4 Tapaa Saada Amazon Arvosteluja

Amazon arvostelut viisi tähteä

Last Updated on October 14, 2022 by Jussi Hyvarinen

Arvostelut ovat erittäin tärkeässä roolissa Amazonissa, sillä ne lisäävät myytävän tuotteen uskottavuutta toisten ostajien silmissä.

Listaukset, joilla on paljon arvosteluja yleensä keräävät kaikki myynnit ja muut jäävät nuolemaan näppejään. Tästä syystä arvostelujen hankkiminen omalle tuotteelle on aivan keskeistä, jotta tuotteelle saadaan myyntejä.

Muutama vuosi sitten arvostelujen hankkiminen omalle tuotteelle oli todella helppoa ja Amazon jopa hyväksyi sellaiset arvostelut, joista myyjät antoivat arvostelijalle jotakin vastineeksi. Tällä tavalla tehtailtiin myytäville tuotteille satoja arvosteluja ja kauppa kävi kuin siima.

Amazon teki kuitenkin vuonna 2017 tälle stopin, koska kuluttajien luottamus Amazoniin alkoi heiketä feikkiarvostelujen takia. Tämän muutoksen jälkeen uusien arvostelujen saaminen myytäville tuotteille on ollut vaikeaa. 

Arvosteluja on saanut vain myyntien kautta jos ostajat ovat viitsineet arvostella tuotteen. Tyypillisesti reilusti alle 5% ostajista normaalitilanteessa arvostelee ostamansa tuotteen.

Tämä on ollut monien myyjien Amazon-myynnin kompastuskivi, koska kun arvosteluja ei ole, niin ei ole myyntiä ja koska ei ole myyntiä niin ei saa arvosteluja. Siis tyypillinen muna-kana-ongelma.

Uusien myyjien on ollut tästä syystä vaikea lyödä läpi Amazonissa. Sanotaan, että myytävällä tuotteella pitäisi olla ainakin 30 arvostelua, jotta ihmiset luottaisivat tuotteeseen ja se ei vaikuttaisi negatiivisesti tuotteen konversioon.

Näiden erittäin tärkeiden ensimmäisen arvostelujen kerääminen on ollut kuitenkin äärimmäisen haastavaa ja aikaa vievää.

Amazon on ilmeisesti myös huomannut tämän ongelman ja päättänyt tehdä asialle jotain. Tilanne on muuttunut äskettäin ja Amazon on tuonut uusia keinoja myyjille hankkia ne tärkeät ensimmäiset arvostelut.

Esittelen seuraavassa 4 tapaa, miten uudet myyjät (ja miksei vanhatkin) voivat saada tuotteilleen Amazonin sääntöjen mukaisia arvosteluja.

1. Follow-up sähköpostit

Ensimmäisen tapa on perinteinen follow-up sähköposti, joita lähetetään tuotteen ostajalle jonkin ajan kuluttua ostotapahtumasta ja pyydetään jättämään tuotearvostelu.

Tämä on ollut käytännössä se ainoa Amazonin sääntöjen mukainen tapa, miten arvostelujen määrää on saanut ehkä hieman lisättyä verrattuna siihen, että ostajat spontaanisti arvostelisivat tuotteen.

Amazon on kuitenkin tehnyt viime aikoina politiikkaansa tiukennuksia ja ihan minkälaisen tahansa viestin lähettäminen asiakkaalle ei ole enää mahdollista.

Amazonin uudet säännöt follow-up maileihin:

  • Voit lähettää vain 1 viestin per asiakas.
  • Et saa mitenkään erotella tyytyväisiä asiakkaita mailissa eli kysyä: ”jos olet tyytyväinen niin jättäisitkö arvostelun?”
  • Viestissä ei saa olla liitetiedostoa.
  • Viestissä ei saa olla linkkejä, ei edes linkkiä suoran arvostelun antamiseksi.
  • Viestissä ei saa olla mitään promoja.

Voit kuitenkin pyytää viestissä asiakasta jättämään totuudenmukaisen arvostelun. Koska linkkiä ei voi laittaa viestiin, niin voit kuitenkin kertoa, miten asiakas voi jättää tuotearvostelun Amazoniin.

Tämä tapa ei ole kovin tehokas, mutta sitä voi edelleen siis käyttää nostaakseen hieman arvostelujen määrää. Tämä tapa kuitenkin edellyttää, että asiakas ensin ostaa tuotteesi, eikä siitä syystä sovellu kovin hyvin ensimmäisten arvostelujen hankkimiseen.

2. Early review program

Amazonilla on ollut pitkään olemassa uusille myyjille tarkoitettu early review-ohjelma, jonka avulla voi helpottaa ensimmäisten arvostelujen saantia. Ohjelman kautta on mahdollista saada 5 kappaletta arvosteluja ja se maksaa 60 dollaria.

Ohjelmaan liitytään seller centralin kautta ja Amazon tämän jälkeen kontaktoi henkilöitä, jotka ovat mukana ostajina tässä ohjelmassa. Amazon antaa halukkaille lahjakorttejaan ja sillä tavalla houkuttelee näitä ihmisiä ostamaan tuotteen.

Ohjelma on voimassa niin kauan kunnes olet saanut sen kautta ne viisi arvostelua tai vuosi on kulunut ohjelman aloittamisesta. Ohjelmaan liittyäksesi sinun ei tarvitse olla brändirekisterissä.

Tällä tavalla voit siis saada 5 kappaletta arvosteluja, mutta tämä ei ole myöskään kovin tehokas tapa mutta uuden myyjän kannattaa tämä mahdollisuus ehdottomasti hyödyntää.

