Amazon Mastery verkkokurssi arvostelu

Amazon Mastery verkkokurssi arvostelu

Mikä on Amazon Mastery-verkkokurssi?

Amazon Mastery on kahdeksan viikon mittainen Amazon-myynnin verkkokurssi, jossa opetetaan, miten periaatteessa kuka tahansa voi alkaa myymään omia tuotteitaan maailman suurimmassa verkkokaupassa Amazonissa.

Kurssilla opetetaan step-by-step, miten Amazon-myynti toimii ja miten oma tuote hankitaan ja välitetään Amazonille myytäväksi. Sinulla ei tarvitse siis olla minkäänlaista pohjatietoa Amazon-myynnistä, verkkokaupasta tai ylipäänsä online-liiketoiminnasta etukäteen vaan kaikki tarvittava tieto kerrotaan kurssilla. Koska monelle kaikki kurssilla opetettava asiaa on periaatteessa uutta, niin joillekin tämä voi tuntua hankalalta, koska uutta tietoa on niin paljon. Onneksi tähän auttaa kuitenkin kurssin hyvin toimiva Facebook-ryhmä, josta saa nopeasti apua ja vastauksia kysymyksiin.

Amazon Mastery on ainoa kurssi, joka on saatavilla suomenkielellä. Kurssista on myös olemassa versiot englanniksi ja viroksi. Kielisyydestä on tosin sanottava sen verran, että osa kurssin materiaaleista on vain englanniksi. Kun kävin itse kurssin, olivat viikkowebinaarit suomenkielellä, mutta uudempia kursseja on myyty myös muille kielialueille ja siitä syytä viikkowebinaarit ja bonusvideot ovat englanniksi. Kaikki tärkeimmät opetusvideot ovat kuitenkin suomenkielellä.

Olen itse käynyt ensimmäinen Amazon Mastery-kurssin, joka järjestettiin kesällä 2017. Itse asiassa kurssin nimi oli tuolloin toinen, se taisi olla silloin nimeltään EComm10X.

Pääopetusmenetelmänä toimivat videot. Lisäksi kurssimateriaali on ladattavissa PDF-tiedostoina. Kurssimateriaali on käytettävissä vuoden ajan ostohetkestä, mutta sen voi lunastaa itselleen erillismaksua vastaan.

Kurssin vetäjinä toimivat suomen parhaiten kansainvälisesti menestyneet Amazon-myyjät Toni Raehalme ja Viktor Villand.

Keitä ovat Toni Raehalme ja Viktor Villand?

Tonin ja Vik ovat tehneet Amazon-myyntiä vuodesta 2014. Tonin tausta on peli- ja IT-alalla. Hän joutui jättämään työnsä yllättäen Filippiineille muuttoonsa jälkeen, jonka seurauksena hän halusi etsiä liiketoimintamallia, joka voisi tarjota aika- ja paikkariippumattoman tulonlähteen. Tärkeimpänä ohjenuorana hänelle oli vapauden saavuttaminen ja taloudellinen riippumattomuus. Tutkittuaan eri liiketoimintamalleja hän löysi Amazon bisneksen, joka tarjosi juuri kaikkea edellämainittua. 

Tonin ja hänen kaverinsa Viktor tarttuivat tähän tilaisuuteen ja lähtivät yhdessä tekemään Amazon bisnestä. Heillä kummallakaan ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta Amazon-myynnistä tai yrittäjyydestä ylipäänsä. Heidän liiketoimintansa kasvoi nopeasti ja se saavutti parissa vuodessa miljoonan dollarin kuukausimyynnin pelkästään jenkki Amazonissa.

Tänä päivänä he ovat päässeet Amazonin avulla tuohon alkuperäiseen tavoitteeseen, he voivat matkustaa ympäri maailmaa kuten haluavat ja tehdä töitä oman aikataulunsa mukaisesti.

Toni Raehalme

Amazon Mastery-verkkokurssi sisältö

Amazon Mastery-verkkokurssi koostuu kolmesta osa-alueesta: varsinaisesta verkkokurssista, yksityisestä Facebook-ryhmästä ja viikkowebinaareista.

