MESSENGER MARKKINOINTI.

Messenger-markkinointi Manychat-ohjelmistolla

Messenger-markkinointi on tämän päivän kuumin uutuus digitaalisen markkinnoinin rintamalla. Messenger-markkinointia tehdään chatbot-ohjelmistoilla, joita on olemassa useita, mutta Manychat on niistä suosituin ja myös paras monessa suhteessa. Messenger-mainonta ei vielä juurikaan ole rantautunut myöskään Suomeen ja sen takia mukaan lähteminen antaa huikean edun verrattuna kilpailijoihin, jotka eivät ole asiasta tietoisia. 

Perinteinen sähköpostimarkkinointi on tänä päivänä melko tehotonta, sillä sähköpostin avausprosentit ovat varsin vaatimattomia niiden ollessa noin 10% luokkaa. Jos olet tehdyt todella hyvää työtä niin avausprosentti voi olla jopa 15%. Markkinoinnista ei ole paljonkaan hyötyä jos juuri kukaan ei sitä lue. Messenger-mainonnassa avausprosentit ovat kuitenkin todella paljon korkeampia eli 80-85%. Tämä johtuu siitä, että Messenger on pikaviestinalusta ja ihmiset ovat tottuneet lukemaan kaikki tulleet viestit ja vastaamaan niihin myös mahdollisimman nopeasti. Perinteiselle sähköpostimarkkinoinnille on kuitenkin sijansa ja sitä kannattaa edelleen toki myös tehdä.

ManyChat chatbot ohjelmisto

Mikä sitten on Manychat chatbot ohjelmisto ja miten se toimii? Perusajatus on, että ohjelman avulla rakennetaan automatisoituja keskusteluja, jotka hoitavat niille etukäteen määritellyn tehtävän. Chatbottia voidaan käyttää tyypillisesti neljään perusosa-alueeseen, näitä ovat:

  1. Asiakashankinta (customer acquisition)
  2. Asiakaskokemus (customer experience)
  3. Asiakkuuden säilyttäminen (customer retention)
  4. Asiakaspalvelu (customer service)

Manychatillä voidaan tehokkaasti lähettää etukäteen suunniteltuja automatisoituja viestejä vastaanottajille, jonka ovat liittyneet Messenger-kanavallesi. Manychatilla voidaan rakentaa todella pitkälle vietyjä markkinointifunneleita ja käyttäjiä voidaan samalla segmentoida annettujen vastausten perusteella niin, että viestit voidaan kohdistaa tarkasti niin, että ne varmasti kiinnostavat vastaanottajia.  Voit kerätä myös käyttäjän sähköpostiosoitteen automaattisesti, kun uusi tilaaja liittyy kanavallesi. Niin ikään Manychat voidaan liittää suoraan vaikkapa Stripe-maksualustaan, jolloin myyntien veloitukset voidaan tehdä suoraan chatbot viestiketjun sisällä.

Ohjelmiston käyttöönotto tehdään liittämällä se olemassa olevaan Facebook-sivuun. Manychatin Professional versio maksaa vain 10 dollaria kuukaudessa. ManyChat soveltuu niin pienille kuin isoille yrityksille.

CASE pienyritys: asiakaspalvelun ja markkinointiviestinnän tehostaminen sekä chat kotisivuille

Pienyritys haluaa tehostaa markkinointia ja hankkia uusia liidejä chatbotin avulla. ManyChatilla voidaan toteuttaa myös chat-palvelu yrityksen nettisivuille, joka samalla kerää tilaajia Messenger-markkinointilistalle, jota voidaan hyödyntää myöhemmin markkinoinnissa ja mainonnassa. Lisäksi yritykselle tulee puhelimitse paljon yksinkertaisia asiakaspalvelupyyntöjä, joihin vastaaminen pystytään automatisoimaan suurelta osin chatbotin avulla ja vapauttamaan asiakaspalvelun työkuormaa ja hoitamaan yrityksen asiakaspalvelua verkossa.

CASE Amazon-myyjä: Chatbotin käyttäminen tuotearvostelujen hankkimiseen

Amazon-myyjä haluaa kerätä tuotearvosteluja tuotteen ostaneilta asiakkailta. Tarpeeseen voidaan hyödyntää chatbottia, jonka avulla kohdistetaan viestintä niille asiakkaille, jotka ovat tuotteen hankkineet. Chatbotin avulla voidaan selvittää, onko asiakas ollut tyytyväinen tuotteeseen, jos on, niin voidaan pyytää asiakasta arvostelemaan tuote. Tällä tavalla voidaan epäsuorasti kasvattaa tuotteen kokonaismyyntiä.

Mitä voimme tarjota yrityksellesi?

  • Messenger-markkinoinnin uusinta osaamista. Olemme tehnyt paljon töitä Manychatillä erityisesti Yhdysvaltojen markkinoille.
  • Chatbottien suunnittelu ja toteutus yrityksesi lähtötietojen pohjalta.
  • Chatbottien päivittäminen ja parantaminen.
  • Kouluttaminen Manychatin käyttöön.
  • Kaikki tämä kustannustehokkaaseen hintaan, ota yhteyttä!

Toteutamme myös Facebook-mainonnan kampanjoita yrityksille, lue lisää täältä:

Facebook-mainonta

Klikkaa alla olevaa kuvaa niin saat mobiililaitteeseesi demon chatbotin toiminnallisuudesta.

parhaat työkalut nettibisnekseen
Manychat flow messenger markkinointi

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä alla olevasta painikkeesta niin katsomme, miten voimme auttaa juuri teidän yritystänne Messenger-markkinoinnissa.

Close Menu