Amazon uutisia

Amazon uutisia

Amazon uutisia ja uudistuksia

Amazon on jatkuvassa uudistuksen tilassa ja muutoksia ja uusia ominaisuuksia tuntuu tulevan liukuhihnalta. Tästä syystä myyjien on hyvä olla kartalla, miten Amazon muuttuu. Esittelen tässä kirjoituksessa muutaman uudistuksen, jotka Amazon on tuonut myyjien käyttöön aivan viime aikoina.

Amazon 2018 raportti

Amazon on julkistanut raportin vuoden 2018 pääkohdista. Raportissa kerrotaan, että yli 200.000 private label myyjää teki Amazonin alustalla yli 100.000 dollaria liikevaihtoa ja 50.000 pienmyyjää teki yli puolen miljoonan liikevaihdon. Lisäksi raportissa mainitaan, että niiden myyjien osuus kasvoi yli 20%, jotka tekivät yli miljoonan vuosiliikevaihdon. Tästä voisi vetää johtopäätöksenä, että Amazonissa riittää edelleen paljon mahdollisuuksia myös uusille myyjille.

Voice of the customer

Voice of the customer on uusi toiminnallisuus seller centralissa, joka Amazon on tuonut myyjien käyttöön jokin aika sitten. Kyseessä on toiminnallisuus, joka näyttää tuotelistauksesi laadun suhteessa kilpailijoihisi. Listauksen laatu mitataan useisiin eri metriikoihin nähden ja tämän informaation avulla voidaan nähdä, mitä tuotelistauksessa ja tuotteessa voi parantaa.

Amazon Project Zero

Asia, joka on ollut monille myyjille erittäin ongelmallinen ovat niin sanotut hijackerit, jotka myyvät ”väärennettyä” tuotetta toisten myyjien tuotelistauksilla. Tästä aiheutuu monia ongelmia, voit saada esimerkiksi huonon arvostelun, jos ostaja on ostanut listaukseltasi hijackerin tuotteen eikä se ole vastannut listauksessa esitettyä tuotekuvausta. Tämä on ollut asia, joka on myös nakertanut Amazonin omaa uskottavuutta luotettuna myyntikanavana.

Nyt tähän asiaan on Amazon tuomassa helpotusta, Project Zeron myötä myyjät pystyvät itse viskaamaan hijackerin ulos omalta tuotelistaukselta. Tämä ei ole ollut aikaisemmin mahdollista vaan asia on jouduttu hoitanmaan varsin mutkikkaalla menettelyllä Amazonin tuen kautta.

Tällä hetkellä Project Zeroon pääsee mukaan vain kutsusta. Voit kuitenkin liittyä Project Zeron odotuslistalle. Vähimmäisvaatimuksena on, että olet Amazonin brändirekisterissä, jotta voit päästä mukaan Project Zero ohjelmaan.

Kasvojentunnistus

Kasvojentunnistusta ei ole vielä olemassa mutta Amazon myös testaa kaiken aikaa uusia asioita. Amazonille iso ongelma ovat väärennetyt seller central tilit, joita erityisesti Kiinalaiset myyjät käyttävät omiin tarkoitusperiinsä.

Amazon on testannut kasvojentunnistusteknologiaa, jolla se koettaa estää tulevaisuudessa väärennettyjen tilien luomisen. Ideana on, että tilin luonti- ja mahdollisesti kirjausvaiheessa otetaan video kyseisen henkilön kasvoista, joka on edellytys tilin avaamiseen ja sille kirjautumiseen. On täysin mahdollista, että kasvojentunnistus tulee lähitulevaisuudessa käyttöön.

Leave a Reply