February 6

Facebook yrityssivu


 • 0 COMMENTS


 • minute READ

 • Facebook yrityssivu

  Monet ihmiset sanovat, että Facebook-mainonta ei toimi. Olen itse asiassa kuullut eräästä amerikkalaisesta lähteestä, että 93% Facebook-mainostajista on epäonnistunut mainonnassaan. Suurin syy siihen on ollut, että he ovat tehneet Facebook-mainontaa väärällä tavalla.

  Mitä sitten he ovat tehneet väärällä tavalla?

  He ovat käyttäneet ”Boost post” nappulaa mainontaan joka on ehdottomasti väärä tapa ja sillä tehdään vain lisää rahaa Facebookille, koska mainostaja ei pysty kontrolloimaan boost post-mainoksia riittävällä tavalla. Ainoa oikea tapa on käyttää Ads Manageria mainonnan tekemiseen. Se on myös yrityksille se ainoa oikea tapa, miten Facebookissa tulee mainostaa. Ads Manager taas liittyy kiinteästi Facebookin Business Manageriin eli tässä on malli, miten yritysten kannattaa rakentaa Facebookin oman yrityksensä läsnäolo.

  Facebook Business Manager

  Facebook Business Manager on Facebookin tarjoama työkalu yrityksille, jonka avulla hallitaan mm. Facebook-sivuja, mainostilejä ja Facebook-pikseleitä. Business Manager kokoaa kaiken Facebook sisällön yhden sateenvarjon alle. Se on nimensä mukaisesti paikka, jonka avulla hallitaan Facebookissa tapahtuvaa liiketoimintaa. Facebook Business Manageriin voidaan liittää useita mainostilejä ja sivuja.

  Facebook Business Managerin käyttöönotto

  Business Manager otetaan käyttöön menemällä osoitteeseen: https://business.facebook.com ja luomalla Business Manager tili. Business Managerin käyttöönotto ei maksa mitään.

  Facebook business manager

  Facebook Business Manager käyttöönotto

  Ennen kuin tekee Facebookiin yrityssivuja, kannattaa ottaa Business Manager käyttöön, jonka alle sitten luodaan halutut yrityssivut. Jos haluat mainostaa yrityssivun kautta tulee Business Managerin alle luoda vielä yrityksen mainostili (Ad Account).

  Mitä eroa on omalla Facebook-sivulla ja yrityssivulla?

  Oma Facebook-sivu on itse asiassa Facebook-profiili eli se tarkoittaa yksityistä henkilöä - ei yritystä, ei brändiä - vaan henkilöä. Tämän takia Facebook profiililla ei mainosteta vaan mainostaminen tapahtuu yritykselle tai brändille erikseen perustettavan Facebook-sivun kautta.

  Jos omalle profiilillesi tulee 5000 kaveria niin Facebook lähettää sinulle sähköpostiviestin ja sanoo, että ihan kiva juttu kun on paljon kavereita mutta sivusi ei ole enää Facebook-profiili vaan se on Facebook Fan Page eli sivu konvertoidaan tällöin brändisivuksi.

  Kun Business Manager on otettu käyttöön ja sen perusasetukset on laitettu kuntoon voidaan sen kautta luoda Facebook yrityssivu.

  facebook sivun luominen yritykselle

  Facebook sivun luominen yritykselle

  Yrityksen facebook sivun perustaminen aloitetaan painamalla ”Add”-painiketta kohdasta ”Accounts – Pages”. Jos yrityssivu on jo olemassa niin sen voi linkittää Business manageriin niin, että sivun hallinta tapahtuu jatkossa Business Managerin kautta. Jos sivua ei ole olemassa niin siinä tapauksessa luodaan kokonaan uusi sivu samasta toimintopainikkeesta.

  Facebook yrityssivun luominen ja sen käyttäminen on maksutonta. Vasta sitten kun alkaa mainostamaan sivun kautta niin joutuu avaamaan kukkaron nyörejä Facebookille. Yrityssivulla ei voi olla samalla tavalla kavereita kuin henkilökohtaisessa Facebook-profiilissa. Sen sijaan sinne voidaan kutsua kavereita tykkääjiksi, jolloin he näkevät jatkossa kaikki sivulle tehtävät postaukset.

  Kun Facebook yrityssivu on luotu, voidaan sitä sen jälkeen käyttää mainostamisessa Facebookin Ads Managerin kautta. Facebook yrityssivuun voidaan myös linkittää Instagram yritysprofiili, jolloin mainokset voidaan ulottaa myös Instagramin puolelle.

  Kun Facebook yrityssivu on luotu niin siihen on hyvä määritellä vielä tiettyjä asetuksia. Sivuun tulee asettaa myös taustakuva ja profiilikuva. Taustakuvan koko on 851x315 pikseliä ja profiilikuvan koko 170x170 pikseliä.

  Yhteenveto

  Yrityksen Facebook sivut kannattaa aina linkittää Business Manageriin, silloin niiden hallinta ja käyttäminen on helpompaa ja kokonaisuus pysyy paremmin hanskassa. Yrityksellä on käytännössä aina yksi Business Manager, jonka alla voi olla useita mainostilejä sekä yritys- ja brändisivuja. Mainonta tehdään Ads Managerin avulla, joka on osa Facebookin mainostajille tarjoamaa työkalupakkia.


  Tarvitseeko yrityksenne apua Facebook-mainonnassa? Tarjoan Facebook-mainonnan palveluja usean vuoden globaalilla kokemuksella.


  Tags


  You may also like

  How to Change Region on TikTok?

  What is High Ticket Affiliate Marketing?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked

  {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}