April 5, 2021

Mitä on dropshipping?


 • 0 COMMENTS


 • minute READ

 • Mitä on dropshipping?

  Dropshipping – miten se toimii ja voiko sillä tehdä rahaa?

  Dropshipping on vähittäiskaupan liiketoimintamalli, jossa myyjä ei pidä tavaraa varastossa. Myyjä ostaa tuotteen asiakkaan tilausta vastaan toimittajalta, joka toimittaa sen suoraan asiakkaalle. Myyjä saa kaupasta tuotteen myyntivoiton.

  Malli on helppo myyjälle, hänen ei tarvitse pitää tuotteista varastoa eli maksaa niistä etukäteen. Myyjän ostaa tuotteen vasta kun loppuasiakkaalta on tullut tilaus. Dropshippingiä käytetäänkin erittäin paljon verkkokaupassa.

  Ajatellaan, että sinulla on oma dropshipping mallilla toimiva verkkokauppa, näin se silloin toimii:

  • Asiakas tilaa verkkokaupastasi tuotteen ja maksaa sen
  • Verkkokauppa lähettää tilauksen toimittajalle ja maksat tuotteen toimittajalle
  • Toimittaja lähettää tuotteen suoraan asiakkaalle

  Dropshipping-mallia on joskus haukuttu, että tavaraa tilataan Aliexpressistä ja kaikki siellä oleva on roskaa ja tästä syystä saadaan huonoa asiakaspalautetta ja Facebook sulkee tämän jälkeen myyjän mainostilin. Tämä ei pidä lainkaan paikkaansa, sillä Aliexpressissä niin kuin missä tahansa muuallakin on sekä hyvää tavaraa että huonolaatuista tavaraa. Asian ydin on siinä, että pitää tietää mitä tilaa.

  Aliexpressissä myydään aivan samaa kiinalaisten tehtaiden tavaraa kuin Alibabassakin, josta tuotteita usein hankitaan omaan verkkokauppaan. Itse asiassa Aliexpressissä monet myyjät ovat itsekin käytännössä dropshippaajia, jotka toimivat tuotteiden välittäjinä valmistajalta loppuasiakkaalle.

  Dropshipping mallin hyviä puolia

  1. Ei sido alkupääomaa

  Ehkä suurin etu on, että rahaa ei tarvitse sitoa tuotteisiin etukäteen. Tämä mahdollistaa oman liiketoiminnan aloittamisen erittäin matalin kustannuksin ja sen takia se soveltuu hyvin myös aloittelijoille.

  2. Helppo aloittaa

  Toinen mallin suurin etu on, että toimintaa on helppo pyörittää, koska sinun ei tarvitse huolehtia mm. tuotteiden varastoinnista, tuotteiden pakkaamisesta ja lähettämisestä. Tarvitset vain verkkokaupan, jossa tuotteet ovat esillä sekä mainontaa.

  3. Pieni riski

  Liiketoimintariski on pieni, koska alkupääomaa ei tarvita. Jos osoittautuu, että tuotteet eivät käy kaupaksi voit helposti vaihtaa tuotteita tai lopettaa verkkokaupan ilman suuria rahallisia menetyksiä.

  4. Aika- ja paikkariippumaton

  Kaikki, mitä tarvitset aloittaakseni dropshipping liiketoiminnan on tietokone ja nettiyhteys. Tämän lisäksi tarvitset tiettyä osaamista, jotta pääset alkuun ja voit pyörittää omaa bisnestäsi.

  5. Laaja tuotevalikoima

  Koska omaa pääomaa ei sitoudu tuotteisiin, voit pitää verkkokaupassasi laajaa valikoimaa, ja testata helposti, mitkä tuotteet myyvät parhaiten ja poistaa huonosti myyvät tuotteet valikoimasta.

  6. Helppo skaalata

  Vaikka myyntimäärät lähtevät kasvuun niin se ei kuormita sinua myyjänä koska suurin osa työstä tapahtuu toimittajan toimesta. Lisäksi Facebook-mainonnalla on helppo skaalata myyntejä ylöspäin, kun haluttu kannattavuus on saavutettu.

  Dropshipping mallin huonoja puolia

  1. Marginaalit voivat jäädä melko pieniksi

  Bisneksen kateprosentit voivat jäädä melko pieniksi riippuen mm. nichestä, tuotteesta, ja toimittajasta. Tästä syystä on tärkeää, että tuotteet saa hankittua mahdollisimman edullisesti. Hyvin hoidettuna kate on tyypillisesti välillä 10-30%.

  2. Myyjä on vastuussa, vaikka toimittaja mokaisi

  Koska tuote ostetaan myyjän verkkokaupasta, niin myyjä on aina vastuussa kaupan onnistumisesta, vaikka toimittaja tekisi virheen. Tästä syystä hyvän toimittajan löytäminen on ensiarvoisen tärkeää.

