Helium 10 arvostelu – mihin ja miten sitä käytetään?

Helium 10 arvostelu

Last Updated on November 18, 2022 by Jussi Hyvarinen

Helium 10 on eräs kaikkein suosituimmista Amazon-myyjän työkaluohjelmistoista, eikä syyttä, sillä siinä on yhdessä paketissa lähes kaikki mitä Amazon-myyjä ikinä tarvitsee.

Ohjelmassa on siis koko joukko erilaisia työkaluja, joista on paljon hyötyä, ne säästävät paljon aikaa ja monia asioita ei edes pysty tekemään ilman näitä työkaluja. Heliumista löytyy valmiit työkalut tuotehakuun, avainsana-analyysiin, listauksen rakentamiseen ja paljon muuhun.

Avaan tässä vähän kokemuksia Helium 10:stä ja kerron, mihin ja miten eri työkaluja käytetään.

Vielä jokin aika sitten Helium 10:n heikkoutena oli talousseurannan puuttuminen. Silloin piti käyttää erillistä ohjelmaa talouden seurantaan (jos ei halunnut pilata päiväänsä Seller Centralin raporttien kanssa ja yrittää tulkita niitä).

Helium 10 perustaja ja luoja on Manny Coats. Hän pitää myös suosittua AM/PM podcastia, josta saa paljon maksutonta informaatiota Amazon-myyntiin liittyen.

Helium 10:sta löytyvät tällä hetkellä seuraavat ominaisuudet:

Helium10 coupon

Black Box

Helium10 coupon

Black Box on työkalu, jolla voidaan tehdä tuotehakua. Ohjelmaa käytetään yleensä siihen, kun etsitään tuotetta myytäväksi Amazoniin.

Ohjelmassa voidaan etsiä tuotteita hyvin monipuolisesti erilaisin hakuehdoin ja suodatuksin. Näin voidaan löytää valtavasta massasta tuotteita, joita kannattaa lähteä hankkimaan.

Trendster

Helium10 coupon

Trendster on työkalu, jolla voi etsiä Amazonista tuotteita, joiden suosio on nousussa. Kausituotteet ovat Amazonissa iso bisnes ja ne voivat olla hyvä lisä omaan tuoteportfolioon.

Kausituotteiden kanssa pelaaminen edellyttää kuitenkin vähän enemmän kokemusta Amazon myynnistä. En suosittele niitä ensimmäiseksi tuotteeksi.

Magnet

Helium10 coupon

Magnet on yksi Helium 10 tärkeimmistä työkaluista Cerebron ohella. Sitä käytetään tuotteen hakusanojen etsimiseen. Amazon myynti perustuu hyvin pitkälti hakusanoihin ja kuinka korkealle tuote on sijoittunut hakusanarankigissä.

Sinun tulee tietää, mitä hakusanoja laitat tuotelistaukseen ja Magnet auttaa sinua löytämään kaikkein parhaimmat hakusanat.

Cerebro

Helium10 coupon

Cerebro on reverse ASIN työkalu. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa? Sitä, että antamalla ASIN-numeron työkalu hakee kyseisen ASIN:n ne avainsanat, joilla sillä on sijoitusta (ranking) eli tuote löytyy  väliltä 1-300 Amazonin hakutuloksista.

Tämä mahdollistaa löytämään helposti kaikki ne avainsanat, joilla relevantit kilpailijat ovat etusivulla. Tämä on erittäin tärkeä tieto, sillä nämä ovat juuri ne avainsanat, joilla kilpailijat tekevät oman myyntinsä (jos ei oteta huomioon mainoksia).

Cerebroa käytetään siis avainsanojen etsimiseen, mutta tavallaan toisinpäin kuin ”normaalisti”, tästä syystä nimitys ”reverse”. Normaalisti haetaan jollakin hakusanalla ja sitä kautta saadaan lista avainsanoja, jotka liittyvät haettuun hakutermiin. Näin toimii Helium10 Magnet.

Yhdistämällä Cerebron ja Magnetin tulokset voidaan muodostaa kattava lista tuotteen kaikkein tärkeimmistä hakusanoista.

Frankenstein

Helium10 coupon

Hullunkurisesta nimestään huolimatta Frankenstein on työkalu, jolla voidaan prosessoida eri tavoin hakusanalistoja. Ideana on löytää suurista hakusanalistoista kaikki ne uniikit hakusanat, jotka sitten laitetaan omaan tuotelistaukseen.

Scribbles

Helium10 coupon

Scribbles on apuohjelma, jota säästää aikaa kun rakennetaan oman tuotelistauksen tekstejä. Frankensteilla luotu hakusanalista syötetään Scribblesiin joka poistaa sanan aina listasta kun se on käytetty joko otsikkoon, bullet pointteihin tai kuvaukseen. Tällöin nähdään heti, mitkä sanat pitää vielä lisätä listaukseen ja mitkä sanat on jo käytetty.

