Lisätietoa affiliate-markkinoinnista.

Katso video affiliate-markkinoinnista

Kerron videolla tarkemmin, mitä affiliate-markkinointi on ja miten se toimii. Näytän lisäksi esimerkkejä erilaisista affiliate-sivustoista.

Tietoja affiliate-markkinointi liiketoimintamallista

Vaikeusaste: keskitaso

Affiliate-markkinointia voidaan pitää vaikeusasteeltaan keskitasoisena. Asiaa helpottaa, jos sinulla on jo omaa kuulijakunta, oli se sitten hankittu nettisivujen, Youtube-kanavan tai vaikkapa Podcastin avulla. Kun sinulla on oma sähköpostilista, niin voit tehdä listallesi affliate-tarjouksia.

Aloituskustannus: 100€+

Affiliate-markkinoinnoista tekee houkuttelevan se tosiasia, että se vaadi suurta alkupääomaa. Sinun ei tarvitse luoda tuotetta itse vaan tarjoat toisen tekemää tuotetta sinun omalle yleisöllesi. Aloituskustannus muodostuu nettisivujen tai laskeutumissivujen pystytyksestä sekä sähköpostimarkkinoitiin soveltuvan ohjelmiston hankkimisesta.

Aikaikkuna: 1-12 kuukautta

Jos olet uusi affiliate-markkinoija, aikaa kuluu oman yleisön ja sähköpostilistan rakentamiseen. Jos sinulla on jo olemassa oma sähköpostilista ja aktiivinen kuulijakunta niin voit aloittaa rahan tekemisen affiliate-markkinoinnilla välittömästi.

Potentiaali: Tuhansia euroja / kk

Affiliate-markkinointi on erittäin hyvä tapa ansaita lisätienestiä. Siinä on kuitenkin paljon potentiaalia ja maailmalta löytyy ihmisiä, jotka tienaavat affiliate-markkinoinnilla jopa miljoonia vuodessa. Tällaiset ansiot ovat tietysti mahdollisia vain harvoille mutta affiliate-markkinoinnilla pystyy kuitenkin saavuttamaan melko helposti satojen tai jopa tuhansien eurojen lisätulot kuukausitasolla.

Passiivinen: kyllä

Affiliate-markkinointi on malli, joka antaa usein täysin passiivista tulovirtaa ja pahimmillaankin se ei vaadi kuin kohtuullista panostusta. Alussa ja riippuen strategiasta niin panostusten määrä vaihtelee. Jos affiliate-markkinointistrategiasi nojautuu nettisivujen pystytykseen ja vaikkapa blogiin, se vaatii luonnollisesti työtä, jotta saat blogillesi lukijoita ja sivuillesi liikennettä. Videoiden avulla pääsee nopeammin liikkeelle, erityisesti TikTokin avulla.


Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Q: Miten kasvatan sähköpostilistaa ja rakennan luottamusta kuulijakuntaani?

A: Jakamalla informaatiota, joka hyödyttää heitä aidosti ja antaa lisäarvoa. Tämä tapahtuu tuottamalla arvokasta sisältöä säännöllisesti. Jos satut saamaan komission suosittelustasi niin hyvä, mutta tämän ei tule olla sinun pääfokus vaan arvon tuottaminen.

Q: Miten päätän, mitä tuotteita suosittelen kuulijakunnalleni?

Yleensä kannattaa suositella vain sellaisia tuotteita, jotka ovat hyödyttäneet sinua itseäsi ja sinulla on näin ollen henkilökohtainen side kyseiseen tuotteeseen. 

Q: Mikä on paras tapa aloittaa affiliate-markkinointi?

Affiliate-markkinoinnissa tarvitaan osaamista. Tietoa affiliate-markkinoinnista on saatavilla netistä paljon, mutta joukossa on paljon huonoa informaatiota. 

Paras tapa aloittaa affiliate-markkinointi on Legendary Marketer. Se on tämän hetken suosituin koulutusohjelma maailmassa, jonka avulla voit aloittaa oman nettibisneksen.