Amazon tulee Pohjoismaihin ja Suomeen – iso mahdollisuus myyjille

amazon fba

Last Updated on November 18, 2022 by Jussi Hyvarinen

Amazon on nyt ensimmäistä kertaa vahvistanut, että se on tulossa varmuudella ainakin Ruotsiin.

Amazonin omassa tiedotteessa todetaan:

"Amazon has been available to Swedish consumers and companies through our various European websites for years, but the next step is to introduce a complete retail offering in Sweden and that is what we are planning to do now," Alex Ootes, vice president of EU Expansion at Amazon, said on Tuesday.

Lisäksi on todennäköistä, että Amazon laajenee myöhemmässä vaiheessa myös muihin Pohjoismaihin. Tästä on viitteitä myös Amazonin omassa työpaikkailmoituksessa, jossa se on hakenut Nordic markkinapaikalle vetäjää.

Ilmoituksessa mm. sanotaan, että toimenkuvaan kuuluu ”Expand the opportunity to further Nordic regions (Finland, Denmark, Norway)".

head of marketplace

Amazonin rekryilmoitus "Head of Marketplace"

Amazonin tulosta Suomeen pitkään velloneita huhuja

Amazonin tulosta Pohjoismaihin on liikkunut jo pitkään huhuja, erityisesti Amazonin työpaikkailmoituksista oli vedetty johtopäätöksiä verkkokauppajätin rantautumisesta Pohjolaan.

Nämä ilmoitukset eivät kuitenkaan koskeneet itse Amazonin verkkokauppaa vaan heidän AWS-palveluitaan. Nyt kuitenkin tilanne on eri ja Amazon on oikeasti perustamassa verkkokauppaansa Pohjoismaihin alkaen Ruotsista.

Amazon on myös jo tiettävästi perustanut FBA-varaston Eskilstunaan. Malli, miten Amazon tulee logistisesti toimimaan Pohjoismaissa ei ole tiedossa, mutta Ruotsi tulee todennäköisesti toimimaan ainakin alkuvaiheessa eräänlaisena hubina.

Itse sain vihiä Amazon tulosta Pohjoismaihin jo jokin aika sitten, koska Amazon oli hakenut ruotsalaisia yrityksiä oman vendor-mallinsa kumppaneiksi. Vendor-malli toimii niin, että yritys myy tuotteet Amazonille ja Amazon hoitaa itse tuotteiden markkinoimisen ja myymisen omassa verkkokaupassaan.

Kun Amazon tulee Ruotsiin niin sen tuotevalikoimassa onkin ensin sen omia tuotteita sekä vendoreiden tuotteita. Niin sanotut kolmannen osapuolen myyjät (3rd party sellers) pääsevät mukaan, kun kauppapaikka avataan.

Milloin verkkokauppa julkaistaan?

Amazon ei ole ilmoittanut, milloin se aikoo avata verkkokauppansa mutta on olemassa viitteitä, että kauppapaikka on jo hyvin pitkälle valmiina.

Twitterissä on ollut tietoja, että amazon.se kauppaan on jo päästy Internetin kautta amazon.se domain-tietoja hyödyntämällä. Kun aukko tuli ilmi, Amazon tukki pääsyn vielä rakenteilla olevaan kauppaansa.

amazonse skarmdump1

Vuotanut Amazon.se kauppapaikka, kategorioita on jo varsin paljon

Amazonille on muutamia erittäin tärkeitä myyntipäiviä vuodessa, loppuvuodesta näitä ovat Black Friday (27.11.2020) ja Cyber Monday sekä ylipäänsä joulumarkkina.

Uskon, että Amazon haluaa avata Ruotsin verkkokauppansa ennen näitä päiviä, mutta onnistuuko se siinä, jää nähtäväksi.

IMG 3141

Amazon on myös tiedottanut asiasta myyjille, että Euroopan Amazon laajenee uudella markkinalla

Mitä Amazonin tulo tarkoittaa?

Amazon on tunnettu nopeista toimituksista sekä valtavasta tuotevalikoimasta. Lisäksi sieltä on helppo ostaa ja asiakkaat luottavat Amazoniin. Ei olekaan vaikea ennustaa, että monet Pohjoismaiset kuluttajat alkavat käyttää uutta Amazonia pääostopaikkanaan.

Tämä luo mahdollisuuden monille yrityksille ja yrittäjille hyödyntää Amazonia uutena myyntikanavana omille tuotteilleen.

Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus niillä yrityksillä ja myyjillä, ketkä haluavat ottaa Pohjoismaiden markkinat haltuun etujoukoissa ja hyödyntää tätä mahdollisuutta.

Markkinapaikka tulee olemaan avauduttuaan jonkin aikaa ”raakile” ja siellä on melko vähän tuotteita, mutta ne tulevat koko ajan lisääntymään kun uusia myyjiä tulee mukaan.

Tästä syystä kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä ensimmäisillä myyjillä on etulyöntiasema. Heidän on helpompi päästä tuotteillaan hakutulosten kärkeen ja he voivat alkaa kerätä tuotteilleen arvosteluja heti alusta pitäen.

On tärkeää huomata, että ilman kunnollista koulutusta ei kannata lähteä myymään Amazonissa koska siihen tarvitaan erikoisosaamista. Tämä osaaminen kannattaa hankkia tähän tarkoitukseen räätälöidyltä verkkokurssilta.

Paras kurssi suomalaiselle myyjälle on Suomen menestyneimpien Amazon-myyjien Toni Raehalmeen ja Viktor Villandin Amazon Mastery-verkkokurssi.
Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur from Finland who has over 25 years of industry experience. With his expertise in digital marketing, he is committed to helping others achieve their goals and aspirations.

Join Jussi on his journey and discover how his guidance can help you achieve your own dreams. Get inspired by Jussi's story today!

You may also like

How to Make Money Saying at Home

How to Make Money Saying at Home
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}