Varsinainen verkkokurssi

Kurssilla opetettavat asiat:

Viikko 1: Ensimmäisellä viikolla luodaan pohja kaikelle mm. suunnitellaan aloitusbudjetti ja rekisteröidään Amazon Seller Central -tili. Ensimmäisellä viikolla opetetaan Amazon bisneksessä tarvittavaa mindsettiä ja asennetta, joka on äärimmäisen tärkeä onnistumisen kannalta.

Viikko 2: Toisella viikolla paneudutaan tuote-etsintään. Tuote-etsintä on kriittinen vaihe koko hommaa ja se on taito, jossa kannattaa tulla hyväksi. Kurssilla käydään läpi edistyksellisiä tuote-etsintätapoja.

Viikko 3: Kolmannella viikolla paneudutaan lisää tuote-etsintään ja valitaan ensimmäinen tuote, jota aletaan myydä.

Viikko 4: Neljännellä viikolla tehdään tuotehankinta ja lähetetään oma ensimmäinen tuote kohti Amazonia.

Viikko 5: Viidennellä viikolla paneudutaan tuotteen julkaisua koskeviin toimenpiteisiin, kuten hakutermien tutkimiseen, tuotekuviin ja laitetaan tuotelistaus kuntoon.

Viikko 6: Kuudennella viikolla käydään läpi optimointia, Amazon-mainosten tekoa ja tuotearvosteluja.

Viikko 7: Seitsemännellä viikolla katsotaan kuinka ylläpidetään myyjätilin kuntoa ja miten hoidetaan asiakaspalvelu Amazonissa.

Viikko 8: Viimeisellä eli kahdeksannella viikolla paneudutaan skaalaamiseen ja brändäämiseen. Tehdään kasvusuunnitelma, miten päästä yli $100k-kuukausimyynteihin mahdollisimman nopeasti.

Suljettu Facebook-ryhmä

Kurssilla on oma suljettu Facebook-ryhmä, jossa pääset verkostoitumaan muiden Amazon-myyjien kanssa sekä esittämään kysymyksiä, koska yksin tehdessä kaikki toistavat samoja virheitä. 

Facebook-ryhmässä jaetaan parhaita vinkkejä ja ratkotaan ongelmia. Mahdollisuus kysyä vapaasti kysymyksiä kokeneilta ammattilaisilta ja muilta samassa tilanteessa olevilta on erittäin arvokasta. Facebook-ryhmässä ennen kaikkea opitaan tuntemaan ihmisiä, jotka tekevät samanlaisia asioita.

Viikkowebinaarit

Kolmas kurssin osa-alueista on viikoittainen live-webinaari, jossa käydään läpi viikon aikana käsiteltyjä asioita ja lisäksi kurssin valmentajat Tony ja Viktor vastaavat suorassa videolähetyksessä kysymyksiin.

Webinaarit löytyvät lähetyksen jälkeen myös tallenteina, jolloin materiaalia pääsee vielä kertaamaan omalla ajalla. Viikko-webinaarit käydään tosiaan englannin kielellä.

Muuta huomioitavaa kurssista

Vaikka on tietysti hyvä, että kurssin tahdissa itse pysyisi mahdollisimman hyvin se ei minun mielestäni ole ongelma, vaikka näin ei kävisikään. Facebook-ryhmästä saa kuitenkin aika apua jälkikäteen hyvin nopeasti kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin. Hankalampaa on sitten, jos kokee, että ei jaksa puskea itse asioita eteenpäin jos on jäänyt jälkeen.

Kannattaa jo alusta asti verkostoitua muiden kurssilaisten kanssa ja koettaa löytää itselle kumppani (accountability partner), jonka kanssa voi sparrailla asioita yhdessä. Kumppani auttaa suuresti siinä, että koska olet tavallaan vastuussa edistymisestäsi toiselle ja päinvastoin niin se antaa paljon enemmän potkua edistää asioita kuin yksin tekeminen.

On myös ehdottoman tärkeää noudattaa kurssilla annettuja ohjeita mahdollisimman tarkasti. Jos oikoo jossakin asiassa, niin on hyvin mahdollista, että se antaa huonomman lopputuloksen.

