Facebook yrityssivu

Facebook yrityssivu

Last Updated on October 7, 2022 by Jussi Hyvarinen

Monet sanovat, että Facebook-mainonta ei toimi. Olen itse asiassa kuullut eräästä amerikkalaisesta lähteestä, että 93% Facebook-mainostajista on epäonnistunut mainonnassaan. Suurin syy siihen on ollut, että he ovat tehneet Facebook-mainontaa väärällä tavalla.

Mitä he ovat tehneet väärällä tavalla?

He ovat käyttäneet ”Boost post” nappulaa mainontaan joka on ehdottomasti väärä tapa, koska mainostaja ei pysty kontrolloimaan boost post-mainoksia riittävän tarkasti.

Parempi tapa on käyttää Facebookin Ads Manageria mainonnan tekemiseen. Yrityksille se ainoa oikea tapa, miten Facebookissa kannattaa mainostaa. Ads Manager taas liittyy kiinteästi Facebookin Business Manageriin.

Yritysten kannattaa ottaa Business Manager ja Ads Manager heti käyttöön, jos ne aikovat mainostaa Facebookissa.

Facebook Business Manager

Facebook Business Manager on Facebookin tarjoama työkalu yrityksille, jonka avulla hallitaan mm. Facebook-sivuja, mainostilejä ja Facebook-pikseleitä.

Business Manager kokoaa kaiken Facebook sisällön yhden sateenvarjon alle. Se on nimensä mukaisesti paikka, jonka avulla hallitaan Facebookissa tapahtuvaa liiketoimintaa. Facebook Business Manageriin voidaan liittää useita mainostilejä ja sivuja.

Facebook Business Managerin käyttöönotto

Business Manager otetaan käyttöön menemällä osoitteeseen: https://business.facebook.com ja luomalla Business Manager tili. Business Managerin käyttöönotto on maksutonta.

Facebook business manager

Facebook Business Manager käyttöönotto

Ennen kuin tekee Facebookiin yrityssivuja, on hyvä ottaa Business Manager käyttöön, jonka alle sitten luodaan halutut yrityssivut. Jos haluat mainostaa yrityssivun kautta tulee Business Managerin alle luoda vielä yrityksen mainostili (Ad Account).

Mitä eroa on omalla Facebook-sivulla ja yrityssivulla?

Oma Facebook-sivu on itse asiassa Facebook-profiili eli se tarkoittaa yksityistä henkilöä - ei yritystä, ei brändiä - vaan henkilöä. Tämän takia Facebook profiililla ei mainosteta vaan mainostaminen tapahtuu yritykselle tai brändille erikseen perustettavan Facebook-sivun kautta.

Kun Business Manager on otettu käyttöön ja sen perusasetukset on laitettu kuntoon voidaan sen kautta luoda Facebook yrityssivu.

facebook sivun luominen yritykselle

Facebook sivun luominen yritykselle

Yrityksen facebook sivun perustaminen aloitetaan painamalla ”Add”-painiketta kohdasta ”Accounts – Pages." 

Jos yrityssivu on jo olemassa niin sen voi linkittää Business manageriin niin, että sivun hallinta tapahtuu jatkossa Business Managerin kautta. Jos sivua ei ole olemassa niin siinä tapauksessa luodaan kokonaan uusi sivu samasta toimintopainikkeesta.

Facebook yrityssivun luominen ja sen käyttäminen on maksutonta. Vasta mainostettaessa alkaa kuluja kertymään Facebookille.

Yrityssivulla ei voi olla samalla tavalla kavereita kuin henkilökohtaisessa Facebook-profiilissa. Sen sijaan sinne voidaan kutsua kavereita tykkääjiksi, jolloin he näkevät jatkossa kaikki sivulle tehtävät postaukset.

Kun Facebook yrityssivu on luotu, voidaan sitä sen jälkeen käyttää mainostamisessa Facebookin Ads Managerin kautta. Facebook yrityssivuun voidaan myös linkittää Instagram yritysprofiili, jolloin mainokset voidaan ulottaa myös Instagramin puolelle.

Kun Facebook yrityssivu on luotu niin siihen on hyvä määritellä vielä tiettyjä asetuksia. Sivuun tulee asettaa myös taustakuva ja profiilikuva. Taustakuvan koko on 851x315 pikseliä ja profiilikuvan koko 170x170 pikseliä.

Yhteenveto

Yrityksen Facebook sivut kannattaa aina linkittää Business Manageriin, silloin niiden hallinta ja käyttäminen on helpompaa ja kokonaisuus pysyy paremmin hallinnassa.

Yrityksellä on käytännössä yksi Business Manager, jonka alla voi olla useita mainostilejä sekä yritys- ja brändisivuja. Mainonta tehdään Ads Managerin avulla, joka on osa Facebookin mainostajille tarjoamaa työkalupakkia.

Mikäli haluat oppia Facebook-mainontaa, voin suositella Udemyssä olevaa edullista Facebook Marketing Mastery verkkokurssia.


Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur from Finland who has over 25 years of industry experience. With his expertise in digital marketing, he is committed to helping others achieve their goals and aspirations.

Join Jussi on his journey and discover how his guidance can help you achieve your own dreams. Get inspired by Jussi's story today!

You may also like

How to Make Money Saying at Home

How to Make Money Saying at Home
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download FREE ebook

Would you like to..?

  • Make money online
  • Generate passive income from home
  • Have more freedom
  • Quit your 9-to-5 job
  • Make money while you sleep