Facebook-pikseli ja sen hyödyntäminen

facebook-pikseli

Last Updated on October 7, 2022 by Jussi Hyvarinen

Mikä on Facebook-pikseli?

Facebook-pikseli on nettisivustolle asennettava Javascript-koodinpätkä, jonka avulla Facebook pystyy seuraamaan omia käyttäjiään nettisivustoilla, joihin Facebook-pikseli on asennettu.

Pikselin avulla voidaan seurata millä sivuilla käydään tai vietetään eniten aikaa. Pikselin keräämän datan avulla voidaan kohdentaa Facebook-mainontaa tarkasti, mikä tekee pikselidataan perustuvan mainonnan erittäin tehokkaaksi.

Pikseli sana juontuu siitä, että ennen nettisivujen seurantaa tehtiin 1x1 pikselin kokoisella ”kuvalla”. Tuo kuva laitettiin nettisivuille ja aina kun käyttäjä latasi sivun, jossa tuo yhden pikselin kokoinen kuva oli niin samalla saatiin selville, että käyttäjä oli vieraillut kyseisellä sivulla.

Tätä tekniikkaa ei enää käytetä mutta termi jäi elämään.

Yhdellä Facebookin mainostilillä on vain yksi pikseli, joten sen luominen ja asentaminen on kertaluonteinen toimenpide. Pikselin käyttäminen ei itsessään maksa mitään.

Miten Facebook-pikseli asennetaan nettisivustolle?

Facebook-pikseli asennetaan joko manuaalisesti tai Facebook integraation avulla nettisivustolle. Sivusto voi olla luotu melkein millä tahansa järjestelmällä (esim. WordPress, Leadpages, Clickfunnels), sillä ei ole oikeastaan väliä, asennustapa vain vaihtelee järjestelmästä toiseen.

WordPress asennus

WordPressillä tehtyyn nettisivustoon Facebook-pikseli voidaan asentaa useammalla tavalla. Näytän tässä tavan miten koodi asennetaan manuaalisesti.

Pikseli tulee asentaa siten, että se tulee jokaisen sivun head-osioon eli html-tagien <HEAD> ja </HEAD> väliin. Saattaa olla hieman riskialtista koskea WordPressissä header-osioon ellei tarkkaan tiedä, mitä on tekemässä. Sen takia on olemassa asentamista helpottavia keinoja.

Hyvä tapa on asentaa WordPress plugin, jonka avulla toimenpide on helppo tehdä. Eräs tällaisista lisäosista on WPBeginnerin ”Insert Headers and Footers” plugin.

Insert Headers and Footers

Insert Headers and Footers on suosittu lisäosa, jonka avulla pikseli voidaan asentaa

Header and footer settings

Pikselikoodi asennettuna header osioon lisäosan avulla

Toinen tapa on lisätä koodi teeman WordPress-teeman asetuksissa, jos käyttämässäsi teemassa tämä on mahdollista.

Thrive themes header scripts

Thrive Themes teemojen asetuksissa voidaan Facebook-pikselikoodi asentaa oikeaan paikkaan

Facebook pixel helper

Nyt kun pikseli on saatu asennettua sivustolle pitää varmistaa, että se toimii. Facebook tarjoaa tämän pienen apuohjelman, jonka avulla pikselin toimivuus voidaan tarkistaa. Facebook pixel helper on Chrome-lisäosa, joka asennetaan Chrome-selaimeen.

Kun pixel helper on asennettu Chromeen niin mennään selaimella kyseiselle sivustolle ja klikataan pixel helper-kuvaketta. Ohjelma näyttää pikselin vihreänä statuskoodilla, mikäli pikseli toimii.

Facebook pikseli

Facebook pixel helper kertoo toimiiko pikseli

Facebook pixel helper ohjelman avulla voidaan tutkia myös muita nettisivuja, onko niihin asennettu Facebook-pikseliä.

Pikselin hyödyntäminen Facebook-mainoksissa

Facebook-pikseliä voidaan hyödyntää Facebook-mainonnassa monella eri tavalla.

 1. Sen avulla voidaan tehdä mukautettu kohderyhmä (custom audience) henkilöistä, jotka ovat vierailleet nettisivuilla. Tämän tiedon avulla voidaan rakentaa erilaisia mukautettuja kohderyhmiä.