3. Vine

Nyt päästään mielenkiintoisempaan asiaan uuden myyjän osalta. Amazon toi joulukuussa 2019 kaikessa hiljaisuudessa myyjien ulottuville Vine-ohjelmansa, joka oli aikaisemmin saatavissa vain vendoreille.

Erinomainen asia tässä on myös se, että ohjelmaan liittyminen maksoi vendoreille useita tuhansia dollareita per tuote mutta nyt Amazon tarjoaa ohjelmaa ilmaiseksi myyjille (3rd party sellers).

Vine ohjelmaan pääsy edellyttää, että olet brändirekisterissä ja tuotteellasi on vähemmän kuin 30 arvostelua.

Vine toimii niin, että ohjelmaan liittytään seller centralin kautta ja annetaan omia tuotteita ohjelmaan, joita ohjelmaan liittyneet ostajat voivat hankkia.

Myyjä siis antaa tuotteet pois tämän ohjelman käyttöön ilmaiseksi ja niitä voi olla enintään 30 kappaletta per tuote. Vaikka ohjelmassa joudutaan luopumaan omista tuotteista ilmaiseksi niin se on silti erittäin hyvä diili myyjille.

Amazonin mukaan saat 99% arvosteluja ohjelmaan annettujen tuotteiden määrästä 35 päivässä eli jos annat 30 tuotetta ohjelmaan niin saat 35 päivän sisään tuotteellesi 28-30 arvostelua.

Vine-ohjelman tuominen on loistava uutinen Amazon-myyjille, ainoa huono puoli on, että päästäkseen ohjelmaan pitää olla brändirekisteröity. Brändirekisteriin liittyminen US Amazonissa on kestänyt 8-12 kuukautta, koska tavaramerkin rekisteröintiprosessi on niin hidas.

Amazon on tuonut nyt kuitenkin IP accelerator nimisen ohjelman, jonka avulla uusi myyjä voi päästä brändirekisteriin jo kahdessa viikossa!

Ohjelman idea on se, että Amazon on neuvotellut sopimukset valmiiksi tiettyjen lakifirmojen kanssa, jotka tarjoavat IP accelerator palvelua.

Kun teet tavaramerkin rekisteröinnin näiden Amazonin yhteistyökumppaneiden kautta, niin Amazon päästää sinut brändirekisteriin jo parissa viikossa vaikka tietysti itse rekisteröintiprosessi kestää edelleen sen saman 8-12 kuukautta.

IP accelerator palveluun pääsee seller centralin kautta valikosta ”Apps & Services” – ”Explore Services” – “IP Accelerator”. Palvelun sivulla näkyy Amazonin yhteistyökumppanit ja niillä on myös palvelua käyttäneiden arvostelut, jotta voi valita niistä itsellesi parhaan.

amazon ip accelerator

4. Request a review

Amazon on tuonut äskettäin seller centraliin uuden ”request a review”-ominaisuuden jonka avulla voit suoraan pyytää asiakkaalta arvostelua! Näyttää, että Amazon on kääntänyt kelkkansa kokonaan arvostelujen suhteen.

Request a review on ominaisuus, joka löytyy seller centralista tilausten hallinnasta (Orders - Manage Orders). Kun menee sivulle, jossa näkee tilauksen yksityiskohtaiset tiedot, niin oikeasta yläkulmasta löytyy ”Request a review”-painike, jota painamalla kyseiselle asiakkaalle lähtee arvostelupyyntö.

Painamalla painiketta asiakkaalle lähtee seuraavan kaltainen sähköposti, joka kulkee Amazonin oman järjestelmän läpi.

Amazon request review

Arvostelupyyntöjen lähettäminen tätä kautta nostaa saatujen arvostelujen määrää huomattavasti verrattuna ilman kyseisen toiminnon käyttöä.

Jos tilauksia on suuri määrä, on kuitenkin melko työlästä mennä jokaiselle yksittäiselle tilaukselle ja käydä painamassa jokaisesta ”Request a review”-painiketta.

Jungle Scout on kehittänyt omaan Chrome lisäosaansa hyödyllisen lisäominaisuuden, joka helpottaa arvostelujen pyytämistä. 

Jungle scout request review

Kun annat lisäosalle oikeuden käyttää seller centralin tietoja, niin Jungle Scout lisää seller centraliin tilaussivulle painikkeen, jonka avulla voi yhdellä klikkauksella pyytää arvostelut kaikilta niiltä asiakkailta, jotka ovat tilanneet tuotteen sinulta 30 päivän sisällä.

Yhteenveto

Uusien ohjelmien ja ominaisuuksien myötä Amazon helpottaa uusien myyjien pääsyä Amazoniin ja auttaa heitä alkuun myyntien kasvattamiseksi.

Yhdistämällä edellämainittuja tapoja voit saada hankittua uudelle tuotteelle nopeasti vaadittavat arvostelut hyvän myyntivolyymin käynnistämiseksi. Jussi Hyvärinen

Jussi Hyvärinen is an online entrepreneur from Finland who has over 25 years of industry experience. With his expertise in digital marketing, he is committed to helping others achieve their goals and aspirations.

Join Jussi on his journey and discover how his guidance can help you achieve your own dreams. Get inspired by Jussi's story today!

You may also like

How to Make Money Saying at Home

How to Make Money Saying at Home
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Download FREE ebook

Would you like to..?

  • Make money online
  • Generate passive income from home
  • Have more freedom
  • Quit your 9-to-5 job
  • Make money while you sleep