On myös hyvä tietää, että Tonin ja Vikin tuki kurssilaisille rajoittuu kurssin ajaksi eli kahdeksaan viikkoon.

On muuten aika älyttömän hieno tunne, kun kaikki kurssilla opetetut asiat realisoituvat ja ensimmäinen myynti tapahtuu. Monilla se on tullut jo heti seuraavana päivänä, kun tuotelistaus on saatu aktiiviseksi.

Kurssilla opitaan myös menetelmä, kuinka voi paremmin hallita omaa ajankäyttöään ja pitää fokuksen tärkeissä asioissa. Tämä tietämys itsessään voi jo hyvinkin olla koko kurssin hinnan arvoinen asia.

Tässä on joitakin vastauksia kysymyksiin, joita monet ovat pohtineet ennen Amazon-myynnin aloittamista:

Voinko myydä omia tuotteita Amazonissa?

Kurssilla opetetaan, miten tuotteita hankitaan ja lähetetään ne edelleen Amazonin varastolle myytäväksi. Joillakin saattaa kuitenkin olla omia tuoteideoitaan tai tuotteitaan, joita haluaisi alkaa myymään. Tähän ei ole mitään estettä, mutta oleellisen tärkeää on ensin selvittää, onko kyseisessä tuotteella kysyntää Amazonissa. Jos kysyntää ei ole niin tuote ei mene kaupaksi ja tällöin homma menee erittäin vaikeaksi.

Voiko Amazonissa myydä yksityishenkilönä vai pitääkö olla yritys?

Amazon-myynnissä ei ole tämäntapaisia rajoitteita, siellä voi myydä yksityishenkilönä tai yrityksen nimissä. Voi myös tehdä niin, että aloittaa myynnin yksityishenkilönä ja jos homma lähtee hyvin käyntiin niin myöhemmin myyntitilin voi muuttaa oman yrityksen nimelle. Monet tekevät tätä oman työnsä ohella eli Amazon-myynti soveltuu sekä lisäansiomalliksi tai sen pohjalle voi rakentaa koko toimeentulonsa. Jos lähtee liikkeelle all-in tyyppisesti, niin silloin siihen täytyy myös panostaa ja käyttää aikaa vastaavasti.

Voiko kurssilla opetettavat asiat opiskella ilmaiseksi Youtubesta?

Vaikka netti on pullollaan ilmaista tietoa niin tähän liittyy muutama ongelma. Ensinnäkin netti on myös pullollaan kaikenlaisia fake-guruja eli sinun tulee tietää, ketä ylipäänsä kuuntelet. Toiseksi tieto on pirstaleina miljoonassa eri paikassa se sen yhdistäminen niin, että sitä voisi verrata kurssin tietosisältöön on yksinkertaisesti mahdotonta, koska et tiedä mitä tietoja edes pitäisi yhdistää. Kolmanneksi läheskään kaikkea sitä tietoa, mitä kurssilla on mukana ei edes löydy ilmaisista lähteistä.

Kurssin arvosana:

Yhteenveto

Amazon Mastery-verkkokurssi on ainoa saatavilla oleva suomenkielinen Amazon-myynnin step-by-step verkkokurssi ja vieläpä erinomainen sellainen verrataanpa sitä mihin tahansa englanninkieliseen vastineeseen. Ainoa pieni miinus tulee siitä, että kaikki materiaali ei ole suomen kielellä.


Amazon Mastery-verkkokurssi on muuttanut muotoaan 24.6.2019! Kurssille voi nyt liittyä milloin tahansa, mikä mahdollistaa opiskelun itselle parhaana ajankohtana.

Liittymisen jälkeen kurssi aukeaa 8 viikon ajan viikko kerrallaan, jotta on helpompaa ylläpitää fokus ja keskittyä kyseisen viikon asioihin.


Tarjoan Amazon Mastery-verkkokurssiin oman bonuspakettini, joka nostaa kurssin arvoa entisestään. Vastaavia bonuksia et saa mistään muualta.

Leave a Reply