  Esimerkiksi ryhmä, jotka ovat vierailleet myyntisivulla mutta eivät ostaneet tai ovat painaneet add to cart-nappulaa mutta eivät ole tehneet ostoprosessia loppuun tai ovat käyneet jollakin tietyllä sivulla.
 2. Facebook-pikselin avulla voidaan tehdä retargeting-mainontaa niille, jotka ovat vierailleet nettisivustolla maksimissaan viimeisen 180 päivän aikana. Tätä vanhempaa tietoa ei pystytä seuraamaan.
 3. Mukautetusta kohderyhmästä voidaan edelleen tehdä kaksoisolentokohderyhmä (lookalike audience) eli Facebook etsii sellaisia henkilöitä, jotka ovat kiinnostuksen kohteiltaan samankaltaisia kuin ihmiset mukautetussa kohderyhmässä.

  Voit esimerkiksi tehdä mukautetun kohderyhmän kaikista ihmisistä, jotka ovat vierailleet nettisivustolla ja edelleen tästä ryhmästä tehdä kaksoisolentokohderyhmän.

 4. Pikselidataa hyväksikäyttäen voidaan tehdä Facebookin konversiomainoksia eli mitataan nettisivustolla jotakin konversiotapahtumaa kuten liidi, osto jne. Tätä varten nettisivustolle pitää asentaa tapahtumaskriptit. 

Alla on kaksi esimerkkiä tapahtuma (custom event) skripteistä. Facebookilla on useita valmiiksi määriteltyjä tapahtumia, joiden skriptit saadaan samasta paikasta kuin mistä itse pikselinkin koodi haetaan.

<script>
fbq('track', 'CompleteRegistration');
</script>

Tämä skripti mittaa complete registration tapahtumaa eli henkilöä on nettisivulla pyydetty rekisteröitymään johonkin ja tällä tapahtumalla mitataan suoritettua rekisteröintiä.

<script>
fbq('track', 'Purchase', {
value: 50,
currency: 'EURO',
});
</script>


Tämä skripti mittaa ostotapahtumaa. Tässä tapahtumassa on lisäksi määritelty konversion arvo eli 50€. Hinnan avulla voidaan mitata Facebook-mainonnan tehokkuutta.

Skripti asennetaan aina sille sivulle, jota halutaan mitata.

Voiko Facebook-pikseliä käyttää Amazonissa?

Amazon ei salli Facebook-pikselin asentamista sivuilleen. Se mahdollistaisi Facebook-mainostamisen sellaisille henkilöille, jotka ovat käyneet tuotelistauksella mutta eivät ole kuitenkaan ostaneet tuotetta.

Tämän puutteen ovat monet ohjelmistonkehittäjät huomanneet ja tarjoavat erilaisia ratkaisuja ongelman kiertämiseksi. Yksi parhaista on Pixelfy, jonka avulla voidaan tehdä linkkejä, joita voidaan retargetoida.

Pixelfyn avulla voidaan luoda esimerkiksi markkinointikampanja, jonka konversiota voidaan seurata ja tehdä retargetointia niille, jotka eivät ole ostaneet tuotetta Amazonista.

Tämä ei poista kokonaan Amazon Facebook-pikseli ongelmaa, koska sillä voidaan seurata vain sellaista liikennettä, jota ajetaan Amazonin ulkopuolelta – sillä ei voida seurata sellaisia henkilöitä, jotka löytävät tuotelistauksille Amazonin sisältä.

Yhteenveto

Facebook-pikseli on pieni koodinpätkä, joka voi olla kuitenkin erittäin arvokas nettisivuston omistajalle. Jos et vielä käytä pikseliä, se kannattaa tehdä heti ja alkaa hyödyntää pikselistä saatavaa tietoa Facebook-mainosten kohdentamisessa.

Mikäli haluat oppia Facebook-mainontaa, voin suositella Udemyssä olevaa edullista Facebook Marketing Mastery verkkokurssia.Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

11 Best Guest Posting Services

11 Best Guest Posting Services
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download FREE ebook

Would you like to..?

 • Make money online
 • Generate passive income from home
 • Have more freedom
 • Quit your 9-to-5 job
 • Make money while you sleep