Amazon Small and Light Program

amazon small and light ohjelma

Last Updated on June 7, 2022 by Jussi Hyvarinen

Jos sinulla on myynnissä tuote, jonka myyntihinta on alle $15, joka painaa alle 15 unssia ja jonka mitat ovat alle 16x9x4 tuumaa, voit saada tuotteesi Amazonin Small and Light ohjelmaan normaalin FBA:n sijaan.

Ohjelman hyvät ja huonot puolet

Ohjelman etuna on, että säästät shippauskustannuksissa eli jokaisesta myymästä kappaleesta menee pienemmät maksut Amazonille kuin normaalissa FBA:ssa. Tämän hintaluokan tuotteissa myyjän katteet voivat jäädä kaikkien Amazon maksujen jälkeen niin pieneksi, että esimerkiksi mainostamiseen ei ole juurikaan varaa. Tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti harkita Small and Light ohjelmaa. Periaatteessa noin kymmenen dollarin hintaisen tuotteen osalta voi säästää fee maksuina noin yhden dollarin per kappale, mikä on jo varsin merkittävä säästö.

Haittapuolena kuitenkin on, että toimitusaika asiakkaalle on pidempi. FBA toimitusaika on yleensä 1-2 työpäivää kun Small & Light toimitukset kestävät tyypillisesti Prime-asiakkaalle 4-5 päivää ja tavalliselle asiakkaalle 6-8 päivää. Asiakkaalle nämä toimitukset ovat kuitenkin maksuttomia ja vieläpä niin, että ei ole mitään ostosrajaa, jonka jälkeen toimitus olisi ilmainen vaan se on sitä aina.

On hyvä huomioida, että jotkin asiakkaat voivat pitää negatiivisena asiana, että toimitus kestää ehkä tavanomaista pidempään, sillä he ovat tottuneet Amazonin kanssa erittäin nopeaan palveluun. Jos myymäsi tuote on kuitenkin sellainen, että sillä ei ole suurtakaan väliä, jos toimitus kestää hieman pidempään niin Small and Light voi olla erittäin hyvä vaihtoehto ja sitä kannattaa harkita. Ohjelma on käytössä ainakin US ja UK-markkinapaikoilla.

Lisätietoja Amazonin sivuilta

Oheisessa linkissä on lisätietoa ohjelmasta ja miten sinne voidaan hakea ja millaiset vaatimukset Amazon tuotteelle asettaa:

https://services.amazon.com/fulfillment-by-amazon/small-and-light.html

Small and Light tuotteiden pakkaamisessa on lisäksi tiettyjä asioita, jotka poikkeavat normaalista ja ne pitää myös huomioida. Ohessa Amazonin ohjeistus tuotteiden pakkaamisesta:

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/G/01/fba-help/FBASnLPrepGuide.pdf

Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

Quillbot Review (Free & Premium)

Quillbot Review (Free & Premium)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}