Amazon Small and Light Program

amazon small and light ohjelma

Last Updated on November 19, 2018 by Jussi Hyvarinen

Amazon Small and Light Program

Jos sinulla on myynnissä tuote, jonka myyntihinta on alle $15, joka painaa alle 15 unssia ja jonka mitat ovat alle 16x9x4 tuumaa, voit saada tuotteesi Amazon Small and Light ohjelmaan normaalin FBA:n sijaan.

Amazon Small and Light ohjelman hyvät ja huonot puolet

Ohjelman etuna on, että säästät shippauskustannuksissa eli jokaisesta myymästä kappaleesta menee pienemmät maksut Amazonille kuin normaalissa FBA:ssa. Tämän hintaluokan tuotteissa myyjän katteet voivat jäädä kaikkien Amazon maksujen jälkeen niin pieneksi, että esimerkiksi mainostamiseen ei ole juurikaan varaa. Tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti harkita Small and Light ohjelmaa. Periaatteessa noin kymmenen dollarin hintaisen tuotteen osalta voi säästää fee maksuina noin yhden dollarin per kappale, mikä on jo varsin merkittävä säästö.

Haittapuolena kuitenkin on, että toimitusaika asiakkaalle on pidempi. FBA toimitusaika on yleensä 1-2 työpäivää kun Small and Light toimitukset kestävät tyypillisesti Prime-asiakkaalle 4-5 päivää ja tavalliselle asiakkaalle 6-8 päivää. Asiakkaalle nämä toimitukset ovat kuitenkin maksuttomia ja vieläpä niin, että ei ole mitään ostosrajaa, jonka jälkeen toimitus olisi ilmainen vaan se on sitä aina.

On hyvä huomioida, että jotkin asiakkaat voivat pitää negatiivisena asiana, että toimitus kestää ehkä tavanomaista pidempään, sillä he ovat tottuneet Amazonin kanssa erittäin nopeaan palveluun. Jos myymäsi tuote on kuitenkin sellainen, että sillä ei ole suurtakaan väliä, jos toimitus kestää hieman pidempään niin Small and Light ohjelma voi olla erittäin hyvä vaihtoehto ja sitä kannattaa harkita. Ohjelma on käytössä ainakin US ja UK-markkinapaikoilla.

Lisätietoja Amazonin sivuilta

Oheisessa linkissä on lisätietoa ohjelmasta ja miten sinne voidaan hakea ja millaiset vaatimukset Amazon tuotteelle asettaa:

https://services.amazon.com/fulfillment-by-amazon/small-and-light.html

Small and Light tuotteiden pakkaamisessa on lisäksi tiettyjä asioita, jotka poikkeavat normaalista ja ne pitää myös huomioida. Ohessa Amazonin ohjeistus tuotteiden pakkaamisesta:

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/G/01/fba-help/FBASnLPrepGuide.pdf

Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur & digital marketing expert with over 25 years of industry experience. My mission is to teach people how to start a profitable online business in the 2020s. My reviews are based on real-life experiences, and I'm not one of those faceless brands. You can read more about me in my story.

 


You may also like

Authority Hacker Review

Authority Hacker Review

Legendary Marketer Review

Legendary Marketer Review
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}