Amazon liiketoimintamahdollisuutena vuonna 2018

amazon myynti

Last Updated on June 7, 2022 by Jussi Hyvarinen

Amazon verkkokauppa liiketoimintamahdollisuutena 2018

Niiden, jotka ovat aloittamassa omaa Amazon liiketoimintansa vuonna 2018 on hyvä tietää, millainen markkinapaikka Amazon on vuonna 2018 ja millaiset mahdollisuudet siellä on menestyä myyjänä.

Amazonilla on markkinapaikat seuraavissa maissa: USA, Canada ja Meksiko (nämä toimivat saman myyjätilin alaisuudessa eli voit myydä kaikissa em. maissa yhdellä myyjätilillä), Eurooppa eli Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Espanja (kaikki Euroopan maat toimivat myös yhden ja saman myyjätilin alaisuudessa), Kiina, Intia, Japani ja uusimpana Australia. Amazonin tulosta Pohjoismaihin on myös huhuttu.

Millainen mahdollisuus Amazon verkkokauppa sitten on tänä vuotta myyjäuransa aloittavalle? Ainakin se kilpaillumpi kuin esimerkiksi pari kolme vuotta sitten. Silloin aloittaneilla oli helpompaa rakentaa liiketoimintansa Amazonin varaan ja paaluttaa oma asemansa markkinapaikalla. Uusilla myyjillä tämä on paljon vaikeampaa erityisesti US Amazonissa, jonka markkinapaikka on kaikkein kilpailluin.

Onko se sitten mahdotonta aloittaa vuonna 2018? Ei todellakaan, sillä Amazon on valtavan suuri ja se vaan kasvaa vuosi vuodelta. Amazonissa myytävien tuotteiden määrä on niin suuri (pelkästään US Amazonissa yli 500 miljoonaa), että aina on mahdollista löytää hyviä tuotemahdollisuuksia myytäväksi. Tuotehaku on ylivoimaisesti kaikkein tärkein asia, joka kannattaa tehdä alusta pitäen huolella, jotta pystyy löytämään kultajyvät massasta.

Amazonin ja ylipäänsä verkkokaupan voittokululle ei näytä olevan mitään esteitä. Uskon, että myös vaatteet ja elintarvikkeet tulevat tulevaisuudessa valtaamaan yhä suurempaa osuutta kivijalkakaupoilta teknologian ja logistiikkapalvelujen kehittyessä.

Amazon USA

Yhdysvaltojen Amazon on suurin kaikista markkinapaikoista ja Amazonilla menee siellä todella lujaa. Samalla se on kaikkein kilpailluin ja kypsynein markkina mutta ehkä kuitenkin suomalaisellekin myyjälle silti paras paikka aloittaa Amazon uransa. Jos US Amazonissa menestyy niin silloin voi sanoa osaavansa homman ja muiden markkinoiden haltuunotto on helpompaa.

Amazon Eurooppa

Euroopan markkina on kuitenkin vähemmän kilpailtu kuin USA:n markkina ja Europasta voi helposti löytää hyviä tuotemahdollisuuksia. Saksan markkina on kaikkein suurin, mutta suomalaiselle Euroopan markkinoista yleensä ottaen on helpointa aloittaa UK markkinalta kielen takia. Amazonissa on tuotelistaukset ja mm. asiakaspalvelu järjestettävä aina kohdemaan kielellä. Samalla Seller Central tunnuksella voidaan hallita kuitekin kaikkia Euroopan markkinapaikkoja.

Amazon Australia

Australian markkinaa voisi ajatella erityisen kiinnostavaksi suomalaiselle myyjälle, koska kielenä toimii englanti ja Australian verkkokaupalle povataan ruusuista tulevaisuutta. Amazon teki päätöksen lopettaa tuotteiden lähettämisen Australiaan US Amazonista, tämä muutos tulee voimaan 1.7.2018 alkaen ja se omalta osaltaan petaa tietä Australian omalle Amazon verkkokaupalle.

Amazon Pohjoismaihin?

Entä sitten Pohjoismainen Amazon, tällä hetkellä ei ole varmaa tietoa, koska Amazon tulisi Pohjoismaihin. Todennäköisesti samalla myyjätunnuksella voisi kuitenkin toimia kaikissa Pohjoismaissa ja tuotteet lähetettäisiin yhdessä maassa olevasta varastosta. Se on ainakin varmaa, että niillä suomalaisilla myyjillä, jotka ovat nyt jo Amazonissa, on huikea etulyöntiasema siinä vaiheessa, jos ja kun Amazon verkkokauppa tulee meillekin.

Konsultointipalveluni soveltuvat hyvin esimerkiksi tuoteidean varmistamiseen, jossa voin auttaa esimerkiksi löytämään sen kaikkein parhaan tuotteen useasta eri vaihtoehdosta.

Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

Quillbot Review (Free & Premium)

Quillbot Review (Free & Premium)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}