Amazon Suomi

amazon suomi

Last Updated on October 28, 2020 by Jussi Hyvarinen

Amazon Suomi verkkokauppa avataan 2021?

Amazonin tulosta Pohjoismaihin on liikkunut jo pitkään huhuja, erityisesti Amazonin työpaikkailmoituksista oli vedetty johtopäätöksiä verkkokauppajätin rantautumisesta Pohjolaan, nämä ilmoitukset eivät kuitenkaan koskeneet itse Amazonin verkkokauppaa vaan heidän AWS-palveluitaan.

Nyt kuitenkin tilanne on toinen, sillä Amazon on oikeasti perustamassa verkkokauppaansa Pohjoismaihin alkaen Ruotsista.

Milloin Amazon Suomi verkkokauppa julkaistaan?

Amazon ei ole ilmoittanut, milloin se aikoo avata Pohjoismaiden verkkokauppansa mutta on tiedossa, että Ruotsin kauppapaikka on jo hyvin pitkälle valmiina. Twitterin kautta on ilmoitettu, että amazon.se verkkokauppaan oli jo päästy Internetin kautta amazon.se domain-tietoja hyödyntämällä. Kun tietoturva-aukko tuli ilmi, Amazon tukki pääsyn vielä rakenteilla olevaan kauppaansa. 

Amazon on myös jo tiettävästi perustanut FBA-varaston Eskilstunaan.

Koska Amazon ilmoitti elokuussa 2020, että se avaa verkkokaupan Ruotsiin, niin pitäisin itse todennäköisenä, että Amazon pyrkii avamaan Ruotsin verkkokauppansa ennen Black Friday-päivää, joka on 27.11.2020. Tämä siitä syystä, että Black Friday ja joulunaika ovat perinteisesti olleet Amazonille erittäin tuottoisia.

EDIT: Amazon Ruotsi on avattu 28.10.2020, se löytyy osoitteesta amazon.se.

Tässä on Amazonin oma lehdistötiedote asiasta. Huomionarvoista on, että Amazon tarjoaa ruotsalaisille asiakkailleen ilmaisen toimituksen, jos tilauksen arvo on suurempi kuin 229 SEK (22,38 €).

Milloin sitten Amazon Suomi verkkokauppa avataan? Amazonin rekryilmoituksessa, jossa haettiin Pohjoismaiden markkinapaikkojen vetäjää, puhuttiin laajentumisesta muihin Pohjoismaihin. Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että Amazonilla on suunnitelmissa laajentua myöhemmin myös Suomeen. Jos Ruotsin verkkokauppa avautuu jo vuonna 2020, ei ole periaatteessa mitään syytä, miksi Amazon Suomi ei voisi avautua vuonna 2021.

Amazon-verkkokaupan historiikki

Millainen on ollut Amazonin matka maailman suurimmaksi ja luotetuimmaksi kuluttajaverkkokaupaksi? Tässä on pikaopas Amazon historiaan.

Tämä historiikki on mahdollista jakaa toisella nettisivustolla tämän koodin avulla

Amazon Suomi-verkkokauppa kuluttajan näkökulmasta

Amazon on hionut ostamiskokemuksen huippuunsa ja siksi ihmiset tykkäävät ostaa Amazonista. Maailman laajin tuotevalikoima, edulliset hinnat, vaivaton ostokokemus ja nopea toimitus ovat Amazonin valtteja, jotka ovat tehneet siitä maailman tunnetuimman ja luotetuimman verkkokaupan. Amazonin perustaja Jeff Bezos on tätä nykyä maailman rikkain ihminen, joka on seurausta Amazonin valtaisasta menestyksestä.

Suomalaiselle kuluttajalle Amazonin tulo Suomeen tarjoaisi uuden vaihtoehdon, josta monet verkkokauppahankinnat voisi tehdä nopeasti ja edullisesti.

Alkuvaiheessa valikoima olisi kuitenkin rajoittuneempi mutta valikoima tulisi nopeasti laajenemaan.

Amazon Suomi-verkkokauppa suomaisen verkkokaupan näkökulmasta

Monet maalailevat kauhukuvia siitä, että Amazonin tulo Suomeen oli loppu suomalaiselle verkkokaupalle. Mutta onko tilanne kuitenkaan näin toivoton?

Kannattaa katsoa, mitä muualla maailmalla tapahtuu, kyllä pienemmillä verkkokaupoilla menee hyvin ja verkkokauppojen voittokulku tulee vain vahvistumaan tulevaisuudessa, koska asiakkaiden ostotottumukset muuttuvat uusien ikäluokkien myötä.

Uskon, että verkkokaupasta tulee jollakin aikavälillä myös tärkein paikka, mistä päivittäiset ruokaostokset hankitaan.

Amazon Suomi-verkkokauppa myyjän näkökulmasta

Yleinen harhakäsitys on, että Amazon itse myy kaikki siellä myynnissä olevat tuotteet. Todellisuudessa asia ei ole ollenkaan näin, vaan suurimman osan Amazonissa olevista tuotteista myyvät aivan tavalliset ihmiset, kuten sinä ja minä.

Amazon tarjoaa siis kaikille mahdollisuuden myydä heidän kauppapaikallaan omia tuotteitaan. Amazonin tulo Suomeen tarjoaisi monelle suomalaiselle mahdollisuuden pystyttää oma verkkokauppansa Amazonin alustalle. Amazon tarjoaa valmiin markkinapaikan sekä logistiikkapalvelut toimituksen lähettämiseksi asiakkaille. Myyjän kannalta asia on tehty erittäin houkuttelevaksi, ei tarvita suuria alkuinvestointeja, koska Amazon tarjoaa valmiin infrastruktuurin. Moni suomalainen verkkokauppias saisi mahdollisuuden myydä omia tuotteitaan Amazon Suomi-verkkokaupassa.

Jos Amazon-myynti kiinnostaa, niin Amazonin Suomeen tuloa sinun ei kuitenkaan tarvitse odottaa, vaan voit aloittaa myynnin muissa Amazonin verkkokaupoissa, kuten Amazon.com, Amazon.de tai Amazon.co.uk. Näille markkinoille suomalaisen myyjän on helppo mennä kohtuupienellä investoinnilla.

Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur & digital marketing expert with over 25 years of industry experience. My mission is to teach people how to start a profitable online business in the 2020s. My reviews are based on real-life experiences. You can read more about me in my story.

You may also like

Jarvis AI Review

Jarvis AI Review

Ippei Lead Generation Review

Ippei Lead Generation Review
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}