6 syytä miksi Facebook mainos ei toimi

Facebook mainonta markkinointi

Last Updated on April 22, 2020 by Jussi Hyvarinen

Miksi Facebook mainos ei toimi?

Monella mainostajalla on sama ongelma, Facebook mainos ei toimi. Avaan tässä asiaa ylätasolla ja kerron kuusi tekijää, mitkä voivat olla syynä Facebook mainoksien toimimattomuuteen.

1. Mainos näyttää liikaa mainokselta 

Tämä päivänä ihmiset altistuvat mainonnalle enemmän kuin koskaan ennen ja siitä helposti johtuu, että kaikki vähänkin mainokselta näyttävät julkaisut ohitetaan sujuvasti.

Televisionkin katselutottumukset ovat muuttuneet viime aikoina niin, että ei haluta enää katsoa silloin kun sieltä tulee ohjelmaa (ja mainoksia) vaan halutaan katsoa, kun se itselle parhaiten sopii. Monet ovat valmiita maksamaan tämän takia erilaisista kuukausimaksullista palveluista kuten Netflix, Ruutu+ jne. Näin pääsee myös kätevästi mainoksista eroon.

Facebook mainonnassa pitäisi ottaa huomioon, että mainos sulautuu käyttäjän muuhun uutisvirtaan, jotta se näyttäisi siltä, kuin käyttäjän kaveri olisi sen postannut. Facebook mainoksissa stock-kuvat eivät tästä syytä välttämättä ole se paras mahdollinen lähestymistapa, vaikka mainostajat niitä erittäin paljon käyttävät. Tee siis mainoksesta sellainen, että se sulautuu muuhun uutisvirtaan ja tuo katsojalleen jotakin lisäarvoa.

2. Mainos hermostuttaa kohdeyleisöä

Facebook haluaa käyttäjilleen hyvää ja positiivista käyttäjäkokemusta varmistaakseen sillä tavalla oman olemassaolonsa pitkällä aikavälillä.

 Jos mainoksesi herättää ihmisissä vääränlaisia tunteita ja se saa paljon negatiivista palautetta, niin Facebook alkaa näyttää sitä vähemmän mainoksen hinta nousee samalla kuin sen relevance score laskee ja mainoskampanja hyytyy siihen. Facebook haluaa siis filtteröidä pois mainokset, jotka aiheuttavat käyttäjissä negatiivisia reaktiota.

3. Mainos näyttää samalta kuin kaikki muutkin mainokset

Facebook mainos ei kiinnosta ketään, jos kaikki mitä se edustaa ja kertoo on jo nähty.

Mainoksen pitää tuottaa jollakin tavalla lisäarvoa, olla uniikki ja erottua muista, jotta se olisi kiinnostava. Käyttäjien pitää voida ajatella, että tätä en olekaan ennen nähnyt, tämä voi ratkaista oikeasti ongelmani ja tätä asiaa kannattaa ehkä koettaa.

4. Mainoksen tarjous esitetään liian aikaisin

Joskus kannattaa kokeilla pidempää mainoscopyä, koska Facebook jakaa mainoksen tekstin niin, että siitä näkyy vain alkuosa silloin kun tekstiä on kirjoitettu enemmän. Tällöin mainoksen ilmestyy ”lue lisää” painike, jota painamalla käyttäjä saa lisää tai loput mainostekstistä näkyviin. Kun käyttäjät painavat ”lue lisää”-painiketta se on samalla Facebookin näkökulmasta mainoksen "engagement" ja siitä Facebook pitää ja se voi optimoida paremmin mainosta edelleen.

Myös kuluttaja tavallaan mikrositoutuu mainoksen sanomaan kun hän kerran sitä klikkaa ja voi olla, että silloin hän helpommin tarttuu myös mainoksen varsinaiseen tarjoukseen.

5. Mainos ei tuo lisäarvoa

Mainokset pitäisi rakentaa siten, että ne itsessään jo tuovat katsojalleen jotakin arvoa. Mainoksessa voi olla jotain mielenkiintoista tietoa kuulijakunnallesi, jotka mainoksen nähdessään ajattelevat, että tätä kannattaa kuunnella lisää.

Videomainokset ovat hyvä tapa välittää kuulijakunnalle arvokasta sisältöä jo itse mainoksessa.

6. Luottamuksen puute

Sosiaalisessa mediassa näkee paljon kaikenlaista mainostajaa sekä myös suoranaisia huijausyrityksiä. Tämän takia ihmiset ovat yleensä varuillaan ja eivät helposti tartu mainokseen jos he eivät tiedä, kuka sinä olet ja luota sinuun.

Tämän takia arvokkaan sisällön tuottaminen on tärkeää ja kun olet saanut rakennettua ensimmäisen siteen kuulijakuntasi välille voi retargeting-mainonta olla erittäin tehokas tapa saada ihmiset tarttumaan tarjoukseesi. Kun olet saanut rakennettua luottamuksen kuulijaasi niin silloin olet voittanut pelin.

Yhteenveto

Yleisesti ottaen ihmiset ovat Facebookissa sen takia, että he haluavat nähdä mitä heidän kavereilleen kuuluu ja mainokset eivät kuulu valitettavasti tähän kategoriaan. Siksi mainosten pitää sulautua joukkoon, saada aikaa hyvää pöhinää ja tuottaa arvoa vastaanottajilleen. 


Näin Facebook-mainonnassa on paljon paremmat edellytykset saavuttaa se, mitä olet mainostajana hakemassa. Lue lisää avaimet käteen Facebook-mainonnan palveluistani.

Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur & digital marketing expert with over 25 years of industry experience. My mission is to teach people how to start a profitable online business in the 2020s. My reviews are based on real-life experiences, and I'm not one of those faceless brands. You can read more about me in my story.

 


You may also like

Authority Hacker Review

Authority Hacker Review

Legendary Marketer Review

Legendary Marketer Review
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}