin mahdollista toteuttaa jokin ohjelmistotuote kuten vaikkapa älypuhelinappi käyttämällä netissä olevia palveluja kuten Fiverr ja Upwork. Sieltä voi palkata edullisesti koodarin, joka voi tehdä toteutuksen ideasi pohjalta.

10. Perusta dropshipping verkkokauppa

Tienaa rahaa netissä aloittamalla oma dropshipping liiketoiminta. Se on yksi tapa tehdä verkkokauppaa. Olen listannut sen erillisenä, koska dropshipping on hyvä malli siinä mielessä, että liikkeellelähtö sen kanssa on erittäin nopeaa ja edullista, koska dropshippingissä alkuinvestointi on minimaalinen. 

Dropshipping mallissa tarvitset oman verkkokaupan, jonka voi perustaa esimerkiksi WordPress avulla ja kytkeä sen Aliexpressiin. 

Tällöin omasta kaupastasi myydyt tuotteet hoidetaan asiakkaalle Aliexpressista ja sinun katteesi muodostuu Aliexpressin ostohinnan ja oman myyntihintasi erotuksesta.

Voit alkaa myymään dropshipping mallilla jopa ilman omaa nettikauppaa liittymällä johonkin valmiiseen palveluun, jossa myydään tuotteita. Eräs tällainen on vaikkapa Teespring, jossa voit myydä esimerkiksi teepaitoja käyttäen niissä omaa tekemääsi designia.

11. Myy valokuvia netissä

Bonusvinkkinä miten tienata rahaa, jolla melkein kuka tahansa voi hankkia lisäansoita on myydä omia valokuviaan erilaisiin netissä toimiviin kuvapankkeihin, jotka maksavat komission myydyistä valokuvista.

Melkein kaikilla on varmasti paljon kuvia erilaisissa digitaalisissa arkistoissa, jotka voi muuttaa rahaksi edellä mainitulla tavalla.

Tässä muutamia palveluita, jotka maksavat palkkion myydyistä valokuvista. Palkkioiden määrä vaihtelee palveluittain.

Jos sinulla on paljon hyvälaatuisia kuvia, joista ihmiset saattaisivat olla valmiita maksamaan, niin aina voi rakentaa omat nettisivut kuvien ympärille, jolloin kaikki myyntitulot jäävät itselle.

Palveluja, jotka maksavat komissiota valokuvien myynnistä ovat muun muassa Shutterstock, Adobe Stock, Alamy ja Etsy.

Yhteenveto

Tässä kirjoituksessa on muutamia ideoita netin parhaista liiketoimintamalleista, joista ehkä voit löytää oman juttusi, mistä lähteä liikkeelle verkkobisneksen maailmaan ja alkaa tienata rahaa netissä.

Oleellista on löytää se itselleen parhaiten sopiva tapa, jota sitten lähtee viemään määrätietoisesti eteenpäin. Vain sitoutumalla pitkäjänteisesti ja tekemällä työtä asioiden eteen syntyy tuloksia.


Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

11 Best Guest Posting Services

11 Best Guest Posting Services
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Onpa mahtava, selkeä ja kattava esitys netin lukuisista tienaamisvaihtoehdoista suomeksi. Ihana saada kotimaisia sanavastineita ja selityksiä kaikille netin lukuisille englannin kielisille sivustoille ja sanastolle ko. aihepiiristä. Kiitos!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download FREE ebook

Would you like to..?

  • Make money online
  • Generate passive income from home
  • Have more freedom
  • Quit your 9-to-5 job
  • Make money while you sleep