Meneekö kaikki voittosi Amazon mainontaan?

Jussi Hyvärinen amazon mainonta

Last Updated on June 7, 2022 by Jussi Hyvarinen

Amazon mainonta on kaksipiippuinen juttu. Yhtäältä se on kaikkein vaivattomin tapa myyjälle lisätä liikennettä omalle tuotelistaukselle ja tehdä lisämyyntiä. Toisaalta se on kuitenkin myös asia, johon Amazon myyjillä palaa ehdottomasti eniten rahaa ja se voi syödä salakavalasti kaikki voitot, mitä myynneillä muuten tulisi. Amazon mainokset eli Sponsored Products kuten Amazon itse niitä kutsuu tai PPC (Pay Per Click) on Amazonille valtava rahasampo, johon moni myyjä kuluttaa kaikki rahansa. Tämän takia olen koonnut joitakin strategoita, joita kannattaa kokeilla parantaakseen mainosten suorituskykyä. Neuvot eivät sinänsä ole yleispäteviä, mikä toimii toisella ei välttämättä toimi jollakin muulla. Siksi näitä keinoja kannattaa testata omassa Amazon liiketoiminnassa.

1. Pienennä bidiä

Monet myyjät eivät laske tarpeeksi avainsanojen (keyword) bid-hintoja ja tästä syystä mainokset haukkaavat helposti liikaa rahaa ja niiden acos huitelee jossakin 50-150% välimaastossa. Jos jotkin avainsanat tekevät myyntejä mutta niiden acos on liian korkea, voit sen sijaan, että laittaisit nämä avainsanat negatiivisiksi luoda uuden kampanjan, johon laitat nämä avainsanat mutta hyvin pienellä bidillä esim. 10-50 senttiä.

2. Testaa mainosten optimointiin tarkoitettuja työkaluja.

Amazonin ympärillä pyörii iso ohjelmistoliiketoiminta, myös mainosten optimointiin on kehitetty erilaisia ohjelmistotuotteita, jotka pyrkivät helpottamaan myyjien edesottamuksia mainosten kanssa. Esittelen tässä kaksi ohjelmistoa, joita olen itse käyttänyt.

PPC Entourage

PPC Entourage on kehitetty nimenomaan mainosten optimointiin, se korvaa sen, että myyjän tarvitsisi itse tulkita Amazonin search term raporttia ja tehdä itse tarvittavat muutokset kampanjoihin. Ohjelmassa on minusta hyvää se, että sillä voidaan erotella avainsanojen huonot hakutermit ja säilyttää hyvin myyntiä tuovat. Tässä esimerkki:

Avainsana: dog leash

Asiakkaiden käyttämät hakutermit: dog running leash, dog training leash ja dog retractable leash

Jos sinulla on kampanja, missä avainsana dog leash on määritelty broad muodossa niin voi olla, että hakutermi dog retractable leash tuo myyntiä ja dog training leash ei tuo myyntiä eli ainoastaan kuluttaa rahaa. Tässä tapauksessa PPC Entourage osaa näyttää, että dog training leash ei toimi joten sen voi lisätä ohjelmalla suoraan negatiivisiin. PPC Entouragessa on paljon ominaisuuksia ja siinä on 14 päivä ilmainen kokeilujakso.

Sellozo

Sellozo on ohjelmisto, jossa on hyvin erilainen lähestymistapa edelliseen verrattuna. Sellozon perusidea on, että sille määritellään vain kampanjan haluttu acos taso ja ohjelmisto tekee kaiken optimoinnin tämän jälkeen automaattisesti! Näin sen pitäisikin olla, eikö niin? Sellozossa on myös ilmainen kokeilujakso, joten tuotetta kannattaa ehdottomasti kokeilla miten se toimii omassa tapauksessa. Monet myyjät ovat saaneet hyviä tuloksia ohjelmalla ja toiset taas eivät, joten kehotan testaamaan asiaa itse omalla tuotteella.

3. Mainosta kilpailijoiden brandinimillä

Yksi kokeileminen arvoinen strategia on, että käytät kilpailijoiden brandinimiä oman tuotteesi mainostamiseen. Jotkin asiakkaat hakevat tuotteita Amazonista brandin nimellä ja voi olla, että he päätyvät ostamaan juuri sinun tuotteesi, jos sinun mainoksesi ilmestyy heille heidän tehtyään tuotehaun. Tämä tietysti edellyttää, että sinun pääkuvasi on kunnossa ja muutenkin listauksesi konvertoi hyvin. Tällä strategialla voi tehdä kuitenkin jonkin verran lisämyyntiä hyvin pienellä acosilla.

Acos = Average Cost of Sale. Mitä pienenpi acos, sen parempi. Suurin acos, mitä kannattaa maksaa yleensä on sama kuin mikä on voitto-%. Tuotteen julkistusvaiheessa on olla kannattavaa kuitenkin hyväksyä suurempikin acos aina 100% saakka.

Bid = Amazonin mainokset perustuvat huutokauppasysteemin eli kun asiakas tekee tuotehaun niin Amazon laskee tarjottujen bidien perusteella kuka saa mainospaikan

Negatiiviset hakusanat = Mainoskampanjaan voi määritellä negatiivisia hakusanoja. Mainoksia ei näytetä niille hakusanoille, jotka on määritelty negatiivisiksi.

Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur and digital marketing expert from Finland with over 25 years of industry experience. He wants to help people achieve their goals and dreams through his knowledge and advice. Read more about Jussi in his story.

You may also like

11 Best Guest Posting Services

11 Best Guest Posting Services
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download FREE ebook

Would you like to..?

  • Make money online
  • Generate passive income from home
  • Have more freedom
  • Quit your 9-to-5 job
  • Make money while you sleep