Index Checker

Helium10 coupon

Index Checker on apuohjelma, jolla voidaan tarkistaa, mitkä avainsanat ovat Amazonin indeksissä. Indeksi tarkoittaa sitä, että tuote ylipäänsä löytyy tuotehausta. Ajatellaan, että myyt koiran talutushihnaa (dog leash).

Jos tuotteesi ASIN ei löydy Amazonin indeksistä avainsanalla ”dog leash” niin silloin tuotteesi ei tule hakutuloksiin lainkaan kun ostaja hakee tuolla hakutermillä. Tämä on äärimmäisen huono juttu, sillä silloin et voi saada yhtään myyntiä tuolla hakusanalla jos sitä ei näy hakutuloksissa!

Vinkki: voit tarkistaa myös manuaalisesti onko tuotteesi indeksoitu. Anna tuotteesi ASIN koodi ja haluttu hakusana Amazonin hakukenttään ja tee haku. Jos tuote ilmestyy hakutuloksiin, niin indeksointi on kunnossa.

Keyword Tracker

Helium10 coupon

Keyword Tracker näyttää, mikä on tuotteesi avainsanakohtainen ranking sijoitus. Trackeriin annetaan avainsanalista tai yksittäinen avainsana sekä ne ASIN:it, joita halutaan seurata. Tämän jälkeen ohjelma alkaa esittämään avainsanojen sijoitusta.

Sijoitukset ovat myös erittäin tärkeää informaatiota Amazon-myyjälle, koska sijoitukset rankingeissa ratkaisevat miten tuote myy. Jos olet etusivulla niin voidaan olettaa, että tuote myy hyvin, jos muut asiat ovat kunnossa tuotteen ja listauksen osalta.

Inventory Protector

Helium10 coupon

Tällä pienellä apuohjelmalla voidaan asettaa maksimiarvo, jota voidaan yhdellä tilauksella ostaa. Tätä tarvitaan alennuskampanjoiden yhteydessä. Ajatellaan tilannetta, että myyjällä on kampanja, jossa annetaan tuotetta isolla alennuksella.

Jos raja-arvoa ei ole tiennyt tai on sen unohtanut asettaa, niin vihamielinen kilpailija voi ostaa koko varaston pilkkahinnalla ja myyjä jää nuolemaan näppejään.

Refund Genie

Helium10 coupon

Refund Genie on näppärä työkalu, jolla voidaan tutkia onko Amazon syystä tai toisesta velkaa sinulle. Yleensä Amazon hoitaa hyvitykset automaattisesti mutta aina voi sattua ja tapahtua kun tavaroita liikutellaan paikasta toiseen.

Refund Genie yrittää löytää tällaiset tapahtumat, jotka ovat menneet ohi Amazonin automaattisesta prosessista. Ohjelma tuottaa automaattisesti raportit, jotka voi edelleen lähettää Amazonille, jos kaikki on ok niin Amazon antaa hyvityksen vastaavasti, jos siihen on edellytyksiä.

Misspellinator

Helium10 coupon

Misspellinator on apuohjelma, jolla voidaan tarkistaa, osaako Amazon korjata automaattisesti tietyn hakusanan kirjoitusvirheet. Ostajat nimittäin tekevät jatkuvasti kirjoitusvirheitä kun he tekevät hakuja Amazonista.

Amazon korjaa suurimman osan niistä automaattisesti mutta joskus löytyy sellaisia kirjoitusvirheitä, joita Amazon ei korjaa ja joilla ihmiset kuitenkin hakevat. Nämä voidaan sitten laittaa backendiin, jolloin niiden kautta voi saada ilmaisia lisämyyntejä.

Alerts

Helium10 coupon

Alerts antaa sinulle hälytyksen, kun listauksellesi on tullut toinen myyjä. Saat tällöin ilmoituksen asiasta sähköpostiisi.

Hijackerit ovat Amazonissa iso riesa, tämä työkalu auttaa sinua kuitenkin reagoimaan nopeasti, jotta voit hätistää toisen myyjän matkoihinsa, jos kyseessä on väärennetyn tuotteen myyjä.

Helium10 Profits

Profits on varsin uusi tulokas Helium 10:n työkalupakkiin. Sen avulla voidaan seurata oman Amazon-liiketoiminnan taloutta. Työkalussa on talouden dashboard, josta näkee yhdellä silmäyksellä oman tilanteen.

Aikaisemmin tähän on tarvittu erillistä softaa mutta nyt tämäkin onneksi löytyy suoraan Heliumista.

