Amazonin 10 + 1 uutta uudistusta brändeille

Amazon brand registry

Last Updated on October 14, 2022 by Jussi Hyvarinen

Amazon tarjoaa niille myyjille, joilla on rekisteröity brändi, paljon erilaisia etuja oman brandirekisterinsä kautta. Uudet työkalut ja ohjelmat auttavat mm. parantamaan konversiota, edistävät tuotteiden löydettävyyttä Amazonissa ja suojaavat immateriaalioikeuksia.

Amazon on tuonut viime aikoina 10 uutta työkalua brändirekisteriin kuuluville. Kerron niistä kaikista oleelliset tiedot tässä artikkelissa.

1. Product optimizer

Product optimizer on työkalu, joka näyttää kuinka hyvin tuote noudattaa Amazonin parhaita käytäntöjä. Tuotteen täytyy olla listattu enintään 60 päivää sitten, jotta työkalua voidaan hyödyntää.

Product optimizer kertoo, kuinka hyvin tuotelistaus vastaa seuraavia Amazonin parhaita käytäntöjä:

Hintakilpailukyky: kertoo, kuinka kilpailukykyinen hinta on verrattuna kilpailijoihin. Kun hinta on oikein asetettu, se parantaa tuotteen löydettävyyttä Amazonissa.

Varastotilanne: työkalu kertoo, kuinka hyvin tuotteen varastosaldo vastaa myyntimääriin niin että tuotteen varastotilanne pysyy optimaalisena.

Prime: kertoo, täyttääkö tuote prime-ohjelman vaatimukset.

Listauksen optimointi: kertoo, kuinka hyvin tuotteen listaus vastaa Amazonin parhaita käytäntöjä.

Minimiarvostelut: hanki uudelle listaukselle ensimmäiset arvostelut liittymällä Amazonin Early Reviewer-ohjelmaan.

A+ sisältö: lisää A+ sisältö (aikaisemmin käytettiin nimeä EBC sisältö) tuotelistaukselle. A+ sisällön avulla saat lisää informaatiota tuotelistaukselle kuten lisää kuvia ja tekstiä ja jopa videon.

Sponsored ads: ota Amazon mainokset käyttöön tuotteelle.

2. Manage Your Experiments

Tämä on Amazonin oma A/B-testaustyökalu. Työkalun avulla voit tehdä erilaisia split-testejä ja selvittää, miten muutokset vaikuttavat tuotteen konversioon. Työkalun avulla voidaat tehdä A/B-testejä A+ sisällöllä. Amazonin mukaan sisällön optimointi voi parantaa tuotteen konversiota jopa 6%.

3. Video upload & manage

Videon avulla voit kertoa enemmän kuin valokuvilla. Amazonin mukaan niillä tuotelistauksilla vietetään enemmän aikaa ja käydään vähemmän kilpailijoiden listauksilla, joissa videota on käytetty.

Jos on pääsy brandirekisteriin niin videon voi ladata listaukselle alla alevasta linkistä. Videon tulee olla mp4 tai mov-muotoinen ja max. 1080p laatuinen.

https://sellercentral.amazon.com/creatorhub/video/library

4. Customer reviews

Customer reviews on työkalu, joka löytyy myös brand dashboard-näkymän kautta. Työkalun avulla voi pitää silmällä keskitetystä paikasta asiakkailta saatuja arvosteluja, niitä voi kommentoida ja arvostelupolitiikan vastaisista arvosteluista voi ilmoittaa Amazonille.

5. Amazon attribution

Amazon attribution on uusi menetelmä, jolla voidaan mitata Amazon-mainontaa Amazonin ulkopuolisissa kanavissa. Sen avulla voidaan nyt saada selville, miten Amazonin ulkopuoliset kanavat toimivat ja tuovat niistä myyntiä.

Amazon attribution toimii vähän samalla idealla kuin Facebook-pikseli ja sen avulla voidaan mitata erilaisia tapahtumia kuten add to cart, purchase jne. Amazonia on paljon kritisoitu siitä, että se anna mitata ulkopuolisia tapahtumia, tästä eteenpäin se on kuitenkin mahdollista.