  3. Toimitusajat ovat suhteellisen pitkiä

  Tuotteet hankitaan yleensä Kiinasta ja toimituksissa käytetään pääsääntöisesti ePacket-toimitustapaa. Toimitusaika esimerkiksi USA:n ePacket toimituksena kestää tyypillisesti 8-15 vuorokautta. Tämä voi olla ongelma joillekin asiakkaille.

  Verkkokaupassa tuleekin kertoa toimitusajasta avoimesti, jotta vältyt negatiiviselta palautteelta.

  4. Kilpailu voi olla kovaa

  Riippuen tuotteesta voi kilpailu osoittautua kovaksi. Tästä syystä on tärkeää löytää sellaisia tuotteita, joilla kilpailu on vähäisempää.

  Miten löytää hyvä dropshipping tuote?

  Miten löytää hyviä tuotteita dropshipattavaksi?

  Tuotteita on maailmassa valtava määrä ja sopivan tuotteen löytäminen voi olla aikaa vievää. Kuitenkin tähän malliin soveltuvien hyvien tuotteiden löytäminen on kaikkein tärkein yksittäinen asia, jotta voit tehdä kannattavaa liiketoimintaa.

  Tuotteita mainostetaan yleensä Facebookissa. Tämän vuoksi yksi tärkeä kriteeri hyvälle dropshipping tuotteelle on, että se on ns. heräteostos. Kun ihmiset selaavat Facebook virtaa ja näkevät tuotteen mainoksen, niin heille tulee tunne, että tuo minun on saatava.

  Lisäksi hyvän tuotteen kriteeri on, että sillä voi tehdä riittävästi katetta. Tuotteen on hyvä olla myös sellainen, että voit myydä jonkin oheistuotteen samalla kertaa nostaaksesi keskiostohintaa.

  Kenelle dropshipping malli sopii?

  Dropshipping soveltuu hyvin niille, jotka ottavat ensiaskeleitaan nettiliiketoiminnan maailmaan. Koska siinä ei tarvita suuria alkuinvestointeja, niin aloittamiskynnys on matala.

  Dropshipping soveltuu myös erinomaisesti verkkokauppiaille, jotka haluavat testata nopeasti tuoteideoita ilman, että tuotteita tarvitsee hankkia omaan varastoon.

  Sanonta, että tekemällä oppii parhaiten pitää erittäin hyvin paikkaansa. Dropshipping on loistava keino oppia verkkobisneksen salat pienellä budjetilla.

  Pystyttämällä oman dropshipping kaupat pääset tutustumaan ja testaaman omakohtaisesti miten verkkokauppa rakennetaan ja miten sillä tehdään kannattavaa liiketoimintaa.

  Kenelle dropshipping malli ei sovi?

  Dropshipping ei ole paras strategia luoda omaa brändiä vaan tähän tarvitset oman verkkokaupan, jossa kontrolloit koko toimitusketjua.

  Kuinka paljon rahaa tarvitsen dropshippingin aloittamiseen?

  Tähän kysymykseen ei voi antaa yksiselitteistä vastausta, että tarvitse juuri x määrän rahaa tai muuten ei onnistu. Oberlo, joka tekee ohjelmistoja dropshippaajille sanoo, että alle 500 dollaria on jo hyvä alkupotti, jolla pääsee käynnistämään oman dropshipping verkkokaupan.

  Miten aloitan oman dropshipping bisneksen?

  Aivan pystymetsästä dropshippigiä ei ole järkevää aloittaa, vaan kannattaa panostaa omaan osaamiseen ja koulutukseen, koska silloin pystyy välttämään tyypilliset virheet ja pääsee kivuttomammin liikkeelle.

  Ehkä haastavin osuus on oman verkkokaupan tekeminen, jos asiasta ei ole entuudestaan osaamista. Suosituimmat tavat toteuttaa dropshipping-kauppa on WordPressin päälle Woocommercen avulla tai Shopifylla.

  Yhteenveto

  Dropshipping on liiketoimintamalli, joka soveltuu hyvin aloittavalle verkkokauppiaalle. Se tarjoaa tänäkin päivänä paljon mahdollisuuksia yrittäjähenkiselle tyypille.


  Sen etuja ovat pieni aloitusbudjetti ja riski, aika- ja paikkariippumattomuus sekä skaalautuvuus.

  Jussi Hyvärinen

  I am an online entrepreneur doing Amazon FBA, consulting services, building websites, and affiliate marketing. I have many years of experience in different online business models and digital marketing. I enjoy helping people achieve success online. I write my blog mainly in English nowadays but sometimes in Finnish also.

  You may also like

  Blogin perustaminen

  Blogin perustaminen

  MunchEye Review

  MunchEye Review
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}