Helium10 Follow-up

Viimeisimpänä lisäyksenä Heliumiin on tullut jopa follow-up mailit joten siihenkään ei enää tarvita erillistä ohjelmistoa, mikä lisää Helium10:n arvoa edelleen. Follow-up mailit ovat vielä roll-out vaiheessa ja ne tulevat käyttöön seuraavalla aikataululla:

1. Huhtikuuta 2019 - Helium 10 Diamond käyttäjille

3. Huhtikuuta 2019 - Helium 10 Platinum käyttäjille (puoli vuotta ja sitä vanhemmat

9. Huhtikuuta 2019 - Helium 10 Platinum käyttäjille (puoli vuotta uudemmat käyttäjätilit)

14. Toukokuuta 2019 – Ilmainen versio (limited trial)

Helium 10 Gems

Helium 10 Gems on maksuton palvelu, jonka kautta voit helposti generoida erilaisia super urleja. Super urlien tekeminen on muuten varsin työlästä ja tarkkaa hommaa, ettei urliin pääse lipsahtamaan virheitä. Annat Gemsiin vain urlin tarvittavat parametrit niin palvelu generoi sinulle valmiin urlin.

Helium10 Gems auttaa super urlien tekemisessä

Gems palvelun avulla teet superurlit helposti

Helium 10 Chrome Extension

Helium 10 pakettiin kuuluu vielä Chrome Extension, joka näyttää listauksessa ja hakutuloksissa hyödyllisiä lisätietoja, joita muuten ei näe.

Extensionissa on X-Ray niminen toiminto, joka on periaatteessa samanlainen toiminnaltaan kuin Jungle Scoutin vastaava. Jotenkin itse vain on tottunut käyttämään Jungle Scouttia, vaikka X-Ray osaa näyttää jopa enemmän informaatiota kuin Jungle Scout.

Chrome Extension on ilmainen, mutta saadaksesi kaikki ominaisuudet siitä käyttöön, tulee rekisteröityä Helium 10 (ilmainen riittää) käyttäjäksi. Jo pelkkä extension on itsessään varsin hyödyllinen, siitä löytyy monia ominaisuuksia.

X-Rayn lisäksi extensionista löytyy mm. ominaisuus, joka näyttää listauksen tuotteen varastosaldon ja laskimen, jolla voi tutkia tuotteen kannattavuutta sekä ominaisuuden, jolla voi tutkia arvosteluja.

Helium 10 Chrome extensionin voi ladata heidän nettisivuilta, sieltä löytyy myös video, jossa kerrotaan tarkemmin kaikki sen ominaisuudet. Helium 10 Chrome extensionilla on yli 120.000 käyttäjää, joten tuskin he kaikki voivat olla väärässä.

Helium 10 hinnoittelu

Helium10 pricing

Helium 10 hinnoittelu menee kuvan mukaisesti. Aloittaa voi ilmaisella versiolla, jolla pääsee tutustumaan ohjelmistoon. Kun käyttötarve lisääntyy suosittelen hankkimaan platinum-version, joka maksaa $97 kuukaudessa.

Vaikka Helium10 ei ole mikään ilmainen ohjelma, sen avulla voit kuitenkin säästää koska et tarvitse investoida useaan työkaluun.

Helium 10 alennuskupongit

JUSSI10

10% JATKUVA ALENNUS 

Koodilla JUSSI10 saat jatkuvan 10% alennuksen kuukausimaksusta tai vuosimaksusta. Käy Platinum ja Diamond paketteihin.

JUSSI6M20

20% ALENNUS PUOLI VUOTTA 

Koodilla JUSSI6M20 saat 20% alennuksen 6 kuukauden ajan kuukausimaksusta. Käy Platinum ja Diamond paketteihin.

JUSSI50

50% ALENNUS 1. KUUKAUSI

Koodilla JUSSI50 saat 50% alennuksen ensimmäisestä kuukausimaksusta. Käy Platinum ja Diamond paketteihin.

Helium 10 ja Freedom Ticket

Helium10 and Freedom ticket

Saat Helium 10 käyttäjänä kaupan päälleKingin Freedom Ticket valmennuksen, kun hankit vähintään Platinum-version. Freedom Ticket on yksi parhaista Amazon FBA koulutuksista ja sen hinta on erikseen hankittuna 997 dollaria.

Kevin King on yksi kaikkein arvostetuimmista ja Amazon-myyjistä ja kouluttajista. Hän vetää muuun muassa erityistä mastermind-ryhmää Amazon-myyjille, joiden liikevaihto on 7- tai 8-numeroinen.

Yhteenveto

Helium 10 on mielestäni kaikkein tärkein ohjelmisto, mitä tarvitsee jatkuvasti Amazon-myynnissä. Heliumin nettisivuilta löytyy Pro Training sivu, josta löytyvät kaikkien työkalujen ohjevideot.

 
Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

11 Best Guest Posting Services

11 Best Guest Posting Services
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}