6. Brand analytics

Brand analytics on raportointipalvelu, jonka Amazon tarjoaa brändirekisteröidyille myyjille. Brand analyticsin kautta Amazon tarjoaa dataa, josta on hyötyä myynnin edistämisessä.

Brand analytics tarjoaa seuraavat raportit:

7. Brand dashboard

Brand dashboard on nimensä mukaisesti paikka, josta näkee kaikki brändiin liittyvät asiat, ilmoitukset, suositukset jne. Myös em. työkaluihin pääsee käsiksi brand dashboardin kautta.

8. Amazon live

Amazon live on livestream-palvelu, jossa myyjät voivat promota omia tuotteitaan. Voit pistää oman webinaarisi pystyyn Amazon livessä ja kertoa lisää tuotteistasi.

Amazon live

9. Transparency

Amazon transparency on ohjelma, jonka avulla brändit voivat suojata tuotteensa niin, että asiakkaat saavat varmasti aina aidon tuotteen. Se toimii niin, että jokaiseen tuotteeseen tulee tarra, jossa on yksilöllinen koodi, minkä avulla voidaan varmistaa, että tuote on ostettu brändin omistajalta eikä piraattimyyjältä. Asiakkaat voivat jopa itse tarkistaa koodista mobiiliappin avulla, milloin ja missä tuote on valmistettu.

10. Brand Registry

Brand registry on Amazonin ohjelma, joka avaa ovet kaikkiin edellä mainittuihin lisäominaisuuksiin. Edellä mainittujen uusien ominaisuuksien lisäksi Brand Registry tarjoaa erittäin hyödyllisiä ominaisuuksia myyjille. Se mahdollistaa mm. lisäsisällön  (A+ content) tekemisen tuotelistaukselle sekä häätämään mahdolliset hijackerit pois omalta tuotelistaukselta.

Päästäkseen brand registryyn myyjällä pitää olla rekisteröity tavaramerkki. Perinteisesti tavaramerkin saaminen on ollut erittäin hidas prosessi ja se on kestänyt US tavaramerkin osalta 8-12 kuukautta.

11. IP Accelerator

Amazon on tuonut äskettäin myös brändirekisteriin pääsemisen nopeuttamiseksi todella tervetulleen uudistuksen, jota kutsutaan IP accelerator nimellä. Voit päästä ohjelman kautta Amazonin brändirekisteriin jopa 2 viikossa!

Ohjelman idea on se, että Amazon on neuvotellut sopimukset valmiiksi tiettyjen lakifirmojen kanssa, jotka tarjoavat IP accelerator palvelua. Kun teet tavaramerkin rekisteröinnin näiden Amazonin yhteistyökumppaneiden kautta, niin Amazon päästää sinut brändirekisteriin jo parissa viikossa vaikka tietysti itse rekisteröintiprosessi kestää edelleen sen saman 8-12 kuukautta.

Yhteenveto

Edellä mainitut työkalut ja ohjelmat ovat erittäin hyviä uudistuksia myyjille ja se kertoo paljon kuinka Amazon haluaa kehittää omia palvelujaan ja tuoda uusia asioita myyjien käyttöön. Vuonna 2020 Amazon-myyjillä onkin ennen näkemättömän tehokkaat työkalut käytettävissään oman myynnin tehostamiseksi. Kaiken lisäksi nyt myös brändirekisteriin pääsy on tehty erittäin houkuttelevaksi  ja tästä syystä juuri nyt oman Amazon bisneksen aloittaminen on ajankohdallisesti järkevää.

Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur from Finland who has over 25 years of industry experience. With his expertise in digital marketing, he is committed to helping others achieve their goals and aspirations.

Join Jussi on his journey and discover how his guidance can help you achieve your own dreams. Get inspired by Jussi's story today!

You may also like

How to Make Money Saying at Home

How to Make Money Saying at Home
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download FREE ebook

Would you like to..?

  • Make money online
  • Generate passive income from home
  • Have more freedom
  • Quit your 9-to-5 job
  • Make money while you sleep